دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۷۱۹۸
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۴
ذوذنقه یک شکل هندسی با چهار ضلع و دو قاعده موازی است که در آن زوایای مجاور دو ضلع غیرموازی مکمل هم هستند. در این مقاله به معرفی دو روش برای محاسبه مساحت ذوزنقه می‌پردازیم.
چگونه مساحت ذوزنقه را محاسبه کنیم؟

آوای خزر:
هندسه علم شناخت اشکال مختلف در ریاضیات است که به ویژگی‌های ظاهری هم چون اندازه، شکل و موقعیت آن می‌پردازد. یکی از معروفترین اشکال هندسی ذوزنقه است که بسیاری در محاسبه اندازه آن سردرگم می‌شوند. در این مقاله با کمک گرفتن از این علم شیرین قصد داریم نحوه محاسبه مساحت ذوزنقه را به دو روش آموزش دهیم. 
 

روش اول

در روش اول، محاسبه مساحت با استفاده از ارتفاع و اندازه قاعده‌ها انجام می‌شود.

۱. جمع قاعده‌ها

طول قاعده‌ها را باهم جمع بزنید تا به عدد واحدی برسید. قاعده‌های یک ذوزنقه دو ضلع موازی آن هستند که در بالا و پایین آن قرار دارند. اگر اندازه‌ها را ندارید می‌توانید با خط کش آن را اندازه بگیرید.
مثال: اگر یک قاعده ۸ سانتی‌متر و قاعده دیگر ۱۳ سانتی‌متر است. مجموع طول قاعده‌ها ۲۱ سانتی‌متر خواهد بود.

مساحت ذوزنقه؛ مجموع دو قاعده


۲. ارتفاع

ارتفاع ذوزنقه را اندازه گیری کنید، ارتفاع یعنی فاصله عمودی بین دو قاعده که اضلاع موازی هستند. مجدداً قید می‌کنیم اگر اندازه به شما داده نشده است، می‌توانید از خط کش استفاده کنید.

مساحت ذوزنقه؛ ارتفاع


۳. ضرب قاعده در ارتفاع

حالا باید مجموع قاعده‌ها را در ارتفاع ضرب کنید.
 
مساحت ذوزنقه؛ ضرب قاعده در ارتفاع
 

۴. تقسیم‌ بر ۲

حاصل جمعی که در مراحل بالا به دست آورده‌اید را تقسیم‌بر ۲ نیز کنید تا مساحت نهایی ذوزنقه را برحسب مترمربع یا سانتی‌متر به دست آورید. مقداری که برای مساحت به دست خواهید آورد با هر دو راه یکی است و باید به یک عدد برسید.
مساحت ذوزنقهِ؛ مرحله پایانی

بیشتر بخوانید: آموزش محاسبه محیط دایره + نمونه سوال


روش دوم 

۱. شکستن ذوزنقه به اشکال هندسی ساده‌تر

به ذوزنقه خوب نگاه کنید. می‌توانید آن را به ۲ مثلث در طرفین  و یک مستطیل در وسط تقسیم کنید. مثلث‌هایی که در دو گوشه جود دارند دقیقاً یکسان هستند و ارتفاعی که دارند همان ارتفاع ذوزنقه محسوب می‌شود. با این توصیف می‌توان ارتفاع را پیدا کرده و به‌سرعت مساحت را محاسبه کرد. البته راه دیگری نیز هست، اینکه مساحت مستطیل را به دست آورید و با مجموع مساحت‌های مثلث‌های گوشه جمع کنید تا مساحت کلی به دست آید. در این مقاله به روش دوم نمی‌پردازیم و تنها روش اول را که بر مبنای فرمول اصلی است انجام می‌دهیم. پس برویم سراغ یافتن ارتفاع ذوزنقه که با ارتفاع مثلث‌ها یکی است.
 
محاسبه مساحت ذوزنقه به کمک یک مستطیل و دو مثلث قائم الزاویه


۲. قاعده یکی از مثلث‌ها را بیابید

برای یافتن قاعده مثلث به این صورت عمل کنید. عدد قاعده بالایی را از قاعده پایینی کم کنید و با توجه به اینکه دو مثلث دقیقاً اندازه هم هستند و طول قاعده‌ها نیز برابر است، این مقدار را تقسیم‌بر ۲ کنید تا اندازه قاعده یکی از مثلث‌ها مشخص شود.

مساحت ذوزنقه؛ قاعده مثلث


۳. ارتفاع مثلث را بیابید

برای یافتن ارتفاع مثلث که همان ارتفاع ذوزنقه است باید از قضیه فیثاغورث کمک بگیرید. طبق این قضیه در یک مثلث قائم‌الزاویه A2 + B2 = C2. عدد قاعده مثلث را به‌عنوان A ، ارتفاع مثلث را B و وتر آن را به‌عنوان C جایگذاری کرده و یک معادله ساده را حل کنید. پس از جایگذاری معادله به این صورت در خواهد آمد:


مساحت ذوزنقه؛ ارتفاع ذوزنقه  
 

۴. جایگذاری کنید

طول قاعده‌ها و ارتفاع را در فرمول قرار می‌دهیم و تا حد ممکن آن را ساده کنید. عددی که به دست می‌آید دقیقاً همان مساحت ذوزنقه است. دقت داشته باشید که واحد مساحت مترمربع یا سانتی‌متر است.


مساحت ذوزنقه  


سخن آخر

پیدا کردن مساحت اشکال هندسی با دانستن فرمول و کمی خلاقیت و دقت کار بسیار راحتی است. شما می‌توانید با داشتن ارتفاع و قاعده‌ها مساخت دقیق ذوزنقه را پیدا کنید و اگر طبق مثالی که زده شد در روش دوم، ارتفاع را نداشتید و فقط اندازه اضلاع را می‌دانستید می‌توانید با شکستن شکل به دو مثلث و یک مستطیل ابتدا ارتفاع را به دست آورده و سپس در فرمول اصلی بگذارید. دایره نیز یکی از اشکال هندسی است که گاهی محاسبه مساحت آن گیج کننده می‌شود. به منظور محاسبه این شکل هندسی، با ۴ روش محاسبه مساحت دایره آشنا شوید. شما نیز اگر راه‌حل سریع‌تری برای محاسبه مساحت ذوزنقه دارید با ما از طریق ارسال نظرات در میان بگذارید.
 
منبع: wikihow
 
انتهای پیام/1000
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار