دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۱۴۳۱
تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۷
سرم شیر (پرمیت) با عبور دادن شیر از فیلتر یا غشا مخصوص با استفاده از تکنیکی به نام اولترافیلتراسیون به دست می‌آید.

به گزارش آوای خزر، شیر ترکیبی است از آب، چربی، پروتئین‌ها، لاکتوز و میمنرال‌ها (نمک‌ها). این فرآورده لبنی دارای مقادیر ناچیزی از ترکیبات دیگر مثل پیگمنت‌ها، آنزیم‌ها، ویتامین‌ها، فسفولیپیدها (که ویژگی‌های مشابه چربی دارند) و گازها هم هست.

بنابراین هرکدام از این مواد تشکیل دهنده یک ماهیت خاص داشته و ویژگی‎های مخصوص خود را دارد، در صورتیکه برای تولید فرآئورده‌های مختلف شیر را حرارت داده یا با اضافه کردن اسید یا انعقاد برای تولید پنیر ماده‌ای به دست می‌آید که به آن وی یا به اصطلاح آب پنیر گفته می‌شود.

وی یا آب پنیر چیست؟

شاید در زمان تولید ماست خانگی یا پنیر خانگی این ماده زرد مایل به سبز را دیده باشید خیلی از ما آن را سریع با ماست مخلوط می‌کنیم که از بین برود یا حتی بعضی آن را دور می‌ریزند، اما باید بدانید که این مایع، بسیار مغذی و ارزشمند است، که دارای پروتئین، لاکتوز و مواد معدنی است و حتی ۹ اسید آمینه ضروری بدن را هم در خود جای داده است. این مایع همان وی یا به اصطلاح آب پنیر است.

سرم شیر چیست و چگونه تشکیل می‌شود؟

سرم شیر (پرمیت) با عبور دادن شیر از فیلتر یا غشا مخصوص با استفاده از تکنیکی به نام اولترافیلتراسیون به دست می‌آید. این عملیات فیلتر، باعث جدا شدن لاکتوز (قند شیر) ویتامین‌ها و مواد معدنی از چربی و پروتئین شیر می‌شود. پروتئین باقی مانده (وی پروتئین‌ها) اغلب به صورت پودر درآمده و معمولا در تولید مکمل‌های ورزشی و غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. درصد لاکتوز موجود در سرم شیر بسته به شیر مصرفی هر تولیدکننده، حتی با نژاد و ویژگی‌های دامی که شیر از آن گرفته شده‌است، مختلف است اما معمولا بین ۶۵ تا ۸۵ درصد است.

اگرچه فیلتراسیون شیر توسط بعضی از تولیدکننده‌ها به منظور استاندارد کردن و تنظیم میزان چربی استفاده می‌شود و به آن‌ها این اطمینان را می‌دهد که شیر یا فرآروده‌های تولیدی‌شان، دارای ترکیبات مدنظر و با درصد مشخص است.
شرکت کاله موفق شده‌است نیوشابه لاکیدو بر پایه لبنی را از همین ماده ارزشمند تولید و به بازار عرضه کند.
پلاسمای شیر مایع نسبتا شفاف و دارای رنگ زرد مایل به سبز است و همانطور که پیش‌تر اشاره شد؛ دارای مواد آلی و معدنی و ویتامین‌های گروه B است بنابراین یک فرآورده مفید و غنی است و برخلاف تصور بسیاری از افراد عامه، پرمیت مضر نیست بلکه، یک فرآروده جانبی در پروسه تولید شیر است و یک افزودنی خارجی نیست. هربار که شیر می‌خورید به همراه آن پرمیت (پلاسمای شیر) هم مصرف می‌کنید.

کاربرداهای جالب وی

  • غلات و جو را در آن خیس کنید. برای جوشاندن برنج هم می‌توانید از وی استفاده کنید.
  • وی را به مرینیت مخصوص گوشت خود اضافه کنید، آنزیم‌های موجود در آن به بهبود طعم گوشت کمک می‌کند.
  • با آن عصاره درست کنید و به جای آب در زمان جوشیدن به استخوان‌ها اضافه کنید؛ یا آن را در سوپ و خورشت‌هایتان بریزید.
  • آب پنیر را در قالب یخ بریزید، فریز کنید و در شیک‌های صبحگاهی‌تان بریزید، با این‌کار انگار پودر پروتئین مصرف کرده‌اید. 
  •  در پخت و پز می‌توانید آن را جایگزین آب و شیر گفته شده در رسپی کنید.
  • به عنوان عامل تسریع تخمیر در رسپی‌هایی که احتیاج به تخمیر دارند استفاده کنید.
  • آب پنیر اسپری مناسبی برای از بین بردن سفیدک قارچی گیاهان است.
  • آن را روی گیاهانی که خاک اسیدی مناسبشان است بریزید، آن را پای بوته گوجه‌فرنگی بریزید چون عاشق کلسیم است.(ابتدا آن را به نسبت ۱:۱ با آب رقیق کنید.)
  • بعضی آن را برای سلامت پوستشان مصرف می‌کنند و آن را به صورتشان می‌زنند برخی دیگر با نوشیدن آن ادعا دارند پوستشان شفاف‌تر شده‌ و قرمزی و التهاب آن از بین رفته‌است. حتی لازم نیست که آن را خالی بنوشید، بلکه می‌توانید آن را با عسل، زنجبیل، آب یا آب گازدار مخلوط کرده و مصرف کنید.

انتهای پیام/1005

برچسب ها: شیر
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها