دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۱۰۹۰
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۸
راهکارهای آسان برای جلوگیری از ابتلا به کرونا
اگر می خواهید کرونا نگیرید،در ادامه با ما همراه باشید.
آوای خزر: مازندران این روز‌ها وضعیت قرمز کرونا را در شرایطی پشت سر می‌گذارد که موج جدید بیماران کرونایی اکثر تخت‌های اختصاص داده شده به این بیماری در استان را اشغال کرده است.
با قدرت انتقال عجیبش، چالشی جهانی ایجاد کرده است، ولی راهکار جلوگیری از شیوع آن پرهیز از عادی‌انگاری شرایط و رعایت نکات فردی و ساده بهداشتی است، توصیه اکید مسوولان به شهروندان، در استانی که رنگ‌بندی کرونا در آن به قرمز گرایش پیدا کرده، است. شیوع کرونا به عنوان یک بیماری نوپدید اواخر دسامبر گذشته از چین آغاز شد و تاکنون حدود ۱۰ میلیون نفر در دنیا به این ویروس مبتلا شده‌اند و مازندران جزو اولین استان‌هایی بود که اسفند ۹۸ دوره اوج اول شیوع کرونا را تجربه کرد و در فروردین ماه موفق شد روند شیوع ویروس کرونا را با همکاری مردم و تلاش درمانگران به شکل نزولی تبدیل کند. اما از چند روز قبل استان شاهد افزایشی شدن شیوع بیماری و بستری بیماران بود به طوریکه برخی از شهر‌های مازندران از سوی مقامات مسئول در ردیف مناطق قرمز قرار گرفت.

پایداری وضعیت تنها در گرو رعایت فاصله‌گذاری
با ویروسی به نام کرونا با همان قدرت اولیه رو به رو هستیم، درست است که در دوره‌ای بستری و مرگ و میر ناشی از این ویروس کاهش یافت، ولی باید توجه داشت که ویرس با شیوع بالا، تاخت و تاز خود را دارد. نباید فراموش کرد وظایف همه پس از طی کردن دوره اوج، سنگین‌تر است، اکنون در شرایطی که به غلط نگرانی مردم نسبت به ویروس کمتر شد، باید توجه شهروندان به مراقبت‌ها در برابر ویروس افزایش یابد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران دیروز هشدار داد که رنگ قرمز کرونا پس از آن که بر هفت شهرستان استان حاکم شد، اکنون به آستانه دروازه سه شهرستان دیگر رسیده است که یکی از آن‌ها قائمشهر است.
از اواسط خرداد ماه گذشته، زمانی که به رغم تاکید کارشناسان و کادر درمان، پروتکل‌های بهداشتی در بسیاری از اماکن استان رعایت نمی‌شد، زمزمه حسرت آمیز افراد میانسال و سالخورده بابت کم رنگ شدن نظم و انضباط در این شهر و عدم پایبندی شهروندان به پروتکل‌های بهداشتی برای بسیاری قابل درک نبود، ولی اکنون که آژیر قرمز کرونا به صدا درآمد، آن زمزمه‌ها معنی دار شده است.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل، آمار بیماران بستری در بیمارستان‌های استان به حدود یکهزار و ۲۰۰ نفر رسیده است که پنج برابر اواخر خرداد و اوایل تیر ماه است.
زهرا کیانی، پزشک عمومی بیمارستان ولیعصر قائمشهر با اشاره به اینکه برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا فقط باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرد، گفت: استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی به طول حداقل ٢ متر را باید همه رعایت کنند.
وی افزود: پرهیز از روبوسی و دست دادن، شست و شوی مداوم دست‌ها با آب و صابون، استفاده از غذا‌های کاملا پخته، استراحت در خانه هنگام بروز سرماخوردگی هم از دیگر توصیه‌های مهم بهداشتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
این پزشک عمومی با توصیه تمامی شهروندان به حفظ آرامش و خونسردی و نداشتن استرس و اضطراب، گفت: امیدواریم با رعایت بهداشت فردی این بیماری ریشه کن شود.
وی با اعلام اینکه علائم بالینی که این ویروس ایجاد کرده با قبل متفاوت است، افزود: این ویروس جهش ژنتیکی پیدا کرده و علائم بالینی آن هم متنوع‌تر شده یعنی علاوه بر تب و سرفه که در زمستان دیده می‌شد، اسهال و استفراغ و درد شکم هم در بعضی از افراد ایجاد می‌کند.
کرونا در کمین رفتار‌های خودسرانه
به اعتقاد کارشناسان بهداشت و درمان، احتمال وجود ویروس کرونا در هر جایی امکان پذیر است، مخصوصا در مکان‌های پر رفت و آمد که نیازمند رعایت و جدی گرفتن آن از سوی مردم است.
بررسی‌های حکایت از آن دارد که بسیاری از کسبه و حتی مردم عادی هنوز این بیماری را جدی نگرفته اند و پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند. بسیاری از شهروندان بدون زدن ماسک سوار اتوبوس و تاکسی و مسافربر‌های شخصی می‌شوند و در بازار‌های پرتردد حضور می‌یابند. این در حالی است که بر اساس اعلام مسئولان بهداشتی، بسیاری از تخت‌های بیمارستان‌ها مملو از بیماران کرونایی. مسئولان کشوری و استانی هم هشدار داده اند که اگر قرار است به دلیل شرایط اقتصادی قرنطینه خانگی برقرار نشود، همه باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.
گذشته از مجموعه مشکلاتی که روند افزایشی بیماری کرونا ایجاد می‌کند، خستگی کادر درمان پس از پنج ماه فعالیت در زیر پوشش سنگینی از لوازم پیشگیرانه، توان آنان را فرسوده کرده است و به همین خاطر هم دانشگاه علوم پزشکی مازندران هفته پیش برای جذب پرستاران جدید همزمان با اوج گیری کرونا فراخوان داد. واقعیت این است که پرستاران و پزشکان و سایر نیرو‌های درمانی و بهداشتی در خط مقدم مقابله با کرونا قرار دارند. هرگونه بی توجهی در رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی هر شهروندی، علاوه بر خودزنی، نوعی بی توجهی و بی مبالاتی نسبت به وضعیت سلامتی و زندگی این سربازان خط مقدم جبهه مقابله با کرونا هم محسوب می‌شود.

ناقل کرونا گاهی علامت ندارد
المیرا غفاری، یکی از پرستاران بخش کرونایی بیمارستان‌های قائمشهر می‌گوید:حتما باید دستانمان را ضد عفونی کنیم و یا با آب و صابون به خوبی شست و شو دهیم. در اماکن عمومی بخصوص در اتوبوس‌ها رو به روی یکدیگر نایستیم. همیشه فاصله یک و نیم تا ۲ متری را با دیگران رعایت کنیم، زیرا اگر فرد مبتلا سرفه کرد، ذرات آن بر روی صورت طرف مقابل می‌پاشد. در بازار و محل کسب و کار هم در فروشگاه‌ها یا مغازه‌ها هم نباید تجمع کرد و باید به نوبت برای خرید وارد فروشگاه‌ها شد.
این پرستا توصیه کرد: هرکسی که صبح به محل کار خود می‌رود اول باید محیط اطرافش را با محلول‌های ضدعفونی از هرگونه ویروسی پاک کند. شهروندان به هیچ وجه بدون ماسک وارد مغازه یا فروشگاه‌ها نشوند. هم فروشندگان و هم خریداران باید از رد و بدل کردن پول نقد خودداری کنند و چنانچه این کار ضرروی بود، هر دو طرف باید دستانشان را بلافاصله ضد عفونی کنند.
غفاری با اشاره به اینکه کسبه بازار در هنگام ناهار حتما قبل از خوردن غذا دست‌های خود را شست و شو دهند و هرگز با دستان آلوده غذا نخورند، گفت: نان‌های سنتی که با دست درست شده حتما قبل از استفاده گرم شود. اگر شهرودان امکانش را دارند حتما غذای خود را گرم میل کنند. مردم وارد مغازه‌های شلوغ نشوند. اگر به عنوان مشتری وارد مغازه شدند و به وسایلی دست زدند، حتما بعد از آن دستان خود را ضد عفونی کنند. اگر سرفه و عطسه کردند حتما دستان خود را جلوی صورتشان بگیرند و یا داخل لباسشان عطسه کنیم تا به دیگران آسیب نرسد.

یکی از بازاریان قائمشهر هم درباره رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هنگام شیوع ویروس کرونا، گفت: گوشی‌هایی که برای تعمیر می‌آیند. ابتدا ضدعفونی می‌کنیم و بعد تعمیرات مورد نیاز را بر روی آن انجام می‌دهیم. حد امکان سعی می‌کنیم از مشتری حضوری اجنتاب کنیم و از طریق تلفن، گوشی‌هایی که نیاز به تعمیرات دارند را با پیک به کلینیک تعمیرات اعزام می‌کنیم. اگر هم مشتری حضوری داشته باشیم، بدون ماسک حق ورود ندارند و باید ابتدا دست‌های خود را ضد عفونی کنند.

رعایت بهداشت تنها راهکار بازگشت به دوره ثبات
وضعیت پایدار کرونا در استان تنها با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی از سوی تمام اقشار حفظ می‌شود. وضعیت ابتلا به این ویروس در استان پایدار نیست و شهروندان باید نسبت به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی حساس باشند.

خطرآفرینی مراسم‌های کوچک خانوادگی
مراسم عروسی و عزاداری و جشن تولد‌ها در خانه‌هایی با فضای کوچک و بسته برگزار می‌شود که محل نگرانی است. در این آیین‌ها ابتلای حتی یک نفر باعث ابتلای تعداد زیادی از افراد خانواده می‌شود، خانواده‌ها برای سلامت همدیگر و بدون توجه به رنگ‌بندی مناطق از برگزاری این مراسم‌ها خودداری کنند.
پذیرش زندگی با رعایت بهداشت در دوران کرونا
با رعایت بهداشت و فاصله گذاری اجتماعی می‌توانیم به زندگی عادی بازگردیم. مسافرت‌ها باید در حد سفر‌های ضروری انجام شود، سفر به عنوان تفریح و سیاحت ابدا توصیه نمی‌شود.

عادی‌انگاری چالش اساسی در مهار کرونا
عادی انگاری یک چالش اساسی در مهار کرونا است. مردم از حضور در اجتماعات، مراسم‌های تجمعی مانند عروسی، عزا و جشن تولد خودداری کنند. از هفته‌های گذشته روند شیوع کرونا بعد از اوج اولیه آن در اسفند ۹۸ در استان شدت گرفت که باید با تمام توان برای مقابله با این ویروس با تلاش مردم و مسئولان و با قدرت بیشتر اقدام کرد. بیشتر پیش بینی‌هایی که از ماه‌های قبل در ارتباط با کاهش یا افزایش کرونا در شرایط دمایی انجام شد، نادرست بود و این ویروس با وجود افزایش دمای هوا فروکش نکرده است. روند مراجعه بیماران سرپایی مشکوک به کرونا به بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در روز‌های گذشته افزایش یافته است. باتوجه به افزایش مراجعه سرپایی، احتمال افزایش بستری افراد در تخت‌های معمولی و ویژه بیمارستان‌ها و احتمال جان باختن افراد مبتلا و بستری شده در هفته‌های آینده دور از انتظار نیست.
رعایت نکات بهداشتی در پیشگیری از کرونا فرهنگسازی شود
رعایت نکات بهداشتی به منظور پیشگیری از شیوع کرونا یک اصل مهم است که باید از طریق اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی با کمک رسانه در جامعه نهادینه شود. ضرورت دارد تا رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در مکان‌های پرتردد، محیط‌های کارگری و اداری با جدیت تمام به منظور پیشگیری از شیوع کرونا در دستور کار دستگاه‌های اجرایی مربوط قرار گیرد.
آحاد جامعه باید نکات بهداشتی مانند پرهیز از روبوسی، ماسک زدن، رعایت فاصله حداقل یک متر از دیگران و پرهیز از تردد‌های غیرضروری را مدنظر قرار دهند.
باید بپذیریم که کرونا یک چالش جهانی ایجاد کرده است و تنها راه مقابله و قطع زنجیره انتقال به رفتار ما و رعایت نکات بهداشتی مانند استفاده از ماسک، پرهیز از روبوسی و دست دادن، رعایت حداقل یک متر فاصله از دیگران، پرهیز از تردد‌های غیرضروری و پرهیز از حضور در مکان‌های شلوغ وابسته است و ضرورت دارد اگر خودمان و عزیزانمان را دوست داریم این توصیه‌ها را جدی بگیریم.
ماسک سپری برای سلامت در برابر کرونا
مهمترین ویژگی ویروس کرونا قدرت انتقال و سرایت بالای آن بین افراد است و اکنون با افزایش دوباره شیوع کووید ۱۹ همزمان با روند بازگشایی‌ها، به نظر می‌رسد تنها راهکار برای مقابله با این بیماری جلوگیری از انتقال آن با استفاده از ماسک است، سپری که از امروز استفاده از آن در مکان‌های عمومی الزامی شد.
این روز‌ها واژگانی همچون ماسک زدن در کنار شست‌وشوی مکرر دست‌ها و نیز شست‌وشوی دقیق و ضدعفونی کردن سطوح و وسایل خریداری شده به کلیدواژه‌های سلامت شهروندان استان و حفاظت آنان از ویروس کرونا تبدیل شده، اقدامی که نیازمند مشارکت عمومی است.
شهروندان استان همچون مردم سراسر دنیا در چند ماه گذشته در مقابله با ویروسی ناشناخته و پیچیده به نام کرونا هستند که به باور کارشناسان و متخصصان بهداشتی هیچ راهکاری جز رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی سپری ایمن برابر این ویروس موثر نخواهد بود.
کرونا، ویروسی که به هنگام جان گرفتن پیر و جوان، بزرگ و کوچک، ضعیف و غنی نمی‌شناسد، گویی تنها یک هدف را دنبال می‌کند و آن هم ستاندن جان عزیران هر کدام از انسان‌ها در هر نقطه از جهان است.

توصیه‌های معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران درباره کروناویروس
دکتر حامد روحانی زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان این که مردم باید توصیه‌های پزشکی و تدابیر بهداشتی را رعایت کنند، تاکید کرد:این ویروس علائمی همانند سرماخوردگی و انفلوانزا داشته که همراه با گلو درد، کوفتگی و بدن درد، تب، علائم تنفسی و سرفه‌های خشک است.
روحانی زاده همچنین از مردم خواست تا از لمس کردن و دست دادن، روبوسی و استفاده از لوازم بهداشتی مشترک خودداری کنند.
به گفته او استفاده از ظروف غذای مشترک نیز اکیدا منع می‌شود و بهتر است که فعلا مردم تدابیر بهداشتی را رعایت نمایند.
معاون بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، خاطر نشان کرد: کرونا ویروس از طریق ترشحات به افراد منتقل می‌شود پس همه باید در این شرایط از ماسک استفاده کنند.
وی بیان کرد: این ویروس از طریق دست آلوده انتقال می‌یابد، شایع‌ترین راه انتقال ویروس کرونا دستان آلوده است.
روحانی زاده ادامه داد: شستشو مرتب دست‌ها با آب و صابون و یا مواد ضد عفونی کننده و حتی اگر این مواد هم در دسترس نبود با آب با مدت زمان بیشتر آلودگی ویروس را از بین می‌برد.
وی یادآور شد: بیش از اینکه گرفتن آلودگی از طریق هوا باشیم نسبت به از بین بردن دستان آلوده اقدام کنیم، افرادی هستند که ماسک می‌زنند، اما به اینکه دستشان آلوده است، توجه نمی‌کنند و ماسک هم در مدت کوتاهی آلوده می‌شود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطر نشان کرد: البته ضرورتاستفاده از ماسک برای افرادی است که بیمار هستند یا اینکه برای کادر پزشکی و درمانی و برای حفاظت از خودشان است. اما در صورت استفاده درست مردم از ماسک آلودگی‌ها کاهش می‌یابد.
وی در ارتباط با استفاده از دستکش، گفت: آیا می‌توان دستکش را دائم استفاده کرد، دست شسته می‌شود، اما دستکش خودش ناقل آلودگی است.
قائم مقام ستاد استانی مقابله با کرونا دانشگاه علوم پزشکی استان مازندران گفت: کم توجهی مردم به فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل‌های بهداشت با تغییر تصورات ناشی از بین رفتن خطر کرونا می‌تواند خطر ابتلا را افزایش و حتی موج جدید کرونایی را افزایش دهد.
مراقب‌های ساده برای جلوگیری از ابتلا به کرونا:
جدیدترین اطلاعات درباره طغیان بیماری کووید-۱۹ را از طریق وب‌سایت سازمان جهانی بهداشت و مسئولین بهداشت عمومی کشور یا محل زندگیتان، پیگیری کنید. مراقبت‌های ساده‌ای وجود دارند که با انجام آن‌ها می‌توانید احتمال ابتلای خود به کووید-۱۹ را کاهش داده و مانع از انتشار آن شوید:

دست‌هایتان را بطور مرتب و کامل با آب و صابون بشویید یا با محلول‌های ضدعفونی‌کننده حاوی الکل تمیز کنید. زیرا ویروس‌هایی که ممکن است روی دستهایتان باشند با شستشوی (صحیح) دست‌ها با آب و صابون و یا استفاده از محلول‌های ضدعفونی کننده حاوی الکل، از بین میروند.
از فردی که سرفه یا عطسه می‌کند، حداقل ۱ متر (۳ فوت) فاصله بگیرید. زیرا افراد با عطسه یا سرفه حجم زیادی از قطرک ها‌ی ریز را از دهان و بینی شان به اطراف پخش می‌کنند. این قطرک‌ها ممکن است حامل ویروس باشند. اگر در نزدیکی یک فرد مبتلا به کووید-۱۹ باشید و آن فرد سرفه کند، شما از طریق تنفس این قطرک‌های حامل ویروس ممکن است به این بیماری مبتلا شوید.
به چشم‌ها، دهان و بینی تان دست نزنید. چون دست‌های ما با سطوح زیادی در تماس هستند و ممکن است آلوده به ویروس باشند. با لمس چشم‌ها، دهان و بینی با دست‌های آلوده، ویروس به آن‌ها منتقل شده، از طریق این نواحی به بدن شما وارد میشود و می‌تواند شما را بیمار کند.
مطمئن شوید که هم شما و هم اطرافیانتان بهداشت تنفسی را رعایت می‌کنید. بهداشت تنفسی به معنای پوشاندن دهان و بینی با آرنج خم شده یا دستمال کاغذی در هنگام عطسه و سرفه است. بلافاصله بعد از سرفه و عطسه، دستمال کاغذی خود را دور بیاندازید.
اگر احساس بیماری می‌کنید در خانه بمانید.
اگر تب دارید، سرفه می‌کنید و به سختی نفس می‌کشید، به پزشک مراجعه کنید و قبل از مراجعه حتماً تماس بگیرید.
به توصیه‌های مسئولین بهداشت و سلامت در محل زندگی خود، عمل کنید.
چرا قبل از مراجعه زنگ بزنیم؟ چون مسئولین بهداشت و سلامت کشور و محل زندگی شما، تازه‌ترین اطلاعات مربوط به وضعیت بیماری در منطقه شما را در دست دارند. اگر پیش از مراجعه زنگ بزنید، این امکان را به ارائه‌دهندگان خدمات بهداشتی می‌دهید تا سریعاً شما را به مراکز درمانی مناسب ارجاع دهند.
این کار همچنین برای حفاظت از خودتان، جلوگیری از گسترش ویروس و ابتلای دیگران مؤثر است.
در صورت امکان از سفر به این مناطق خودداری کنید؛ به‌خصوص اگر سالمند هستید یا دیابت، ناراحتی قلبی یا کلیوی دارید. زیرا احتمال ابتلای شما به کووید-۱۹ در این مناطق بیشتر است.
علائم کووید-۱۹ چیست؟
تب، خستگی و سرفه‌های خشک رایج‌ترین علائم ابتلا به بیماری کووید-۱۹ هستند. بعضی از بیماران ممکن است علائم دیگری مثل درد و کوفتگی، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلودرد یا اسهال داشته باشند.
این علائم معمولا خفیف هستند و شروع آن‌ها تدریجی است. برخی از افراد مبتلا ممکن است هیچ یک از علائم بیماری را تجربه نکرده و احساس ناخوشی نکنند.
بیشتر مبتلایان (حدود ۸۰ درصد) بدون نیاز به درمان خاصی بهبود پیدا می‌کنند.
تقریباً از هر ۶ نفر مبتلا به کووید-۱۹، یک نفر به شدت بیمار شده و دچار تنگی نفس می‌شود.
در سالمندان و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای مثل فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی یا دیابت دارند، احتمال وخامت بیماری بیشتر است.


چرا قبل از مراجعه اول تماس بگیریم؟ تماس با این مراکز به ارائه دهنذگان خدمات سلامت کمک میکند تا را سرعت شما را به مناسب‌ترین مراکز هدایت کنند. همین موضوع از گسترش احتمالی کووید-۱۹ و سایر ویروس‌ها جلوگیری می‌کند.
چگونه از دیگران در برابر ویروس کرونا محافظت کنیم؟
اگر علائمی مانند سرماخوردگی دارید، با انجام موارد زیر می‌توانید از دیگران محافظت کنید
• در حالی که بیمار هستید در خانه بمانید.
• از تماس نزدیک با دیگران خودداری کنید.
• هنگام سرفه یا عطسه، دهان و بینی خود را با یک دستمال بپوشانید، سپس دستمال را درون سطل زباله ریخته و دستان خود را بشویید.
• اشیاء و سطوح را تمیز و ضد عفونی کنید.

انتهای پیام/۱۰۰۰
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار