دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۰۴۵۲
تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۷

به گزارش آوای خزر، به نقل از یورک‌آلرت، تیمی در دانشگاه گوتینگن و موزه  سنکنبرگ در گورلیتز در آلمان این موضوع را کشف کردند. مطالعات قبلی نشان می‌داد رژیم غذایی گرگ‌ها در آسیای مرکزی به طور عمده از دام‌ها است که باعث افزایش درگیری بین گله‌داران عشایری و این حیوانات وحشی می‌شود.

این مقاله در مجله‌ی Mammalian Biology به چاپ رسیده است.

حدود سه میلیون نفر در مغولستان زندگی‌ می‌کنند که این کشور را تبدیل به کم‌ جمعیت‌ترین کشور جهان کرده است. علاوه بر آن بیش از ۴۰ میلیون حیوان اهلی در این کشور وجود دارد که نه تنها منبع غذایی بلکه منبع در آمد بیش از نیمی از جمعیت این کشور هستند. دامداری باعث ایجاد تغییرات بزرگی در زمین‌های مغولستان می‌شود. مناطق نزدیک به طبیعت تبدیل به مراتع می‌شوند و در حقیقت یک سوم کشور اکنون برای این منظور استفاده می‌شود. این موضوع باعث ایجاد درگیری با حیوانات وحشی بومی به خصوص شکارچیانی مثل گرگ می‌شود.

تصاویر دلخراش از حمله مرگبار شیر به محقق حیات وحش

نینا تیرالا، زیست‌شناس و دانشمند جنگل از دانشگاه گوتینگن نحوه‌ی تغذیه گرگ‌ها را به عنوان پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود مطالعه کرد. او به همراه همکارانش در موزه‌ی سنکنبرگ، مدفوع ۱۳۷ گرگ را که در طی فعالیت‌های میدانی از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ جمع‌آوری شده بود مورد بررسی قرار داد. او می‌گوید: ما توانستیم نشان دهیم که رژیم‌ غذایی ۸۹ درصد گرگ‌ها از سُم داران خصوصا شوکای سیبری تشکیل می‌شود و ۱۱ درصد باقی مانده از پستانداران کوچک مثل خرگوش صحرایی و موش تامین می‌شود. حتی توت‌های وحشی و حشرات نیز دیده شدند اما هیچ اثری از حیوانات پرورشی نبود. نتایج ما را شگفت زده کرد زیرا نتایج قبلی نشان می‌داد که منبع اصلی تغذیه گرگ‌ها حیوانات اهلی هستند.

تفاوت اصلی می‌تواند در محلی باشد که حیوانات در آن هستند. برخلاف تحقیقات قبلی، نمونه‌های استفاده شده در این تحقیق از مکان‌های نزدیک به طبیعت با تنوع گونه‌ای بالا جمع‌آوری شدند.

نویسندگان مقاله می‌گویند: اگرچه در این مناطق دام‌های پرورشی دیده می‌شوند اما به نظر می‌رسد گرگ‌ها حیوانات وحشی را به عنوان طعمه ترجیح می‌دهند احتمالا به این دلیل که شکار آن‌ها آسان‌تر و کم‌خطر تر است. آن‌ها در انتها توضیح دادند که اگر گرگ‌ها در مناطقی نزدیک به طبیعت با تنوع گونه‌ای بالا زندگی کنند که طعمه کافی وجود دارد تهدید کمی برای دام‌های اهلی هستند این موضوع نه تنها در مغولستان بلکه برای سایر کشورها نیز صدق می‌کند.

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار