دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۷۹۸۸
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۱ - ۰۷:۴۸
رزماری گیاه معروفی است که حتما با آن آشنا هستید و به کمک آموزش های کاشت این گیاه راحتی می‌توانید آن را در منزل پرورش دهید و از خواص بی‌شمار آن بهره‌مند شوید.

به گزارش آوای خزر، رزماری Salvia rosmarinus، یک گیاه همیشه سبز است که به شکل بوته ای می روید و بسیار معطر است. برگ های این گیاه سوزنی و شمشیری بوده و به رنگ طوسی خاکستری می باشد که بر روی ساقه های چوبی می رویند. رزماری در واپیسن روزهای بهار و اوایل تابستان گل هایی زیبا به رنگ سفید متمایل به آبی و به شکل خوشه ای میدهد. زمان کاشت رزماری در اوایل بهار و پایان زمستان است. رزماری در دومین سال عمر خود بالغ شده و گل می دهد. این گیاه دارای خواص دارویی بوده و به عنوان چاشنی هم قابل استفاده است.

رزماری، سرشاخه های خشکیده گیاه از خانواده نعناعیان می باشد. که دارای یک درصد روغن فرار است. رومارن یا اِکلیل کوهی یا رزماری گیاهی خشبی، معطر و چندساله است. رومارن متعلق به منطقه ی مدیترانه و کشور اوروگوئه است. در زمان های دور مردمان روم باستان و یونان از این گیاه در درمان بعضی امراض و موادغذایی استفاده می کردند.

اصول پرورش و نگهداری رزماری

هر گیاهی برای پرورش و رشد مناسب نیازمند یک سری اصول و قواعدی است که حتماً باید به خوبی روی آن انجام شود به همین منظور در این بخش از نمناک قصد داریم اصول پرورش و نگهداری رزماری را در اختیار شما کاربران گرامی قرار دهیم.

گلدان و خاک مناسب برای کاشت و پرورش رزماری

اولین مورد مهم، گلدان مناسب است چرا که گلدان به منزله ی خانه ی یک گل محسوب می شود گلدان باید دارای سوراخ هایی در کف باشد و باید به اندازه کافی بزرگ باشد که حداقل ٣ سانت فاصله بین لبه و ریشه ها را تامین کند. خاک نیز از اصول مهم دیگر در کاشت گیاه است گیاه رزماری قابلیت رشد در هر خاکی را دارد اما خاک باغچه به همراه شن درشت برای رشد و کاشت رزماری مناسب تر است.

نحوه آبیاری گیاه رزماری

گیاه رزماری در خاک خشک راحت تر از خاک مرطوب است بنابراین از آبیاری بیشتر این گیاه باید پرهیز کرد. این گیاه نیاز چندانی به آب ندارد اگر رزماری را در خانه نگهداری می کنید هر دو هفته یکبار آبیاری آن کافیست البته این مختص فصل زمستان است ولی در تابستان هر زمان خاک آن خشک شد میتوان آبیاری کرد.

نور کافی برای نگهداری از رزماری

رزماری را به مدت شش تا هشت ساعت در روز باید در معرض نور آفتاب قرار داد. نیاز رزماری به آفتاب بیشتر است و رشد بهتری خواهد داشت؛ بهتر است رزماری را اگر در خانه نگهداری می کنید در محل نورگیر قرار دهید.

کوددهی رزماری

فصل بهار برای کوددهی رزماری مناسب است در طول یک ماه می توان ٢ تا ٣ بار رزماری را کوددهی کرد. اگر رزماری را در داخل منزل کاشته اید پس نیاز مبرم به کوددهی دارد. چرا که رزماری در مدت کوتاه رشد کرده و کل گلدان را می گیرد.

روش های تکثیر و پرورش رزماری

اگر می خواهید گیاه رزماری را بکارید و پرورش دهید از طریق بذر و قلمه می توانید اینکار را انجام دهید. بذر رزماری رشد کندی دارد لذا برای کاشت اغلب قلمه پیشنهاد میگردد.

تکثیر رزماری با روش قلمه زنی

اول یک قلمه ده سانتی متری از رزماری را جدا کنید قلمه باید کاملا سالم باشد.

برای جدا کردن قلمه وسیله ی مورد نیاز باید بسیار تیز و ضد عفونی شده باشد.

سپس برگ هایی که در پایین قلمه جدا شده وجود دارد باید جدا گردند چرا که برگ ها در انتهای ساقه موجب فاسدشدن در خاک میگردند.

بعد قلمه را در گلدان حاوی ماسه و شن و پیت ماس و خاک باغچه بکارید. اگر میخواهید که گیاه ریشه دهی سریعی داشته باشد. پیش از قلمه قسمت پایینی قلمه را به هورمون ریشه زایی آغشته کنید.

و سپس گلدان را به مکان گرم در دمای ١٠ تا ٢٨ درجه سانتیگراد و در فضایی با نور غیر مستقیم خورشید منتقل کنید و خاک را آبیاری کرده تا نمدار شود.

تا زمان ریشه دهی خاک را مرطوب نگه دارید با کشیدن یک پلاستیک بر روی گلدان میتوان به ریشه دهی سریع قلمه کمک کرد.

از وجود زهکش بودن گلدان مطمئن شوید و گیاه را هر روز آب دهی کنید. بعد از سه هفته از کاشت کم کم گیاه دارای ریشه می شود.

و بعد از ریشه دار شدن میتوان پلاستیک را از روی گلدان برداشته و گلدان را به یک مکان با نور کافی و دمای مناسب منتقل کرد.

رزماری یک گیاه مقاوم در هر شرایطی است و شما میتوانید هم در داخل خانه و هم فضای بیرون آن را نگهداری کنید اگر رزماری را برای مصرف خانگی پرورش می دهید بهتر است در یک گلدان بکارید و اما اگر میخواهید رزماری را خارج از خانه نگهداری کنید بهتر است گیاه به اندازه کافی ریشه دار شده باشد. نکته ی مهم در مورد تکثیر گیاه این است که رزماری نسبت به غرقابی بودن خاک حساس است خیلی زود ریشه اش پوسیده شده و از بین میرود.

نحوه برداشت گیاه رزماری

زمان برداشت رزماری موقعی است که این گیاه گل دهد. گیاه در واپسین روزهای خرداد گل میدهد. در هنگام برداشت سرشاخه های گیاه را به اندازه ی 4٠ سانتی متر جدا میکنند و این برداشت به گونه ای است که فقط باید ٢٠ درصد از آن برداشت شود. بعد از عمل برداشت میتوان آن را خشک کرده یا به طور مستقیم به عنوان چاشنی در غذاها استفاده کرد.

از رزماری در آشپزی، داروسازی، آرایش و بهداشتی استفاده می کنند لذا با کاشت این گیاه میتوان از خاصیت های فراوان آن بهره مند شد./نمناک

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار