دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۱۱۱۸
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۴۰۰ - ۰۷:۰۸
دانشمندان گونه‌ی جدیدی از سلول را در قلب کشف کرده‌اند که در تنظیم ضربان و ریتم آن نقش دارد.
به گزارش آوای خزر، این سلول‌ها "نکسوس گلیا" (nexus glia) نامیده شده‌اند و به نظر می‌رسد به تنظیم ضربان قلب و ریتم قلبی کمک می‌کنند و به گفته‌ی محققان می‌توانند درک جدیدی از نارسایی و بیماری‌های قلبی ارائه کنند.
 
کشف سلولی جدید در قلب
 
سلول‌های گلیال در مغز و سیستم عصبی یافت می‌شوند و از نورون‌ها پشتیبانی می‌کنند. این سلول‌ها را می‌توان در اندام‌های اصلی که سیستم عصبی محیطی در آن‌ها گسترس می‌یابد نیز یافت، اما تاکنون هیچ سلول گلیالی در قلب یافت نشده بود؛ بنابراین در این مطالعه جدید محققان دانشگاه نوتردام به دنبال این سلول‌ها در قلب گشتند.
 
آن‌ها هنگام بررسی قلب گورخرماهی سلول‌هایی شبیه به آستروسیت‌ها که نوعی سلول گلیال هستند، یافتند. آستروسیت‌ها در مغز یافت می‌شوند. در ادامه تحقیقات آن‌ها موفق به کشف این سلول‌ها در قلب موش‌ها و انسان‌ها شدند. این سلول جدید که نکسوس گلیا نامیده شده است در مجرای خروجی قلب (بخشی از مسیری که خون برای خروج از قلب طی می‌کند) قرار دارند.
 
مطالعات بعدی نشان داد که نکسوس گلیا نقش مهمی در تنظیم ریتم و ضربان قلب ایفا می‌کند. زمانی که محققان این سلول‌ها را از قلب حیوانات خارج کردند، ضربان قلب آن‌ها افزایش یافت و در حیواناتی که با مهندسی ژنتیک تولید سلول‌های گلیال در آن‌ها متوقف شده بود، ضربان قلب نامنظم شد.
 
محققان می‌گویند که این یافته‌ها در برخی از نارسایی‌های قلبی اهمیت دارند. از جمله این نارسایی‌ها می‌توان به ضربان نامنظم و تپش شدید قلب اشاره کرد. بسیاری از نقص‌های مادرزادی در مجرای خروجی قلب قرار دارد. سلول‌های نکسوس گلیا نیز در این مکان یافت شده است.
 
"کودی اسمیت" (Cody Smith) محقق اصلی این مقاله می‌گوید: ما عملکرد دقیق این سلول‌ها را نمی‌دانیم، اما از آن جا که حذف آن‌ها باعث افزایش ضربان قلب می‌شود می‌توان گفت که به برخی از نارسایی‌های قلبی مرتبط هستند. ما مطالعه این سلول‌ها را ادامه می‌دهیم.
 
این مطالعه در مجله‌ی PLOS Biology منتشر شده است.
انتهای پیام/1005
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار