دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۱۱۱۳
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۷:۱۹
محققان موسسه روان‌شناسی زبان "ماکس پلانک" در مطالعه‌ای به این نتیجه رسیدند که عملکرد یک ژن خاص به نام "NME۷" و بخش‌های خاصی از آناتومی مغز، نقش بسزایی در راست‌دستی و چپ‌دستی افراد دارد.

به گزارش آوای خزر، محققان آلمانی موسسه ماکس پلانک (Max Planck) اخیرا به این نتیجه رسیدند علاوه بر نقش ژنتیک، بخش‌های خاصی از آناتومی مغز نیز با چپ‌دستی و راست‌دستی افراد مرتبط است.

چرا چپ دست می‌شویم؟

تحقیقات نشان می‌دهد که بین ۱۰ تا ۱۲ درصد جمعیت جهان، چپ دست هستند

دانشمندان مدت‌هاست تمایل دارند علت چپ‌دستی برخی افراد را متوجه شوند و دلیل این امر نیز آن است که چپ‌دستی با عدم تقارن مغز مرتبط است و به همین دلیل هم، هر دو نیمکره مغز مهارت‌های خاص یک فرد را کنترل می‌کنند. در راست‌دست‌ها، نیمکره چپ مغز مسئولیت کنترل دست راست را در بر عهده دارد و در چپ‌دست‌ها نیز عکس این اتفاق رخ می‌دهد.

در اکثر افراد، نیمکره چپ مسئولیت تسلط افراد بر زبان را دارد اما در چپ‌دست‌ها عکس این موضوع رخ می‌دهد. "کلاید فرانک" از محققان این مطالعه گفت: درک نقش هر نیمکره در زبان و سایر عملکرد‌های شناختی بسیار مهم است.

بسیاری از مسائل روان‌پزشکی مختلف در افزایش نرخ چپ‌دستی، اوتیسم، اسکیزوفرنی و ناتوانی ذهنی دخیل هستند البته باید ذکر کرد که اکثر افراد چپ‌دست این مشکلات را ندارند. اما درک این موضوع که راست‌دستی و چپ‌دستی دقیقا چرا با عدم تقارن مغز مرتبط‌اند و ژن‌ها در این امر چه نقشی ایفا می‌کنند، بسیار مهم است.

برای بررسی پایه عصبی و ژنتیکی چپ‌دستی و بررسی تفاوت‌های بین چپ‌دست‌ها و راست‌دست‌ها و اندازه‌گیری این عدم تقارن، محققان از تصاویر مجموعه داده‌های بانک اطلاعات پزشکی انگلستان استفاده کردند.

محققان پس از بررسی‌ها دریافتند راست‌دست‌ها به طور متوسط ​​از نظر عدم تقارن مغزی در ۱۰ منطقه خاص مغز با چپ‌دست‌ها متفاوت بودند. در تمام این ۱۰ منطقه، ماده خاکستری نیمکره راست در چپ‌دست‌ها نسبتا بزرگ‌تر بود که این امر با افزایش منابع عصبی برای حمایت از نقش آن نیمکره در کنترل دستِ چپ مرتبط است.
فرانک افزود: این نخستین بار است که بخش‌های خاصی از آناتومی مغز با چپ‌دستی و راست‌دستی افراد مرتبط شناخته می‌شود.

چرا چپ دست می‌شویم؟

ماده خاکستری، جزء اصلی دستگاه عصبی مرکزی (CNS) است و شامل اجسام سلولی نورونی، نوروپیل (دندریت‌ها و آکسون‌های میلینی نشده)، سلول‌های گلیال (آستروسیت‌ها و الیگودندروسیت‌ها)، سیناپس‌ها و مویرگ‌ها است.

دانشمندان همچنین دریافتند که ژنتیک نیز بر روی راست‌دستی و چپ‌دستی تاثیرگذار است و با عدم تقارن مغز در مناطق مرتبط با زبان مرتبط است. جالب اینجاست که یکی از ژن‌های دخیل در این موضوع NME۷ است؛ چرا که این ژن بر موقعیت اندام‌های بدن مانند قلب یا کبد و قرارگیری آن‌ها در سمت راست یا چپ بدن تاثیرگذار است.

به گفته فرانک، راست‌دستی و چپ‌دستی و زبان ممکن است تا حدی در طول رشد مغز انسان با یکدیگر مرتبط بوده باشند./صداوسیما

انتهای پیام/1005
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها