دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۸۰۳۴
تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۴۰۱ - ۰۷:۲۳
خاکستری شدن موها یکی از تغییراتی است که نشان‌دهنده افزایش سن و مرحله پیش از سفیدشدن موهاست، زیرا به‌تدریج رنگدانه طبیعی موها تولید نمی‌شود. اما بعضی افراد در سنین جوانی دچار این تغییر می‌شوند و ما باید بدانیم که عوامل مختلفی در بروز تغییر رنگ موها تاثیر دارد.

به گزارش آوای خزر، خاکستری شدن موها یکی از تغییراتی است که نشان‌دهنده افزایش سن و مرحله پیش از سفیدشدن موهاست، زیرا به‌تدریج رنگدانه طبیعی موها تولید نمی‌شود. به‌طور کلی ۷۴درصد افراد در سنین ۴۵ تا ۶۵ سال تا حدودی موهای خاکستری دارند اما بعضی افراد در سنین جوانی دچار این تغییر می‌شوند. اما باید بدانیم که عوامل مختلفی در بروز تغییر رنگ موها تاثیر دارد.

زمینه ژنتیک یکی از مهم‌ترین عوامل خاکستری‌شدن موهاست و اگر اعضای خانواده به‌خصوص والدین در سنین جوانی دچار این تغییر رنگ موها هستند، جای تعجب ندارد که شما هم با این حالت مواجه شوید. تغییر رنگ موها همانند کم‌پشتی و ریزش موها می‌تواند از خانواده پدری یا مادری به ارث برسد.

 

ابتلا به بیماری‌ آلوپسی آره‌آتا

ریزش موی منطقه‌ای یا آلوپسی آره‌آتا که جزو اختلالات خودایمنی محسوب می‌شود ممکن است با افزایش تارهای سفید همراه باشد. در صورت ابتلا به این بیماری قسمتی از موهای سر با حاشیه مشخص می‌ریزد زیرا سلول‌های ایمنی بدن به فولیکول‌های مو آسیب می‌رسانند.

مواجهه مستمر با آلاینده‌های جوی

آلاینده‌های جوی نیز می‌توانند زمینه‌ساز خاکستری‌شدن زودهنگام موها شوند. مطالعات نشان می‌دهد ترکیبات شیمیایی باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد می‌شوند که بر تولید ملاتونین (رنگدانه موها) تاثیر می‌گذارد و روند پیری موها را تسریع می‌کند. این مسئله در مورد دود سیگار فارغ از اینکه فرد سیگار بکشد یا در معرض دود سیگار دیگران باشد نیز صدق می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد افراد سیگاری ۵/۲ برابر بیشتر در معرض خاکستری‌شدن موها هستند.

استرس مداوم

جای هیچ شکی نیست که استرس ساختار ژنتیک را تحریک می‌کند و اگر فرد زمینه خاکستری و سفیدشدن زودهنگام موها را نداشته ‌باشد، تحت‌تاثیر استرس مداوم ممکن است مستعد این حالت شود. در صورت دارا بودن زمینه ژنتیک نیز این تغییر حالت موها زودتر و شدیدتر اتفاق می‌افتد.

تغییرات هورمونی

با گذر زمان هورمون‌ها بر ساختار موها، ضخامت و رنگ آنها تاثیر می‌گذارند. تغییرات هورمونی در سنین نزدیک به یائسگی یکی از مهم‌ترین دوره‌هاست که رنگ موها تغییر می‌کند که در کنار زمینه ژنتیک و عوامل محیطی ممکن است تشدید شود./سلامت

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار