جبار باقری در مراسم بزرگداشت روز نسیم مهر (روز ملی حمایت از خانواده زندانیان) که عصر چهارشنبه (۸ خرداد) با حضور ۲۵۰ نفر از خانواده مددجویان برگزار شد، گفت: امروز در مجموعه خودتان هستید؛ مجموعهای که وظیفه قانونیاش رسیدگی و توجه به خانواده مددجویان است.
وی خطاب به خانواده زندانیان گفت: شما به نوعی تحمل کیفر میکنید و در مضیقه هستید. برای اینکه بفهمیم چه خدماتی به شما ارائه میدهیم، از شما شروع کردیم و مطالعاتی را انجام دادیم.
باقری با اشاره به ارائه کلاسهای آموزشی برای خانوادههای زندانیان گفت: اساتید دانشگاه در این کلاسها، ساعتها تدریس کردند و برای فرزندان شما جداگانه کلاس تخصصی پیشبینی کردیم و مورد توجه مادران قرار گرفت.
وی افزود: شما یعنی خانواده مددجویان پاسخ دادهاید کسانی که مرتکب جرم میشوند، به دلیلِ ندانستن دست به ارتکاب جرم میزنند. ۸۳ درصد از کسانی که در این کلاسها شرکت و فرم پر کردند، میزان تحصیلاتشان دیپلم و زیر دیپلم است و از هر ۱۰۰ نفر، ۱۷ نفر تحصیلات عالیه دارند و بقیه زیر دیپلم یا دیپلم است. این نشان میدهد که ما نیاز به آموزش داریم.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز گفت: نگاه جامعه به خانواده زندانی نگاه درستی نیست در حالی که میزان پایبندی خانواده مددجویان به زندگی، با وجود همه مشکلاتی که دارند، بسیار زیاد است و از هر ۱۰۰ نفر، ۷۵ نفر پایبندی خودشان به زندگی را نشان دادند که چشم انتظارند تا نانآورشان برگردد.
باقری درباره وضعیت آماری خانواده زندانیان نیز اظهار کرد: حدود ۲۳ درصد خانوادهها خودشان فعالیت دارند و امرار معاش میکنند و ۷۵ درصد وابسته به کمک نهادهای عمومی و مردمی و … هستند. اگر ما آموزش داشته باشیم، میتوانیم ۲۳ درصد را به ۳۰ یا ۴۰ درصد برسانیم که در این زمینه قدمهایی برداشتهایم. ما با پرداخت تمام هزینه آموزشی، آمادگی داریم در رشتهای که توان دارید آموزش ببینید و خودکفا باشید.
وی با اشاره به اینکه "از ۱۰۰ درصدِ کسانی که فرم پر کردند، ۷۰ درصد سالم و ۳۰ درصد دچار مشکلات روحی هستند"، ادامه داد: کسانی که مریضی صعبالعلاج دارند و توان مالی ندارند، به انجمن حمایت زندانیان مراجعه کنند و ما آنها را تحت پوشش قرار میدهیم.
مدیرعامل انجمن حمایت زندانیان مرکز افزود: نگاه ما به شما عیناً نگاه من به خانوادهام هست و شما خانواده من هستید و با ما همراه باشید و کمک کنید تا امر آموزش خانوادهها نهادینه شود.
وی در پایان گفت: در پایان سال ۱۳۹۷ علاوه بر دریافتیهای بسیار مختصر که در قالب حقوق مستمر و عیدی به خانواده مددجویان داده شد، برای تعداد ۸۰۰ خانوار زندانی، ۴۰۰ میلیون تومان و برای هر خانواده ۵۰۰ هزار تومان عیدی پرداخت شد.
انتهای پیام/1000