دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۰۹۲۵
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۱
اهمیت نماز در دین مبین اسلام بر هیچ کس پوشیده نیست چرا که بارها از آن خوانده ایم و شنیده ایم و حتی اثرات پربارش را در زندگی خود احساس کرده ایم. عبادت خداوند که بهترین نمونه آن در نماز نمایش داده می شود غایت آفرینش آدمی است.

آوای خزر: در اذان که به نماز می ایستیم گویی که به سرمنشا قدرت لایزال الهی توسل جسته ایم.

در این مقاله کوشیده ایم تنها به تعداد اندکی از اثرات نماز در تکامل فردی خود بپردازیم هرچند این اثرات ناشمار است. توجه به وقت شناسی یکی از اثرات بارز نماز است. چنان چه می دانید نماز در اوقات خاصی از شبانه روز بر انسان واجب شده است.

اولین نوبت نماز در شبانه روز از اذان صبح آغاز می گردد. نوبت دوم نماز ظهر و عصر است که از ظهر تا پیش از غروب آفتاب می توان آن را به جای آورد و زمان ادای نماز مغرب و عشا نیز در هنگام غروب آفتاب است. 
کسی که در پنج وقت معین به نماز می ایستد و تلاش می کند تا در اول وقت نماز بگذارد، معمولا در سایر کارها نیز از نظم پیروی می کند.

بنابراین یکی از اثرات نماز تقویت وقت شناسی در انسان است. برای آنکه اوقات شرعی نماز را به درستی بدانید می توانید از ابزارهای متنوعی همچون 8box.ir/اذان بهره بگیرید. 

نماز ، جلوه ای از قدرت الهی

از طرفی برپایی نماز در اوقات معین در میان تمامی مسلمانان جهان خود جلوه ای از وحدت امت اسلامی است. 
آن که تمامی مسلمانان جهان در اوقات خاصی از شبانه روز و رو به یک قبله به نماز می ایستند تاکیدی بر این وحدت و یگانگی است.

در واقع وقت شناسی در نماز اثری فردی و برگزاری نماز جماعت در این اوقات معین اثری جمعی است.

اما شاید از مهمترین اثار نماز بتوان به تقویت پرهیزگاری در انسان اشاره کرد. برای آنکه نماز مقبول حق واقع گردد لازم است در شرایطی ادا شود از جمله آنکه لباس و مکان نمازگزار و همچنین آب غسل و وضو حلال باشد. این شرایط سبب می شود تا نمازگزار در کسب مال حلال بکوشد. 

نماز ، جلوه ای از قدرت الهی

در قرآن در خصوص نماز آمده است که  همانا نماز انسان را از زشتیها و گناه باز می دارد. نماز حقیقی و کامل عامل بازدارنده از گنا ه است. شاید ذکر روایتی از بحارالانوار در این جا خالی از لطف نباشد.

در روایتی از پیامبر اکرم نقل شده است که مردی که با پیامبر به نماز می ایستاد مرتکب کارهای زشت و ناپسند نیز می شد. از پیامبر در خصوص این فرد سوال پرسیده شد و پیامبر در پاسخ فرمودند: نمازش روزی او را از زشت کاری بازخواهد داشت و دیری نگذشت که آن مرد توبه کرد.

بنابراین دوری از گناه را می توان از اثرات بسیار مهم این فریضه الهی دانست.

از دیگر اثرات نماز اخلاص است چرا که شرط پذیرفته شدن نماز آن است که نمازگذار در انجام این عبادت الهی اخلاص داشته باشد بدین معنا که ادای نماز برای او به منظور جلب توجه ، ریا و یا حتی از روی عادت صرف نباشد.

از دیگر اثرات فردی نماز توجه به بهداشت تن است. برای ادای نماز واجب است وضو گرفته شود و نه تنها تن که لباس نمازگذار نیز باید پاک و پاکیزه باشد.

تا بدین جا چندین اثر فردی و جمعی نماز را با بکدیگر مرور کرده ایم اما شاید مهمترین اثر آن را نگفته ایم که این اثر همانا یاد خداوند است.

خداوند در قرآن خطاب به آدمیان می فرماید: به یاد من نماز به پا دار. البته که خداوند عالم نامتناهی و بی نیاز از هرچیزی از جمله نمازو عبادت ما آدمیان است. در واقع این فرمان الهی نه برای خداوند که برای خود آدمی است. چرا که نماز ما موجودات محدود و فانی را به خداوند قادر و نامحدود متصل می کند و این امر مایه تکامل آدمی است.

یاد خدا که در نماز تجلی می یابد سرچشمه بسیاری فضیلت های فردی و جمعی است. انسان نمازگزار رشد می یابد و بالنده می شود، پرهیزگار می شود و یاد خدا را نه تنها به هنگام نماز که در تمامی اوقات در دل دارد.

انتهای پیام/۱۰۰۰

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها