دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۲۳۳۱
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۱
مدیر درمان تأمین اجتماعی مازندران خبر داد:
رشد شاخص‌های درمانی تأمین اجتماعی مازندران در سال ۱۴۰۱
افزایش ضریب نفوذ خدمات درمانی تامین اجتماعی و رشد همه آمار‌های مرتبط با این بخش در مازندران طی یک سال اخیر بنا به اظهارات مدیر درمان تامین اجتماعی مازندران، بیانگر جهش در خدمت‌رسانی درمانی به بیش از ۶۰ درصد جمعیت زیر پوشش تامین اجتماعی در این استان است

اشکان جهان آرای - آوای خزر: سید رضا کاظمی‌نیا امروز بیست و هشتم اسفندماه، در نشست با تعدادی از اصحاب رسانه مازندران که در آخرین روز کاری سال ۱۴۰۱ به میزبانی دفتر خبرگزاری ایسنا-مازندران برگزار شد، آمار‌هایی از عملکرد یک ساله این مجموعه ارائه کرد و به برخی پرسش‌های خبرنگاران نیز پاسخ داد.

مدیر درمان تامین اجتماعی مازندران از رشد آماری خدمات درمانی به جامعه توسط مجموعه‌های درمانی این سازمان در استان طی سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ خوشبختانه با اقدامات انجام شده و همراهی همه همکاران، گام‌های خوبی برای افزایش کیفیت و کمیت ارائه خدمات درمانی به مراجعه‌کنندگان در سراسر استان برداشته شد که نتیجه آن افزایش قابل توجه آمار‌های مربوط به حوزه درمان مستقیم در مراکز زیر پوشش تامین اجتماعی مازندران است.

به گفته این مسئول، در مازندران که یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت آن زیر پوشش تأمین اجتماعی قرار دارند، ۵ بیمارستان با مجموع ۴۳۶ تخت و ۱۴ درمانگاه شامل پلی‌کلینیک و درمانگاه تخصصی متعلق به تامین اجتماعی وجود دارد که سالانه ۳۱ هزار بستری و حدود ۳ میلیون مراجعه برای خدمات سرپایی در این مراکز ثبت می‌شود. عملکرد این مراکز در بخش‌های مختلف درمانی مؤلفه‌های ارزیابی تامین اجتماعی در بخش درمان مستقیم محسوب می‌شوند.

بنا به اظهارات مدیر درمان تامین اجتماعی مازندران، طی یک سال اخیر درصد اِشغال تخت در مراکز درمانی تامین اجتماعی استان از ۶۳.۹۵ به ۷۳.۳۹ رسید و رشدی ۹.۴ درصدی در این زمینه ثبت شد. تعداد بستری‌ها نیز از ۲۵ هزار و ۵۳۹ مورد در سال ۱۴۰۰ به ۲۹ هزار و ۹۹۹ مورد در سال ۱۴۰۱ رسید که رشد ۱۷.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

آمار‌های اعلام شده از سوی کاظمی‌نیا افزایش ۲۱.۳ درصدی عمل‌های جراحی انجام شده در این سال نسبت به سال قبل را نیز نشان می‌دهد که از ۱۱ هزار و ۴۱۷ مورد به ۱۳ هزار و ۸۴۶ فقره رسیده است. خدمات پاراکلینیکی تامین اجتماعی در مازندران نیز طی نخستین سال سده پانزدهم خورشیدی ۳۴ درصد نسبت به سال پیشین افزایش یافت؛ یعنی از یک میلیون و ۴۰۲ هزار و ۴۳۳ نسخه به یک میلیون و ۸۷۹ هزار و ۶۲۲ مورد رسید.

به موازات افزایش خدمات پاراکلینیکی تامین اجتماعی در مازندران، تعداد مؤسسات طرف قرارداد با مدیریت درمان تامین اجتماعی مازندران نیز رشدی ۱۴ درصدی را ثبت کرد و تعداد مراکزطرف قرارداد از ۲ هزار و ۱۶۶ مورد در سال ۱۴۰۰ به ۲ هزار و ۴۶۷ مورد رسید.

بیشترین رشد آماری خدمات درمانی تامین اجتماعی مازندران در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل مربوط به مراجعات سرپایی است که از ۲ میلیون و ۷۰۲ هزار مورد در سال ۱۴۰۰ به ۳ میلیون و ۶۵۳ هزار و ۱۹۳ مورد رسید و ۳۵.۲ درصد رشد را ثبت کرد.

توسعه و تجهیز مراکز درمانی تأمین اجتماعی در مازندران

مدیر درمان تامین اجتماعی مازندران می‌گوید این مجموعه در ادامه اقداماتی که برای افزایش کیفیت و کمیت خدمات درمانی در استان انجام شده، برنامه‌هایی نیز در دست انجام دارد که بخشی از این برنامه‌ها آغاز شده و به زودی تکمیل می‌شود و بخشی دیگر نیز قرار است در سال ۱۴۰۲ اجرایی شود.

کاظمی‌نیا از توسعه و تجهیز سه بیمارستان تامین اجتماعی در شهرستان‌های ساری، بابلسر و نکا برای رساندن به استاندارد ۶۴ تخت وزارت بهداشت به عنوان یکی از پروژه‌های مهم این دستگاه در استان یاد کرد و گفت: این پروژه شامل نوسازی و تجهیز این سه بیمارستان می‌شود که مجموعا ۷ هزار متر مربع سطح توسعه و ۵ هزار و ۹۰۰ متر مربع فضای بازسازی را شامل می‌شود و عملیات اجرایی آن با اعتبار اولیه بیش از یک‌هزار میلیارد ریال آغاز شد. فاز ساختمانی این پروژه اوایل سال جدید تکمیل می‌شود و سپس وارد فاز تجهیزاتی خواهیم شد.

وی به برداشته شدن گام‌هایی برای ایجاد مراکز درمانی جدید تامین اجتماعی در برخی نقاط استان نیز اشاره کرد و افزود: تامین اجتماعی در فریدونکنار مرکز درمانی ندارد. به همین دلیل زمینی در این شهر خریداری شده و قرار است ساخت یک مرکز درمانی برای مردم فریدونکنار در سال جدید آغاز شود. برای بیمارستان چالوس نیز تعیین تکلیف زمین به منظور توسعه بخش اورژانس و جراحی انجام شد. آغاز ساخت ساختمان جدید برای مدیریت درمان تامین اجتماعی مازندران هم از برنامه‌هایی است که برای سال جدید در نظر گرفته شده است.

خرید ۲۴۳ میلیارد ریال تجهیزات پزشکی

علاوه بر اقدامات انجام شده و برنامه‌ریزی شده برای توسعه و ایجاد مراکز درمانی جدید، تجهیز مراکز درمانی موجود تامین اجتماعی در مازندران نیز از راهبرد‌های مد نظر مدیریت درمان این اداره کل در استان است. به گفته کاظمی‌نیا طی یک سال اخیر با صرف اعتباری بالغ بر ۲۴۳ میلیارد ریال، تجهیزات پزشکی متعددی برای مراکز درمانی تامین اجتماعی مازندران خریداری شد. برای نمونه بیمارستان نکا به دستگاه لاپاروسکوپ فول‌اچ‌دی مجهز شد.

وی با بیان این‌که اقدامات اولیه برای راه‌اندازی دو مرکز تصویربرداری ۲۵۶ اسلایس با قابلیت اسکن قلبی در استان انجام شده که قرار است در سال جدید به سرانجام برسد، اظهار کرد: در حال حاضر فقط یک نمونه از این دستگاه در استان وجود دارد که متعلق به بخش خصوصی است. با خرید این دو دستگاه و راه‌اندازی دو مرکز در استان، خدمات‌گیرندگان تامین اجتماعی در مازندران می‌توانند این خدمت را نیز به صورت رایگان دریافت کنند.

آنژیوپلاستی رایگان برای بیماران سراسر کشور در قائمشهر

یکی از اقدامات مهم درمانی در حال پیگیری برای سال جاری توسط مدیریت درمان تامین اجتماعی مازندران نیز پیگیری خرید دومین دستگاه آنژیوگرافی برای بیمارستان ولیعصر (عج) قائمشهر است. کاظمی‌نیا در این باره ضمن اشاره به فعالیت یک دستگاه آنژیوگرافی در این بیمارستان خاطرنشان کرد: آنژیوپلاستی مغزی یکی از خدمات خاص و حساس درمانی است که انجام آن بیش از ۲۰۰ میلیون تومان برای بیمار هزینه دارد، اما مراکز فوق‌تخصصی تأمین اجتماعی از جمله در بیمارستان ولیعصر (عج) قائمشهر کاملا رایگان ارائه می‌شود. در تلاش هستیم که با اضافه کردن یک دستگاه دیگر، ظرفیت ارائه این خدمت را در این مرکز افزایش دهیم.

اهمیت این خدمت درمانی با توجه به محدود بودن تعداد مراکز دولتی انجام‌دهنده آن در کشور به حدی بالاست که سبب شده بیمارستان ولیعصر (عج) قائمشهر هر سال پذیرای بیمارانی از سراسر کشور برای انجام عمل آنژیوپلاستی باشد. به طوری که بنا به اظهارات مدیر درمان تأمین اجتماعی، در سال ۱۴۰۱ از ۳۸۱ مورد آنژیوپلاستی و آنژیوگرافی مغزی که در این مرکز درمانی انجام شد، ۵۸ مورد مربوط به بیماران غیربومی بود.

کاظمی‌نیا اظهار کرد: طی سال ۱۴۰۱ در این بیمارستان تخصصی و فوق‌تخصصی تأمین اجتماعی مازندران، ۵۸۵ مورد عمل قلب باز هم انجام شد که ۱۷ مورد از این جراحی‌ها به غیربومیان ارائه شد.

کاهش بدهی‌های تأمین اجتماعی مازندران

مدیر درمان تامین اجتماعی مازندران یکی از اقدامات مهم انجام شده طی یک سال اخیر در این مجموعه را کاهش میزان بدهی به بیمه‌ها و مراکز درمانی متعلق به دانشگاه علوم پزشکی برشمرد و گفت: میزان معوقات پرداخت ما از حدود ۱۰ ماه به چهار ماه کاهش یافته که گام مهمی برای کاهش مشکلات خدمات‌گیرندگان است. در یک مرحله بدهی‌های آبان ۱۴۰۰ تا پایان فروردین ۱۴۰۱ که حدود ۲۵۰ میلیارد تومان بود و را در قالب اوراق «گام» تسویه کردیم و پس از آن نیز بدهی‌های اردیبهشت و خرداد ۱۴۰۱ به صورت نقدی پرداخت شد. اکنون نیز حدود چهار معوقه داریم که در تلاش برای پرداخت آن هستیم.

به گفته وی از ۲۵۰ میلیارد تومان بدهی مربوط به بازه زمانی یاد شده، ۲۰۰ میلیارد تومان بدهی به دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ۴۹ میلیارد تومان بدهی به دانشگاه علوم پزشکی بابل و مابقی نیز بدهی به سایر بخش‌های درمانی و بیمه‌ای بود.

کاظمی‌نیا اظهار کرد: پرداخت به پزشکان خانواده استان تا بهمن امسال انجام شده و تقریبا به روز هستیم. در بخش دارویی هم تا آذر تسویه حساب شده است.

تقویت نیروی انسانی

جذب و حفظ نیروی انسانی در تامین اجتماعی یکی از مسائل مهمی است که طی سال‌های اخیر به دلایل مختلف برای این سازمان خدماتی مهم چالش‌هایی در این زمینه ایجاد شد. با این حال مدیریت درمان تامین اجتماعی مازندران در سال ۱۴۰۱ علاوه بر تلاش برای کادرسازی و تقویت ساختار نیروی انسانی این حوزه در استان، با برگزاری چهار مرحله آزمون موفق به جذب ۱۴۵ نیروی تخصصی و غیرتخصصی شد.

به گفته کاظمی‌نیا طبق تصمیم‌هایی که در سازمان تامین اجتماعی برای انگیزه‌سازی در کادر درمان ایجاد شده، در سال ۱۴۰۲ تغییراتی از نظر ماهیت پرداخت به پزشکان تامین اجتماعی لحاظ می‌شود تا یکی از مشکلات مهم این سازمان در زمینه حفظ و نگهداشت کادر درمان برطرف شود که در آینده جزئیات آن اعلام خواهد شد.

انتهای پیام/۱۰۰۷/

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار