دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۲۲۴۷
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۳:۱۱
در نشست خبری مدیرکل منابع طبیعی مازندران – ساری و در پاسخ به سوال آوای خزر عنوان شد؛
شمشادها باز می‌ایستند/ حفاظت از ۲ ذخیره‌گاه ژنتیک شمشاد در ساری و بهشهر
"بلایت" و "شب‌پره" دو آفتی هستند که به جان شمشادستان‌های مازندران افتادند، اینکه عامل آن"بیوتروریسم" بوده هنوز به قطعیت نرسید، اما منابع طبیعی دست از مبارزه با آفات برنداشت و توانست در منطقه ساری، ۲ نقطه را به‌عنوان ذخیره‌گاه ژنتیک حفاظت کند و بگوید: شمشادها باز می‌ایستند!
آوای خزرآزاده بابانژاد: نشست خبری پایان سال "سید علی علوی" مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – ساری امروز شنبه ۱۳ اسفندماه در سالن کنفرانس این اداره‌کل با حضور معاونان، رییس اداره آموزش و ترویج و فرمانده یگان حفاظت برگزار شد.

در بخشی از این نشست، معاون امور جنگل اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – ساری در پاسخ به سوال خبرنگار آوای خزر درباره مبارزه با آفات "بلایت" و "شب‌پره" در شمشادستان‌های استان، می‌گوید: آفت بلایت به راحتی از طریق پرنده، چرنده، عوامل طبیعی (باد)، و حتی انسان به سرعت در دنیا گسترش پیدا کرد که اسپور‌های آن تا هفت سال در خاک می‌ماند و ما نمی‌توانیم کاری انجام بدهیم.
 
شمشادها باز می‌ایستند/ حفاظت از ۲ ذخیره‌گاه ژنتیک شمشاد در ساری و بهشهر
عملیات مبارزه با آفات در دو نقطه از شمشادستان‌های مازندران – ساری ادامه دارد

"فتح‌الله غفاری چراتی" تصریح می‌کند که ما نهال‌های شمشاد را به تعداد ۱۰ هزار اصله برای حفظ ژنتیک در مرکز بذر آمل داشتیم و آن‌ها را کاشتیم، پیرو آن آفت شب‌پره شمشاد در سال ۹۵ در نوشهر - چالوس اتفاق افتاد که شاید از طریق مسافر و یا عوامل دیگر به این منطقه و سپس منطقه شرقی و مرکزی مازندران انتقال یافت و به سرعت تکثیر و گسترش پیدا کرد و حتی پوست شمشاد را هم از بین برد.

او بیان کرد: مبارزه با این آفت در دو نقطه شامل "سنگده" ساری به مساحت ۳۰ هکتار و دیگری در منطقه "لوجنده" بهشهر به مساحت ۱۰۰ هکتار را داریم که چندین سال است عملیات مبارزه با آفات در آن‌ها (محلول پاشی) ادامه دارد و تاکنون این دو نقطه را به عنوان ذخیره‌گاه ژنتیک حفظ کردیم.
 
شمشادها باز می‌ایستند/ حفاظت از ۲ ذخیره‌گاه ژنتیک شمشاد در ساری و بهشهر
وقتی طبیعت اجازه بدهد؛ شمشاد‌ها به جنگل بازمی‌گردند

در ادامه همین بحث، "موسی مقیمی مهر" معاون حفاظت و امور اراضی اداره‌کل منابع طبیعی مازندران می‌گوید: تنش‌هایی که برای جنگل‌های ما در یکی دو دهه اخیر به وجود آمد؛ تعداد زیادی آفات را در این مناطق حفاظت‌شده شاهد هستیم که یک مورد در بهشهر است.

او ادامه داد: این آفات، چند سالی می‌شود که گونه منحصر به‌فرد جنگل‌های هیرکانی را درگیر کرد و قریب به اتفاق بوته‌های شمشاد خشک شدند؛ لذا به خاطر اینکه کار عملیاتی انجام بدهیم و یک بانک ژنتیک از شمشاد سرسبز داشته باشیم، دو منطقه‌ی ذکر شده (سنگده ساری و لوجنده بهشهر) را حفاظت کردیم.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره‌کل منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه اقدامات اصلاحی را در این مناطق در حال انجام داریم، تصریح می‌کند: از این دو بانک ژنتیک قلمه گرفتیم، در نهالستان بازپروری می‌شود و منتظریم که با مساعد شدن شرایط اقلیمی و کم‌شدن خشکی شمشادها، در واقع زمانی که طبیعت این اجازه را به ما بدهد، قلمه‌هایی را که از این دو منطقه گرفتیم به اراضی جنگلی برگردانیم.
 
شمشادها باز می‌ایستند/ حفاظت از ۲ ذخیره‌گاه ژنتیک شمشاد در ساری و بهشهر
دستگاه‌های امنیتی درباره عامل "بیوتروریسم" در نابودی شمشاد‌ها به قطعیت نرسیدند

"سید علی علوی" مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران درباره اینکه "آیا فرضیه "بیوتروریسم" در گسترش آفت بلایت در شمشادستان‌ها به اثبات رسیده است یا خیر"؟ به خبرنگار ما پاسخ داد: "بیوتروریسم" در حیطه وظایف ما نیست و دستگاه‌های امنیتی و شورای امنیت ملی تحقیق و اعلام می‌کند.

او ادامه داد" "ما هم شنیدیم، اما بعید می‌دانم؛ چون قرنطینه‌های گیاهی در کشور ما به آن صورتی که باید وجود داشته باشد ندارد؛ ممکن است به هر طریقی وارد شود حتی با یک شاخه چوب یا گل و گیاه که از کشور‌های دارای این بیماری وارد کشور شد و این اتفاق افتاد".

علوی این را هم گفت که در برخی فضای مجازی یا رسانه‌ها – که شاید معاند باشند – بحث بیوتروریسم را مطرح کردند، اما هنوز دستگاه‌های امنیتی به نتیجه قطعی نرسیدند که به ما اعلام کنند.
 
او در پاسخ به سوال دیگری از خبرنگار ما در خصوص کشت گیاهان دارویی و اینکه آیا منابع طبیعی عرصه‌هایی را برای این کار در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد یا خیر، اظهار داشت: "چنین اتفاقی نداشتیم فقط در دو مورد طرح‌هایی داشتیم که کمیته فنی مصوب کرده بود".
 
شمشادها باز می‌ایستند/ حفاظت از ۲ ذخیره‌گاه ژنتیک شمشاد در ساری و بهشهر
بهره‌برداری از گیاهان دارویی در مراتع و اراضی جنگلی بدون فعالیت شبه‌کشاورزی صورت می‌گیرد

"اسماعیل مختارپور" معاون فنی و آبخیزداری اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – ساری در ادامه همین بحث می‌گوید: برای گیاهان دارویی سیاست سازمان جنگل‌ها در طرح‌های مرتع‌داری اینگونه است که دامدار به عنوان کاری جدا از دامپروری به این فعالیت  بپردازد و در نتیجه سطح زندگی و معیشت خود را از این طریق افزایش دهد.

او تصریح می‌کند: با این اقدام، هجوم به مراتع کاهش پیدا می‌کند. بین دام و مرتع تعادل به وجود می‌آید و دام اضافه به مرتع هدایت نمی‌شود و ما نیز از مواهب آن استفاده می‌کنیم بدون آنکه شخم و شیار یا کار شبه‌کشاورزی در مراتع صورت بگیرد.

مختارپور تاکید کرد که "صرفاً همان گیاهی که در مرتع وجود دارد باید یا تقویت شود یا فضای آن طوری باشد که قابلیت بهره‌برداری داشته باشد، یعنی قرار نیست کار کشاورزی صورت بگیرد".

به گزارش آوای خزر، در این نشست مباحثی در خصوص آمار قاچاق چوب، آتش‌سوزی در عرصه‌های منابع طبیعی و برخورد با متخلفان، آموزش و ترویج، اهمیت منابع طبیعی و نقش جنگل‌ها در امنیت زیستی و در نهایت امنیت غذایی، عنوان شد که در خبر‌های بعدی منتشر می‌شود.

انتهای پیام/۱۰۰۱/  
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها