دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۶۱۵۶
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۹
پژوهشگران چین، نوعی پارچه هوشمند طراحی کرده‌اند که می‌تواند برای افراد و اشیائی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند، مانند کولر عمل کند و آنها را خنک نگه دارد.

به گزارش آوای خزر و به نقل از نیوساینتیست، لباس‌ها و پوشش‌های ساخته شده از یک پارچه هوشمند که گرما را به بیرون منتشر می‌کند و به منعکس کردن نور می‌پردازد، می‌تواند به افراد و اشیایی که معرض نور خورشید قرار دارند، کمک کند تا چندین درجه خنک‌تر بمانند.

پژوهشگران "دانشگاه علم و فناوری هواژونگ" (HUST) چین، نوعی پارچه هوشمند موسوم به "متافابریک" (Metafabric) طراحی کرده‌اند که از ترکیب دانه‌های میکروسکوپی و الیاف اکسید تیتانیوم، تفلون و پلاستیکی موسوم به "پلی‌لاکتیک اسید" (polylactic acid) تشکیل شده و در الیاف بزرگتری جاسازی شده است.

دانه‌های اکسید تیتانیوم که در ضد آفتاب‌ها نیز وجود دارند و همچنین تفلون، نور ماوراءبنفش و نور مرئی را منعکس می‌کنند؛ در حالی که الیاف پلی‌لاکتیک اسید، به انتشار نور مادون قرمز می‌پردازند. اندازه این ذرات، برای بهینه‌سازی این ویژگی‌ها طراحی شده است.

"گوانگمینگ تائو" (Guangming Tao)، سرپرست این پژوهش گفت: متافابریک به واسطه کنترل ساختاری می‌تواند پراکندگی گرما را به حداکثر برساند.

در آزمایش این پارچه هوشمند، یک داوطلب، جلیقه‌ای را به تن کرد که نیمی از آن از متافابریک و نیم دیگر از پنبه تشکیل شده بود. دمای پوست زیر متافابریک، از ۳۱ درجه سلسیوس به ۳۲ درجه رسید اما دمای پوست زیر پنبه تا ۳۷ درجه افزایش یافت.

در آزمایش دیگری، یک خودرو با متافابریک و خودروی دیگر با روکش فروشگاه پوشانده شد و سومین خودرو بدون روکش باقی ماند. هر سه خودرو از ساعت ۱۱ صبح تا یک بعدازظهر در معرض نور خورشید قرار گرفتند. دما در خودروی بدون روکش، تا ۶۰ درجه، در خودروی با پوشش استاندارد تا ۵۷ درجه و در خودروی پوشیده شده با متافابریک تا ۳۰ درجه افزایش یافت.

بیشترین کارآیی متافابریک زمانی است که در تماس با پوست قرار بگیرد. در نتیجه اگر شخصی، لباسی از جنس متافابریک را روی یک لایه ضخیم از لباس‌های معمولی بپوشد، بیشتر اثر خنک‌کننده آن از بین می‌رود.

تائو گفت: اگرچه تمرکز ما بر خنک کردن افراد و اشیایی بود که در معرض تابش مستقیم خورشید قرار دارند اما اثر خنک‌کننده آن در سایه هم وجود خواهد داشت. متافابریک را می‌توان به رنگ‌های گوناگون درآورد اما سفید موثرترین رنگ برای بازتاب نور خورشید است.

وی افزود: متافابریک می‌تواند با روش‌های جدید تولید سازگار شود. برخی از نام‌های آشنای پوشاک، به این پارچه علاقمند هستند. ما امیدواریم که محصولات ما تا حدود یک سال دیگر در دسترس قرار بگیرند.

این پژوهش، در مجله "Science" به چاپ رسید.

انتهای پیام/1005

برچسب ها: پارچه هوشمند
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها