دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۰۱۳۴
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۱

تعداد دانشجویان بورسیه به صفر رسیده است

رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: تعداد دانشجویان بورسیه بسیار کاهش یافته و تقریبا می‌شود گفت تعداد آن‌ها به صفر رسیده است.

به گزارش آوای خزر،مجتبی صدیقی، رئیس صندوق رفاه داشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری درباره آخرین وضعیت بازگشت دانشجویان بورسیه به کشور اظهار کرد: بازگشت دانشجویان بورسیه روند معمولی را طی می‌کند؛ برخی دانشجویان بلافاصله بعد از اتمام تحصیل به کشور باز می‌گردند و برخی هم به دلایلی ممکن است مدت کوتاهی تاخیر داشته باشند و تاخیر‌های کوتاه مدت را استنکاف در نظر نمی‌گیریم.

صدیقی ادامه داد: اگر این تاخیر‌ها هماهنگ شده باشد به این صورت که بورس تمام شده و تحصیل طولانی‌تر و یا تمام و به عنوان مثال همسر دانشجوی بورسیه مدتی زمان نیاز داشته باشد تا درسش را به اتمام برساند و در این رابطه با دانشگاه محل خدمت هماهنگی لازم انجام شده باشد و اگر در یک مدت معقول و محدود باشد این دانشجو نیز مستنکف محسوب نمی‌شود.

معاون وزیر علوم افزود: اگر بازگشت دانشجویان بورسیه به کشور بعد از اتمام مدت تحصیل طولانی شود و یا اصلا به کشور برنگردند، مستنکف محسوب می‌شوند که میزان این دانشجویان، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کل دانشجویان بورسیه است.

او بیان کرد: برخی از این دانشجویان، ممکن است پس از ۴ سال از پایان یافتن بورس به کشور بازگردند که این دانشجویان مستنکف محسوب می‌شوند. حدود ۲ تا ۳ سال است که تعداد دانشجویان بورسیه بسیار کاهش یافته و شاید در سال به ۱۰ تا ۱۵ دانشجوی بورسیه هم نرسد و تقریبا می‌شود گفت تعداد آن‌ها به صفر رسیده است.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: سال گذشته ۱۰ تا ۱۲ دانشجو بورس تحصیلی گرفته و اعزام شدند که این افراد نیز از قبولی‌های قبلی بودند و قبولی جدیدی برای بورس دائم و بورسی که منجر به مدرک شود در خارج از کشور نداشتیم؛ حدود ۵ سال اخیر کل اعزامی‌ها به ۱۵۰ نفر هم نمی‌رسد که بعضی از آن‌ها تحصیلشان تمام نشده است و باید منتظر بازگشت آن‌ها از سال ۱۴۰۰ باشیم.

او درباره روش جایگزین بورس تحصیلی ادامه داد: به جای بورس تحصیلی، دوره‌های کوتاه مدت ۶ ماهه دکتری (فرصت مطالعاتی) را پیش بینی کرده ایم؛ این فرصت‌های مطالعاتی را در دانشگاه‌های خارج و دانشگاه‌های بزرگ داخل کشور رشد داده ایم. سال گذشته نزدیک به هزار و ۲۰۰ دانشجوی دکتری از این امکان استفاده کرده اند، اما امسال به دلیل مشکلات کرونا اعزامی‌ها کاهش پیدا کردند و برای اعزام دانشجویان به فرصت مطالعاتی منتظر هستیم که شرایط کرونا چگونه خواهد بود.

انتهای پیام/1005

 
نظرات شما