سرما برای خیر مضر است و خیار را زود فاسد و پلاسیده می‌کند

خیار، چه در مزرعه و چه در آشپزخانه به سرما حساسیت دارد و در دمای کمتر از ۱۸.۳ درجه سانتی‌گراد رشد نمی‌کند. در خانه نیز اگر دما کمتر از ۱۰ درجه سانتی‌گراد باشد، خیار زود مقاومتش را از دست می‌دهد و می‌پلاسد. برای بسیاری از مواد خوراکی دمای ۲.۸ درجه سانتی‌گراد ایده‌آل است اما چنین دمایی برای نگهداری خیار اصلا مناسب نیست. اگر خیار را بیش از سه روز در دمای کمتر از ۱۰ درجه سانتی‌گراد نگه دارید، سلول‌های آن آسیب می‌بینند و نتیجتا چهار نشانه آسیب‌دیدگی در آن ظاهر می‌شود:

  • حفره‌هایی روی پوست خیار ایجاد می‌شود
  • خیار تغییر رنگ می‌دهد و میوه آن آبکی می‌شود
  • رنگ خیار به زردی می‌زند
  • زود فاسد می‌شود

نرم شدن خیار و تغییر رنگ آن نشانه فساد یا پلاسیدگی است. از مصرف خیارهایی که مزه و ظاهرشان تغییر کرده است بپرهیزید.

روش نگهداری خیار به مدت طولانی‌ در یخچال

  • باتوجه به شیوع بیماری خطرناک کرونا، خیارهای خریداری شده را حتما زیر آب جاری خوب بشویید. سپس صبر کنید تا خیارها کاملا خشک شوند یا خودتان آن‌ها را خشک کنید. آن‌گاه می‌توانید خیارهای خشک شده را درون کیسه پلاستیکی دربسته بگذارید و در یخچال یا محیطی با دمای مناسب و دور از تابش مستقیم آفتاب نگهداری کنید.
  • اگر برای نگهداری خیارها جز یخچال گزینه دیگری ندارید، آن‌ها را در قفسه بالایی یا میانی و جلو یخچال نگه دارید و طی سه روز مصرف‌شان کنید.
  • خیار پس از آن‌که خرد یا قطعه‌قطعه شد حدود یک تا دو روز در یخچال، تازه می‌ماند؛ به‌شرطی که طبق شرایط گفته شده نگهداری شود.

آیا می‌توان خیار را فریز کرد؟

خیار در فریزر خوب نمی‌ماند. پس توصیه می‌شود که خیار را در فریزر نگه ندارید. خیار چون میوه مرطوبی است، آب آن در دمای فریزر یخ می‌زند. لذا پس از آن‌که خیار منجمد از فریزر بیرون آورده شد و یخ آن آب ‌شد، وامی‌رود و می‌پژمرد.

روش نگهداری خیار به مدت طولانی‌ بیرون از یخچال

خیار در دمای اتاق و روی سطوحی مثل میز کابینت بیشتر دوام می‌آورد و تازه‌تر می‌ماند. حتی خیارهایی را که سه روز در یخچال نگه داشته‌اید اگر پس از سه روز روی میز کابینت بچینید باز هم مدتی تازه می‌مانند.

روش نگهداری خیار در دمای اتاق

  • خیار را درون کیسه پلاستیکی دربسته بگذارید.
  • خیار باید از نور مستقیم خورشید دور بماند.
  • خیار را از سبزیجات و میوه‌هایی مثل گوجه‌فرنگی رسیده، موز، خریزه‌جات یا هر میوه و خوراکی دیگری که گاز اتیلن تولید می‌کند، دور نگه دارید تا آسیب نبیند.

نکاتی برای افزایش عمر خیار هنگام برداشت و چیدن محصول

خیار را هر جایی که نگه می‌دارید، هنگام چیدن آن نکات ذیل را رعایت کنید تا بیشتر عمر کند و تازه‌تر بماند:

  • پیش از چیدن خیار آن را خوب آبیاری کنید.
  • خیار را صبح زود یا در ساعات آخر عصر بچینید. خیار نباید در هوای بسیار گرم چیده شود.
  • خیارهای چیده شده را از نور مستقیم آفتاب دور نگه دارید.
  • خیارها را همیشه با چاقو یا قیچی باغبانی تیز و تمیز بچینید.
  • هنگام چیدن خیار، حدود ۶ میلی‌متر از ساقه گیاه را روی میوه نگه دارید تا راه نفوذ عوامل بیماری‌زا به درون میوه مسدود بماند.

جمع‌بندی درباره روش نگهداری خیار به مدت طولانی‌ در یخچال و بیرون از یخچال

سرما خیار را زود فاسد می‌کند. لذا اگر خیار فراوانی چیده یا خریده‌اید، حتی‌الامکان آن‌ها را نه در یخچال بلکه در اتاقی با دمای مناسب (بیشتر از ۱۰ درجه سانتی‌گراد اما نه خیلی گرم) نگه دارید. خیار باید از تابش مستقیم خورشید دور باشد. اگر جز یخچال گزینه دیگری نداشتید، خیارها را خوب بشویید و خشک کنید و سپس درون کیسه پلاستیکی دربسته و در قفسه‌ پایینی یا میانی یخچال و نزدیک درب آن نگه دارید. در این‌صورت نگهداری خیار برای مدت طولانی آسان‌تر خواهدبود.

انتهای پیام/1005