دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۳۰۹۸۴
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۷:۲۴

به گزارش آوای خزر، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بیستمین آیین پویش ره سلامت بهره برداری از پروژه‌های مرکز آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهید رجایی، اظهار کرد: قلب‌های بسیاری امروز در سینه‌ها می‌تپد که بعد از خدا این تپش‌ها مدیون استادان و دانشجویان این مرکز درمانی است و بیماران بسیاری برای شفا به این مرکز می‌آیند. امروز آمده ام دست همه آن‌هایی را ببوسم که در طول سال‌های گذشته به مردم خدمت کردند.

او ادامه داد: امروز در دوران وزارت کار اجرایی خود در کشور را مرور می‌کردم که ۲ کار را ذی قیمت می‌دانم. یکی اینکه من ۳۰ سال پیش اداره کل بیماری‌های غیر واگیر را ایجاد کردم و دوم درمان گلودرد‌های اسپرپتکوکی که از تبدیل شدن آن به مشکلات قلبی جلوگیری می‌کرد، را  ارائه کردم.

۸۳ درصد مرگ‌های کرونایی در بیماران زمینه‌ای رخ داد

نمکی گفت: امروز ۱۰۰ هزار مرگ در سال فقط به دلیل پرفشاری خون و عوارض ناشی از آن داریم و امسال ۳۱۳ هزار مرگ به جز مرگ‌های کرونایی داشتیم که فوت بر اثر سکته قلبی و مغزی و بیماری‌های قلبی در صدر قرار دارند. در دوران کووید به ما اثبات شد آسیب پذیرترین افراد آن‌هایی بودند که یک بیماری زمینه و بیماری قلبی عروقی داشتند. ۸۳ درصد مرگ‌های کرونایی در بیماران زمینه‌ای رخ داد و این تلنگری به روح و ذهن و رفتار اجتماعی ما می‌زند که به بیماری‌های غیر واگیر به ویژه بیماری‌های قلبی توجه کنیم.

وزیر بهداشت بیان کرد: اعلام آمادگی می‌کنم که مدیریت ملی پروژه‌های سکته قلبی را در دست بگیریم و این را در قالب پروژه ملی دنبال کنیم و داروی ضد لختگی خون هم تامین شود.

نمکی بیان کرد: ما شرایط اقتصادی بسیار سختی داریم و اگر رنجی که در این ایام در کنار مدیریت کووید با مضایق مالی و ارزی می‌کشیم تعریف کنم ممکن است بسیاری از شما‌ها به حالمان گریه کنید. برای ریال ریال هزینه کردن دقت می‌کنیم البته خیلی جا‌ها درست هزینه نمی‌کنیم.

وزیر بهداشت گفت: اگر ورزش همگانی، تغذیه و استرس را نتوانیم برطرف کنیم هر روز باید ته رودخانه جنازه پیدا کنیم. باید این مرکز متولی آموزش همگانی در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی شود و آموزش‌ها را متناسب با فهم مردم تدوین کنند و ما هم حمایت خواهیم کرد. این مرکز به عنوان مرکزی مرجع در منطقه است و در خیلی از نقاط دنیا نمونه ندارد. تقاضا داریم این مرکز نقش رهبری را در حوزه قلب و عروق گسترده‌تر از قبل دنبال کند و آموزش ها از راه دور در اختیار سایر متخصصان در سایر نقاط کشور قرار گیرد.

بسیاری از کادر درمان وقتی واکسن آمد گفتند ما خجالت می‌کشیم واکسن بزنیم، اما من احساس یخ فروش شعر سنایی را درک می‌کنم که در تابستان نیشابور یخ فروشی می‌کرد و این یخ‌ها به سرعت درحال آب شدن بود و می‌نالید و کسی یخ او را نمی‌خرید؛ این گریه و رنج یخ فروش را من درک می‌کنم کادر بهداشت و درمان هر روز مثل یخ نحیف‌تر می‌شوند و عزیزی می‌گفت نگرانم اگر سیل بیماری ما را در خوزستان گرفتار کند چه کنم و هر روز می‌بینم پرسنل ما خسته‌تر و پیرتر و گرفتارتر می‌شوند، زیرا عده‌ای اندک به مصالح ملی بی توجهی می‌کنند.

نمکی اظهار کرد: امسال علی رغم گرفتاری در کووید نه تنها در این باتلاق نماندیم و توانستیم به عنوان درخشان ترین سال‌های قبل و بعد از انقلاب در توسعه زیر ساخت‌های بهداشتی و درمانی عمل کنیم.

وزیر بهداشت گفت: امسال ۱۱ هزار تخت بیمارستانی افتتاح می‌کنیم. گاهی بی سر و صدا و گاهی با سر و صدا ماهی یک هزار تخت به تخت‌های کشور اضافه می‌شود و این در دوران قبل و بعد از انقلاب بی نظیر است.

او ادامه داد: در خوزستان در حال ایجاد ۷۰ تخت طی یک هفته هستیم و دستگاه‌های اکسیژن ساز را تامین کردیم. پریشب تا ۴ صبح بیدار بودیم تا اکسیژن ساز اهواز برسد و‌ یک هزار پروژه بهداشتی قرار است در این استان به بهره برداری برسد و برخی به بهره برداری رسیده است.

نمکی با بیان اینکه همکارانم من در دوران کرونا سخت کوشی کردند و بسیاری گرفتار شدند، گفت: در دوران کرونا مردم در خانه ماندند که بسیار خوب بود. مدیریت کردن کودکان در آپارتمان تنگ کار ساده‌ای نیست و اقتصاد سخت و گرانی همه از مشکلات دوران کرونا بود. 

وزیر بهداشت گفت: ما عید نوروز را در پیش داریم و نگران هستیم. به عنوان وزارت بهداشت مطلقا موافق هیچ مسافرتی در نوروز نیستیم و باید مثل پارسال از رفت و آمد‌ها جلوگیری کنیم، این در حالی است که سال گذشته ویروس ووهان را داشتیم که قدرت سرایت و کشندگی کمتری داشت.

نمکی بیان کرد: با چنین ویروس سهمگینی می‌خواهیم اجازه مسافرت بدهیم، ناچار هستیم روی بعضی از دستورالعمل‌ها بایستیم. دغدغه ما و همکاران تعطیلی نوروزی است و نباید تردد و مسافرت باشد و اضطراب جاده‌های پر ازدحام و انتقال ویروس جهش یافته را داریم، اما به ما می‌گویند دستورالعمل سفر را بنویسید. مثل این است که ما می‌گوییم نباید آب آلوده را بخورید، اما اگر می‌خواهید بخورید حداقل آن را بجوشانید.

نمکی گفت: ما به نوروز و روز‌های آینده خوش بین نیستیم و افق تاریکی می‌بینم و خواهش من این است که به مجموعه بهداشت و درمان کشور بیشتر توجه کنید، زیرا این‌ها سرمایه کشور هستند و سروقامتانی را از دست دادیم که به هیچ وجه فقدان آن‌ها را نمی‌توانیم جبران کنیم.

وزیر بهداشت بیان کرد: ما در برخورد با پروتکل شکنی اعتراض داریم و خبرنگار صدا و سیما به فردی در بازار می‌گوید چرا ماسک نزدی؟ می‌گوید اعتقاد ندارم و گویی به انجیل و تورات اعتقاد ندارد. دیگر خبری از برخورد با تردد بعد از ساعت ۲۱ نیست و شاید تنها چند دوربین افراد را جریمه کند.

انتهای پیام/1005

 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: