دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۷۸۳۸
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۴۰۱ - ۰۷:۲۳
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مشاهده مواردی از بیماری تب کریمه کنگو در غرب کشور، بر ضرورت رعایت جدی موارد بهداشتی در فرایند قربانی کردن دام‌ها در آستانه عید قربان تاکید کرد.
توصیه‌های بهداشتی در ذبح دام برای پیشگیری از تب کنگوبه گزارش­ ­آوای خزر، به نقل از بهداشت نیوز؛ دکتر علیرضا زالی گفت: با توجه به اینکه اخیرا مواردی از تب کریمه کنگو در کشور مشاهده شده است، شهروندان باید به صورت جدی نکات بهداشتی را در قربانی کردن و ذبح دام رعایت کنند.
وی علت ضرورت رعایت نکات بهداشتی در حین ذبح حیوانات را انتقال بیماری از طریق لاشه دام عنوان کرد و افزود: مخزن و ناقل اصلی این بیماری یک نوع کنه سخت است که در فصل گرما فعال می‌شود.
وی با بیان اینکه از گوشت‌هایی که مهر دامپزشکی دارد از اصالت بالاتری برخوردار است، افزود: استفاده از برخی مواد گوشتی مانند جگر خام بلافاصله پس از ذبح به دلیل احتمال وجود ویروس بسیار خطرناک است و افراد باید از خوردن گوشت خام به شدت اجتناب کنند.
دکتر زالی ادامه داد: کسانی که با لاشه دام تماس مستقیم دارند باید حتما از دستکش استفاده کنند و پس از ذبح حتما محیط را از خونابه پاکسازی کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد پس از قربانی کردن، افراد گوشت را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهند و سپس استفاده کنند.
وی توضیح داد: عامل تب کریمه کنگو با ۵۶ درجه سانتی گراد حرارت در مدت ۳۰ دقیقه از بین می‌رود، بنابر این طبخ غذا ویروس را از بین می‌برد، اما گوشت خام می‌تواند تا مدتی ویروس را در خود زنده نگه دارد.
دکتر زالی درباره علائم این بیماری گفت: علائمی شبیه به سرماخوردگی، بدن درد، درد مفاصل در اندام‌ها، تب پیش‌رونده، وجود کبودی و خونریزی‌هایی به اندازه سرسوزن در اندام‌های مختلف، سرخی گونه و مواردی از این دست از مهمترین نشانه‌های ابتلا به تب کریمه کنگوست.
وی افزود: معمولا پس از تماس با لاشه دام آلوده پس از سه تا پنج روز علائم بیماری ظهور پیدا می‌کند.
 
انتهای پیام/1005
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار