دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۲۸۵۲۶
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۴
مراجعه به متخصص عفونی، اقدامی است که تعلل در آن می‌تواند عواقب بعضاً پشیمان کننده‌ای داشته باشد.

به گزارش آوای خزر، بیماری عفونی، تعریف چندان پیچیده‌ای ندارد. درواقع وقتی گروهی از میکروب‌ها بتوانند موفق به نفوذ در یکی از بافت‌های بدن و تجمع و رشد در آن شوند، سازوکار دفاعی بدن در مقام پاسخگویی به آن‌ها برمی‌آید و وقتی درگیری بین سیستم ایمنی با میهمانان ناخوانده به اوج برسد، پدیده التهاب رخ می‌دهد که نشانه عفونت است.

عفونت می‌تواند در هر یک از بافت‌های بدن ایجاد شود و در بعضی مواقع، سازوکار دفاعی بدن به‌تنهایی می‌تواند از عهده شکست عوامل عفونت‌زا برآید. اما گاهی زور سیستم ایمنی بدن به عوامل مهاجم نمی‌رسد و اینجاست که مراجعه به یک متخصص عفونی، ضرورت پیدا می‌کند. گوش و حلق و بینی، کلیه و مجاری ادراری، دستگاه تنفسی، سیستم گوارشی، لثه و دندان، پوست، زخم و جراحات خاص ازجمله مواردی هستند که بروز عفونت در آن‌ها بسیار متداول است.


انواع عفونت
نوع بیماری عفونی، ارتباط مستقیمی با عامل ایجاد آن دارد و عوامل مختلفی می‌توانند زمینه‌ساز بروز عفونت در بدن شوند. درواقع یک متخصص عفونی با شناخت نوع عفونت است که به درمان بیماری می‌پردازد. به‌طورکلی عفونت را با توجه به منشأ و عامل ایجاد به سه دسته کلی تقسیم می‌کنند:
• عفونت ویروسی
• عفونت باکتریا
• عفونت قارچی


بیماری عفونی ویروسی
بیماری عفونی ویروسی در اثر تکثیر یک ویروس مضر در بدن ایجاد می‌شود. البته همان‌طور که می‌دانیم گونه‌های فراوانی از ویروس وجود دارند که الزاماً همه آن‌ها بیماری‌زا نیستند. بااین‌حال وقتی ویروس‌های بیماری‌زا وارد بدن شود، از طریق اتصال به سلول‌ها، وارد آن‌ها شده و با آزاد کردن ماده ژنتیکی خاصشان، کنترل فعالیت سلول‌ها را در اختیار گرفته و از آن‌ها در راستای تکثیر خودشان استفاده می‌کنند.

این ویروس‌ها گاهی سلول‌ها را کاملاً نابود و گاهی قبل از نابودی آن‌ها، سلول‌ها را ترک می‌کنند اما هر دو حالت نتیجه یکسانی دارند و خروجی آن، تکثیر ویروس‌های جدیدی است که برای آلوده کردن سلول‌های سالم باقیمانده به آن‌ها حمله می‌کنند.

در چنین شرایطی معمولاً باید هر چه سریع‌تر به یک متخصص عفونی مراجعه کنید تا از پیشرفت بیماری ممانعت به عمل آورید. سرماخوردگی، آنفولانزا، ایدز، ابولا، سرخک، سرخجه، آبله و آبله‌مرغان از شناخته‌شده‌ترین بیماری‌های ویروسی هستند و جدیدترین عضو این خانواده یعنی بیماری کرونا هم که قطعاً نیازی به معرفی ندارد!


بیماری عفونی باکتریایی
باکتری‌ها، میکروارگانیسم‌های تک‌سلولی متنوعی هستند که اَشکال و اندازه‌های مختلفی دارند. باکتری‌ها را در محیط‌های مختلفی مثل خاک و حتی بدن انسان می‌توان یافت. با وجود اینکه اکثر باکتری‌ها، تهدیدی برای سلامت ما نیستند اما گونه‌های خاصی از باکتری وجود دارند که می‌توانند با ورود به بدن، باعث ایجاد بیماری عفونی شوند. گلودرد، عفونت‌های ادراری، ورم معده، مسمومیت‌های غذایی، سوزاک، سل، وبا، سلولیت و کزاز از شناخته‌شده‌ترین موارد عفونت محسوب می‌شوند که منشأ بروز آن‌ها باکتری‌ها هستند.


بیماری عفونی قارچی
قارچ‌ها درواقع انگل‌هایی هستند که انواع مختلفی داشته و در هوا، خاک، آب، گیاهان و حتی در بدن ما زندگی می‌کنند. با وجود تنوع گونه‌های قارچی، تنها حدود نیمی از آن‌ها برای سلامتی انسان مضر هستند.


بعضی از قارچ‌ها از طریق هاگ‌های ریز موجود در هوا تولیدمثل می‌کنند که ممکن است روی بدنتان بنشینند یا آن‌ها را همراه با هوا استنشاق کنید. به همین دلیل است که اغلب عفونت‌های قارچی از ریه‌ها یا سطح پوست شروع می‌شوند. ضعف سیستم ایمنی و همین‌طور استفاده بلندمدت از آنتی‌بیوتیک‌ها، احتمال ابتلا به بیماری عفونی قارچی را افزایش می‌دهند که همین امر، نشان‌دهنده اهمیت مضاعفِ درخواست کمک از یک متخصص عفونی است.


علائم عفونت
واقعیت این است که علائم عفونت، می‌تواند بسیار گسترده باشد و نوع بروز عفونت تا حد زیادی به عامل ایجاد آن بستگی دارد؛ البته در بعضی مواقع، عوامل مختلف می‌توانند علائم مشابهی ایجاد کنند که در چنین شرایطی، تنها یک متخصص عفونی قادر به تشخیص عامل و ریشه بروز عفونت خواهد بود.

رایج‌ترین نشانه بیماری عفونی، تب است. درواقع وقتی آتش درگیری بین سیستم ایمنی و عوامل بیماری‌زا بالا می‌گیرد، دمای بدن افزایش می‌یابد که به این افزایش دما، اصطلاحاً تب می‌گوییم. بااین‌حال، عفونت، علائم دیگری هم دارد که شایع‌ترین آن‌ها عبارت‌اند از:
• سرفه
• درد
• تورم غدد لنفاوی
• بثورات پوستی
• خستگی مفرط
• کاهش وزن چشمگیر
• دردهای عضلانی


توجه داشته باشید که در صورت مواجهه با هر یک از علائم فوق، باید فوراً به یک پزشک متخصص عفونی مراجعه کنید.


درمان عفونت
درمان عفونت، فرایندی بسیار حساس است که شرط لازم موفقیت آن، تشخیص صحیح علت بیماری است. پزشک متخصص عفونی با توجه به نوع بیماری، روش‌های درمانی متفاوتی را در پیش می‌گیرد.


برای درمان عفونت ویروسی، داروهای خاصی تجویز می‌شوند که از طریق افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن یا ممانعت از تکثیر ویروس به درمان عفونت کمک می‌کنند. برای درمان عفونت‌های باکتریایی، آنتی‌بیوتیک‌ها مؤثرترین داروهایی هستند که یک متخصص عفونی آن‌ها را تجویز می‌کند. برای از بین بردن قارچ‌هایی هم که منجر به بروز عفونت شده‌اند، معمولاً تجویز داروهای خوراکی یا موضعی در دستور کار قرار می‌گیرد.


جهت مطرح کردن سوالات پزشکی خود در حوزه بیماری های عفونی، کافیست عبارت سوالات پزشکی پذیرش 24 را در گوگل جستجو نمایید و پاسخ بهترین پزشکان متخصص عفونی کشور را به رایگان دریافت نمایید.


مراجعه به پزشک عفونی
باید بپذیریم که عفونت‌ها گاهی به مشکلی وحشتناک تبدیل می‌شوند اما خوشبختانه اگر به‌موقع برای درمان آن‌ها دست‌به‌کار شوید، می‌توانید فرایند درمان بیماری عفونی را با موفقیت به پایان برسانید.


یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات در مواجهه با بیماری‌های عفونی، خوددرمانی کردن است که می‌تواند عوارضی جدی در پی داشته باشد. این عوارض بالأخص در مواقعی که خوددرمانی توأم با تشخیص نادرست باشد، خطرناک‌تر می‌شوند. به همین علت، لازم است که بیماران یا افرادی که نشانه‌های بیماری را در خود می‌بینند، از همان ابتدا برای درمان از یک پزشک متخصص عفونی مراجعه کنند.

انتهای پیام/1005



نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار