دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۶۶۱۳
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۰
ممکن است فکر کنید که یک ماسک 100 درصد قابل اعتماد است و شما را به طور کامل از گزند ویروس دور نگه می دارد اما در واقع این گونه نیست. استفاده از ماسک در واقع به معنای کاهش خطر ابتلا به بیماری است.
به گزارش آوای خزر، مشخص شده است حتی افرادی که هیچ نشانه و علامتی از بیماری ندارند، ممکن است ناقل ویروس باشند و پوشیدن ماسک می‎تواند احتمال ابتلا به بیماری را برای دیگران کاهش دهد. بر اساس دستورالعمل های جدید مقامات بهداشت و سلامت، به منظور کاهش سرعت انتشار بیماری کووید ۱۹، همه  افراد هنگام حضور در مکان‌های عمومی باید از ماسک یا دیگر پوشش‌های صورت استفاده کنند.

انتقال آلودگی به سطوح دیگر

هنگامی که یک بار از ماسک استفاده می‎کنید، به هر چیزی آلوده می‎شود. اگر ماسک را درآورده و روی سطح دیگری قرار دهید، آن سطح نیز آلوده شده است. بهترین گزینه، استفاده از ماسک یک بار مصرف و دور انداختن آن به روش درست پس از استفاده است. اگر از یک ماسک پارچه‌ای یا دست‌ساز استفاده می‎کنید، بین هر بار استفاده باید آن را شسته و ضدعفونی کنید.

تماس ماسک با دست آلوده

اگر ماسک خود را حتی از سطح بیرونی آلوده کرده باشید، این امکان وجود دارد که به راحتی خود را نیز آلوده به ویروس کنید. درآوردن ماسک و پوشیدن دوباره آن با دست‌های آلوده می‎تواند باکتری یا ویروس را به سیستم تنفس انتقال دهد.

یک ماسک برای تمام روز

یک ماسک باید هر دو ساعت یک بار تعویض یا ضدعفونی شود؛ در غیر این صورت، ذرات ویروس می‎توانند روی آن انباشته شده و احتمال تنفس آن‌ها افزایش یابد.

استفاده از ماسک به روش نادرست

شاید افرادی را دیده باشید که از ماسک فقط برای پوشاندن دهان خود استفاده می‎کنند و بینی آن‌ها بدون پوشش است. در شرایطی که این می‎تواند هنگام سرفه یا عطسه تا حدودی از دیگران محافظت کند؛ اما اگر فردی مبتلا به بیماری کووید-۱۹ در نزدیکی وی عطسه یا سرفه کند، از خود فرد در برابر این بیماری محافظت نخواهد کرد.

پوشیدن دیر هنگام ماسک

بدون ماسک، افراد مستعد استنشاق ذرات موجود در هوا هستند. شما باید پیش از حضور در منطقه‌ای پر خطر، به عنوان مثال پیش از خروج از خانه، ماسک خود را پوشیده باشید.

اطمینان بیش از حد به ماسک 

ممکن است فکر کنید که یک ماسک ۱۰۰ درصد قابل اعتماد است و شما را به طور کامل از گزند ویروس دور نگه می‌دارد؛ اما در واقع این گونه نیست. ماسک زدن در واقع به معنای کاهش خطر ابتلا به بیماری است. یادتان باشد حتی در صورت پوشیدن ماسک، فاصله‌گیری اجتماعی باید رعایت شود

 

اسپری مواد شیمیایی روی ماسک

استفاده از مواد شیمیایی روی ماسک که موجب مرطوب شدن آن می‎شود، اقدامی نامناسب است. اسپری سبک برای ضدعفونی کردن ماسک و سپس قرار دادن ماسک در کیسه مشکلی ایجاد نمی‎کند، اما از اسپری بیش از حد و موادی که موجب مرطوب شدن ماسک می‎شوند، پرهیز کنید.

پوشیدن ماسک مرطوب

زمانی که ماسک مرطوب می‎شود، کارایی آن برای پیشگیری از نفوذ ذرات کاهش می‌یابد و باید آن را با یک ماسک خشک و تمیز تعویض کنید. از لمس ماسک با زبان خود بپرهیزید. این کار می‌تواند موجب مرطوب شدن ماسک و افزایش میزان نفوذپذیری آن شود.

یکسان دانستن همه ماسک‌ها

ماسک‌های مختلف کاربردهای مختلف دارند. یک ماسک N95 اگر به درستی روی صورت قرار گیرد، می‎تواند تا ۹۵ درصد باکتری‌ها و ویروس‌ها را فیلتر کند. بر همین اساس، استفاده از این نوع ماسک برای کادر درمانی که بیشتر در معرض ویروس قرار دارند، توصیه شده است. از سوی دیگر، ماسک جراحی برای مهار قطرات تنفسی و کمک به محافظت از افرادی که اطراف شما هستند، طراحی شده است./دلتا

برچسب ها: بیماری ، کرونا
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار