دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۰۵۵۵
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۴
در بازدید مسوولان محیط زیست و کشاورزی میاندورود از رودخانه نکارود تأکید شد
فصل برداشت محصولات زراعی و باغی که می‌شود حاشیه‌ی برخی از رودخانه‌ها و جاده‌های اصلی و فرعی مازندران به محلی برای دپوی پسماند‌های کشاورزی تبدیل شده است، در میاندورود، اما مسوولان مربوطه به میدان آمدند تا بگویند نه رودخانه محل دپوی پسماند است و نه این مواد، بلااستفاده‌اند.
به گزارش آوای خزر از ساری، یکی از شهرستان‌هایی که در استان مازندران باغات هلو و شلیل فراوانی دارد و حتی بخشی از آن‌ها را نیز صادرات می‌کند، میاندورود است. امسال، اما با شیوع ویروس کرونا و نبود بازار مطمئن برای خرید این میوه‌های تابستانه، و از طرفی پُرباری محصول، افزایش قیمت سبد میوه که سبب شده بود تا ارزش آن در برخی مناطق حتی از مجموع میوه‌های داخل آن نیز بیشتر باشد، کشاورزان را از تاب و توان انداخت.
اخیراً هم تلویزیون مازندران در یکی از بخش‌های خبری خود، درختانی را نشان می‌داد که ایستاده و همراه با میوه، قطع و توسط باغدار به آتش کشیده می‌شدند، یک کشاورز می‌گفت: از زمین باغی که ارزش دو میلیاردی دارد، امسال حتی ۱۰۰ میلیون هم پولی بابت محصولات عایدش نشده است.
نبود صنایع تبدیلی در منطقه و انباشت میوه‌ها سبب شد که بسیاری از باغداران میوه‌های افتاده پای درخت و میوه‌های کاملاً رسیده را با هم جمع، و در حاشیه باغات و رودخانه‌ها و یا عبور جاده‌های بین مزارع و حتی جاده‌های اصلی دپو کنند.
اما این میوه‌های آبدار و نعمت‌های بی‌منت خداوند در صورت استفاده درست و در شرایطی که خبری از صنایع تبدیلی نیست، گرچه برای انسان فایده‌ای ندارد، اما برای خاک، تقویت‌کننده است.
 
حاشیه‌ی رودخانه‌ها محل دپوی پسماند کشاورزی نیست/تولید کود آلی با استفاده از میوه‌های بلااستفاده
 
حاشیه نکارود یکی از مناطقی‌ست که دپوی هلو و شلیل در این فصل، منظره نازیبایی را خلق کرده است و دوستداران محیط زیست گلایه‌هایی را به مسوولان محلی، محیط زیست، جهاد کشاورزی و باغداران وارد دانستند. مضافاً اینکه میوه‌های دپو شده پس از ترکیب با زباله‌های رودخانه و تولید شیرابه‌های خطرناک، رودخانه را آلوده می‌کنند.
از آنجا که مدیریت پسماند در استان با نظارت اداره‌کل محیط زیست، و در شهرستان‌ها با نظارت ادارات تابعه انجام می‌شود، لذا اخیراً بازدیدی توسط رییس محیط زیست میاندورود، رییس جهاد کشاورزی بخش گهرباران، و شورای روستای "برگه" به همراه جمعی از اهالی این روستا از حاشیه رودخانه نکارود و زباله‌ها و پسماند‌های کشاورزی منطقه "دنگ سرگ" انجام شد.
 
حاشیه‌ی رودخانه‌ها محل دپوی پسماند کشاورزی نیست/تولید کود آلی با استفاده از میوه‌های بلااستفاده
در این بازدید، رییس مرکز خدمات جهاد کشاورزی گهرباران با اشاره به اینکه بیش از ۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی با اکثریت باغات مرکبات، سیاه‌ریشه و برنج در این بخش از میاندورود وجود دارد، گفت: مدیریت در پسماند کشاورزی پس از برداشت محصول دارای اهمیت است، کاربرد اصولی از این مواد سبب غنی‌شدن خاک و استفاده در تولید محصولات جدید می‌شود که کشاورزان باید راه‌های استفاده از آن را یاد بگیرند.
فاطمه عباسپور اظهار کرد: پسماند کشاورزی را پس از طی فرایند کمپوستینگ می‌توان جهت بهبود کیفیت خاک به عنوان ماده آلی در نظر گرفت و این تهدید زیست‌محیطی را به یک فرصت تبدیل کرد.
وی ادامه داد: با توجه به خسارت زیان‌بار و قابل توجه مگس میوه مدیترانه‌ای به محصولات مختلف، دفن میوه‌های ریخته پای درخت و پسماند‌ها در عمق ۵۰ سانتی‌متری خاک بسیار حایز اهمیت است.
رییس مرکز خدمات جهاد کشاورزی بخش گهرباران گفت: دپو و رهاکردن پسماند کشاورزی به‌ویژه محصولات باغی در کنار رودخانه، غیر از اینکه منظره نازیبایی را خلق می‌کند سبب رشد حشرات و آلوده‌ساختن آب می‌شود.
حاشیه‌ی رودخانه‌ها محل دپوی پسماند کشاورزی نیست/تولید کود آلی با استفاده از میوه‌های بلااستفاده
* افزایش فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی محیط زیستی در میاندورود
رییس محیط زیست میاندورود با تأکید بر آموزش همگانی در این زمینه، اظهار می‌دارد که متأسفانه این تصور غلط در مناطق روستایی رایج شده و ما شاهد آن هستیم که امروز اطراف رودخانه‌ها در مناطق روستایی به‌عنوان یکی از پر جاذبه‌ترین مناطق اکوتوریستی و گردشگری، آلوده به زباله شده است.
سید محمود هادیان ادامه داد: با جاری شدن شیرابه‌های زباله به سمت رودخانه و در نهایت دریا میزان آلودگی در این منابع ملی افزایش می‌یابد، لذا باید دستگاه‌هایی مانند محیط زیست، وزارت نیرو و امور آب منطقه‌ای در هر شهرستان و در روستا‌ها وارد شوند و از این کار ممانعت کنند.
وی بیان کرد: همکاری دهیاری‌ها، بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها که زیر مجموعه‌ی وزارت کشور هستند، در مدیریت پسماند حوزه روستایی اهمیت به‌سزایی دارد.
رییس حفاظت محیط زیست میاندورود با بیان اینکه، در سال‌جاری انجام فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی، حسب تأکید فرماندار شهرستان، مهمترین کار در میاندورود است، افزود: این کار به‌صورت پایلوت از طریق یکی از روستا‌ها انجام خواهد شد و معتقدیم که ما در هر مسئله‌ای که توانسته‌ایم مردم شهر یا روستا را با خود همراه کنیم، هزینه‌های اجرایی کمتری را پرداخته‌ایم.

انتهای پیام/۱۰۰۱
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار