دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۱۲۳۸
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۴
معاون کل وزیر بهداشت در گرگان گفت: بیماری کوویید ۱۹ مشکل جهانی است و حداقل تا یک سال آینده در حد ملی واکسنی را برای کرونا نخواهیم داشت و این بیماری یک عامل ویروسی دارد که راه مقابله با آن تا زمان کشف واکسن یک رویکرد رفتاری و تغییر اجتماعی است.  
به گزارش آوای خزر، دکتر ایرج حریرچی ظهر امروز در جلسه ستاد مقابله با کرونا ویروس در سالن اجتماعات استانداری گلستان اظهار کرد: سعی می‌کنیم تمام کمبود‌های گلستان را در حد توان جبران و پیگیری می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در کشور ۱۴۰ هزار تخت داریم که ۹۸ هزار تخت دپلتی است و ۳۰ هزار تخت جدید است که در این دولت اضافه شده است و ۴۸ هزار تخت بازسازی شده است.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: اگر تخت‌های ایجاد شده نبود وضعیتمان بسیار بدتر از بسیاری کشور‌های دیگر می‌شد که بیماران ۱۶ ساعت در آمبولانس نگه می‌دارند.

* راه مقابله با کرونا ویروس تا زمان کشف واکسن یک رویکرد رفتاری و تغییر اجتماعی است

حریرچی گفت: در حال حاضر تقاضا دارم مردم به تحریم توجه کنند و بدانیم که رشد اقتصادی کشور منفی ۶ با هفت درصد است و رشد اقتصادی امسال هم‌منفی خواهیم بود، اما همه ما در جو توسعه هستیم، غافل از اینکه دولت باید منابع توسعه را از منبع مناسب تامین کند.

وی اضافه کرد: بیماری کوویید ۱۹ مشکل جهانی است و حداقل تا یک سال آینده در حد ملی واکسنی را برای کرونا نخواهیم داشت و این بیماری یک عامل ویروسی دارد که راه مقابله با آن تا زمان کشف واکسن یک رویکرد رفتاری و تغییر اجتماعی است.

وی گفت: راهکار مقابله با این بیمار در بیمارستان نیست و رئیس بیمارستانی داریم که ۱۲ روز است در آی سی یو بستری است و از کادر درمان ما در این عرصه جانباز و شهید می‌دهیم.

معاون کل وزیر بهداشت بیان کرد: مناسبات اجتماعی ما باید تغییر کند و نباید تفکر بر این باشد که راه حل مقابله با کرونا در بیمارستان است.

حریرچی بیان کرد: وقتی در یک شهری که ۷۰ تالار عروسی دارد و فرماندارش می‌گوید نمی‌توانیم عروسی را لغو کنیم، چون برگزاری عروسی در این استان یک‌مساله اقتصادی است نشان می‌دهد باید کار فرهنگی و اجتماعی برای مقابله با کرونا انجام دهیم.

* نگران گلستان و مازندران هستیم/ بزرگترین معضل کاهش ترس و نگرانی از بیماری است

وی اضافه کرد: وقتی ترس از بیماری کاهش پیدا می‌کند بزرگترین معضل کاهش ترس و نگرانی از بیماری است.

معاون کل وزیر بهداشت بیان کرد: خیلی از کشور‌ها امیدوار بودند در تابستان فشار این بیماری کم خواهد شد حتی پروتکل سفر برای کادر درمان داشتیم، اما تعداد فوتمان ۵۰ درصد بیشتر از فوت زمان زمستان ما است.

حریرچی گفت: پاییز و زمستان از تابستان بسیار بدتر خواهد بود مگر اینکه رفتار اجتماعی را تغییر دهیم.
وی اضافه کرد: متاسفانه به دلیل افزایش بستری گلستان و مازندران برای این دو استان نگران هستیم و وقتی موارد بستری کرونا افزایش پیدا می‌کند موارد فوت هم افزایش پیدا خواهد کرد.

معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ۲۰ درصد فوت کشور به‌خاطر شیوع ویروس کرونا است گفت: ۶۹ درصد مردم ما چاق هستند یا اضافه وزن دارند و ۴۵ درصد مردم نوعی از فشار خون را دارند، اما این ریز فاکتور‌ها خیلی عاملی برای از دست دادن افراد نیست بلکه نقش عملکرد ویروس خیلی مهم است.

حریرچی تاکید کرد: ما در حال حاضر با اطعام در ایام محرم با چالش و مشکل روبرو هستیم و توصیه ما این است برای عید قربان و غدیر و حتی محرم راه حل‌های استانی تدبیر و اجرایی کنید.

انتهای پیام/۱۰۰۵
منبع: فارس
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها