دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۱۱۴۹
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۴۰۱ - ۰۶:۳۳
قارچ انگلی مرموزی در سراسر دنیا وجود دارد که روی قارچ زامبی‌کننده مورچه‌ها قرار می‌گیرد. محققان برای اولین‌بار به بررسی جامع و مدون این قارچ عجیب‌و‌غریب پرداخته‌اند و ویژگی‌های دقیق آن از جمله دنباله ژنتیکی‌اش را به دست آورده‌اند.

به گزارش آوای خزر، دانشمندان برای اولین‌بار متوجه شده‌اند که قارچ زامبی‌کننده مورچه‌ها در واقع خود انگل‌هایی دارد که به فرایند تحت کنترل گرفتن این موجودات کمک می‌کنند. دکتر «ژائو آرائوخو» از باغ گیاه‌شناسی نیویورک که سال‌هاست به‌دنبال مورچه‌های زامبی می‌گردد، می‌گوید در طول این مدت متوجه رشد قارچ‌های سفید عجیبی روی قارچ زامبی‌کننده مورچه‌ها شده است.

این مسئله اگرچه قبلاً هم توسط برخی دانشمندان مشاهده شده بود، اما حالا برای اولین‌بار توسط آرائوخو و تیمش به‌صورت سیستماتیک بررسی شده است. آنها توانسته‌اند ساختار فیزیکی قارچ موجود روی قارچ زامبی‌ساز را کشف و دنباله DNA آن را پیدا کنند. نتایج تحقیقات این گروه در مجله Persoonia منتشر شده است.

کشف دو سرده قارچ جدید روی قارچ زامبی‌ساز مورچه‌ها

دانشمندان در فرایند تحقیقات خود دو سرده جدید از قارچ‌های پیش‌تر شناخته‌نشده را هم کشف کرده‌اند. دکتر آرائوخو می‌گوید یکی از این قارچ‌های جدید به‌نام Niveomyces coronatus مسئول به‌وجودآمدن پوشش سفید عجیبی است که روی قارچ زامبی قرار می‌گیرد. بخش Niveo در نام این قارچ از واژه لاتین «برفی» گرفته شده است. دومین قارچ جدید با نام Torrubiellomyces zombiae سخت‌تر شناسایی می‌شود.

قارچ‌هایی که به قارچ‌های زامبی‌ساز حمله می‌کنند، کنترل کامل آنها را در دست نمی‌گیرند، اما از آنها تغذیه می‌کنند. در برخی موارد، قارچ دوم موجب اخته‌شدن قارچ اول می‌شود تا امکان پخش‌کردن هاگ‌ها وجود نداشته باشد، سپس آن‌قدر رشد می‌کند که کل قارچ میزبان را از بین می‌برد. البته دانشمندان می‌گویند با توجه به این که اطلاعات کمی در دست است، نمی‌توان نتیجه‌گیری‌های قطعی داشت.

قارچ‌های زامبی‌ساز مغز مورچه‌ها را تحت کنترل گرفته و باعث می‌شوند این موجود لانه خود را ترک کرده و از درختان بالا برود. آن‌جا، مورچه یکی از برگ‌ها گاز می‌گیرد، از آن آویزان می‌شود و آن‌قدر آویزان می‌ماند تا با رشد قارچ از پا درآید. سپس عامل تهاجم، هاگ‌های خود را پخش کرده و به تولیدمثل ادامه می‌دهد./ دیجیاتو

انتهای پیام/1005
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار