دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۱۴۵۳
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۲
کتلت یکی از غذا‌های نانی است که تقریبا همه آن را دوست دارند و اتفاقا جزو محبوب‌ترین‌ها هم به شمار می‌رود. بیشتر ما کتلت گوشت که با پیاز و سیب‌زمینی درست می‌شود را درست می‌کنیم.

آوای خزر/ بسیار هم لذیذ و خوشمزه است و آدم تا جایی که حجم معده اش جواب بدهد از این نوع کتلت می‌خورد. مخصوصا اگر در کنارش سیب‌زمینی سرخ کرده و سس فلفل‌وسیر هم باشد که چه بهتر.

اما این غذا، انواع و اقسام متنوعی دارد و فقط به گوشت و سیب‌زمینی محدود نیست. با سویا، بادمجان، قارچ، کدو، هویج، لوبیا، مرغ و .. ده‌ها ماده غذایی دیگر می‌توان کتلت درست کرد. برای آگاهی با دستور پخت آنها، در این مطلب همراه ما باشید.

کتلت ذرت با گشنیز و پیازچه

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

مواد لازم (۴ نفر)

• گوشت مرغ چرخ شده: ۲۵۰ گرم
• ذرت پخته شده یا کنسرو ذرت: ۲۰۰ گرم
• گشنیز ریز خرد شده: ۱ دسته کوچک
• پیازچه ریز خرد شده: ۱ دسته کوچک
• تخم مرغ: ۱ عدد
• نمک: به میزان لازم
• روغن برای سرخ کردن: حدود ۱ استکان کوچک

طرز تهیه

۱. گوشت مرغ چرخ شده را با ذرت، گشنیز، پیازچه، نمک و تخم مرغ خوب مخلوط می‌کنیم تا تمام مواد یکسان شود.

۲. سپس روغن را درون تابه‌ای گرم کرده و از مایه کتلت با نوک قاشق، یک گردی برمی داریم و با یک چنگال مواد را از قاشق در تابه می‌اندازیم تا سرخ شود. پس از اینکه دو طرف آن سرخ شد با سس کچاپ سرو می‌کنیم.

کتلت سالمون یونانی

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

• تعداد: ۴ نفر
• زمان تهیه: ۱۰ دقیقه
• زمان پخت: ۱۸ تا ۲۰ دقیقه

مواد لازم

• یک عدد لیموترش
• ۶۰۰ گرم فیله بدون استخوان سالمون
• یک عدد تخم‌مرغ
• دو عدد پیازچه خرد شده
• دو قاشق غذاخوری برگ‌های تازه آویشن
• نصف یک عدد نان ساندویچی سفید
• نصف قاشق چایخوری نمک
• ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
• نصف پیمانه ماست یونانی کم‌چرب
• نصف پیمانه خیار خرد شده
• ۴ عد نان همبرگر
• ۴ عدد برگ تازه کاهو
• آویشن تازه

طرز تهیه

۱. پوست لیموترش را رنده کنید و کنار بگذارید. آب لیموترش را به اندازه یک قاشق چایخوری بگیرید و آن را نیز کنار بگذارید.

۲. در غذاساز، سالمون، تخم‌مرغ، پیازچه، یک قاشق غذاخوری آویشن، نیمی از پوست لیموترش، ورقه‌های نان سفید، ¼ قاشق چایخوری نمک و ۱/۸ قاشق چایخوری فلفل سیاه را با یکدیگر مخلوط کنید. همه مواد را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. مخلوط به دست آمده را در دست به شکل ۴ عدد برگر شکل دهید که ضخامت زیادی هم نداشته باشد. آن‌ها را درون بشقاب بچینید. روی آن‌ها پلاستیک بکشید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خودشان را بگیرند.

۳. در یک کاسه کوچک، ماست، خیار و باقی‌مانده پوست رنده شده لیموترش، آب لیموترش، ¼ قاشق چایخوری نمک و ۱/۸ قاشق چایخوری فلفل سیاه را با یکدیگر مخلوط کنید. آن‌ها را نیز در یخچال بگذارید تا خنک بمانند.

۴. برای کباب کردن برگر سالمون، کباب‌پز را با شغله متوسط روشن کنید. برگر‌ها را روی توری آن بچینید و ۵ دقیقه گریل کنید تا رنگ آن‌ها عوض شود. سپس در کباب‌پز را ببندید و به مدت ۱۸ تا ۲۰ دقیقه آن‌ها را بپزید تا کاملا مغزپخت شوند.

۵. سالمون‌ها را درون نان همبرگر قرار دهید. روی آن برگ کاهو بگذارید و به همراه ماست و خیار آماده شده سرو کنید.

کتلت آلمانی

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

مواد لازم

• گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
• باگت: حدود ۱۰ سانتی متر
• خردل: ۱ قاشق چایخوری
• نمک و فلفل: به میزان لازم
• تخم مرغ: ۱ عدد
• پیاز: ۱ عدد بزرگ (ریز خرد شده)
• پودر پاپریکا: ۱ قاشق چایخوری
• سیر: ۱ حبه (در صورت تمایل)

طرز تهیه:

۱. ابتدا باگت را با ۱ لیوان آب، حدود نیم ساعت خیس کنید. آب باید به اندازه‌ای باشد که روی باگت‌ها را بپوشاند. سپس با دست فشار دهید تا آب اضافی نان خارج شود، اما نه آنقدر که خیلی سفت و خشک شود.

۲. پیاز و سیر را با ۱ قاشق غذاخوری کره تفت دهید تا کمی نرم شود.

۳. باقی مواد را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

۴. تابه‌ای را گرم کنید و کمی روغن بریزد.

۵. به اندازه یک نارنگی کوچک از مواد بردارید، داخل دست گرد کنید و در تابه با حرارت متوسط سرخ کنید. حرارت زیاد نباشد. نباید بسوزد. به روغن زیاد هم برای سرخ کردن کتلت‌ها نیاز ندارید. میتوانید داخل مایه کتلت از جعغری ساطوری شده هم استفاده کنید.

کتلت فلفلی بوقلمون و لوبیا چشم‌بلبلی

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

• تعداد: ۴ نفر
• زمان تهیه: ۲۰ دقیقه
• زمان پخت: ۱۵ دقیقه

مواد لازم

• ¾ قاشق چایخوری پودر چیلی
• آب یک عدد لیموترش متوسط
• مایه ۴ عدد کتلت بوقلمون
• یک پیمانه پاستا ریز یا کوس‌کوس
• ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
• یک عدد بلال
• یک پیمانه لوبیا چشم‌بلبلی پخته
• یک ساقه کرفس خرد شده
• ۳/۴ پیمانه گوجه‌فرنگی خرد شده
• دو پیازچه خرد شده
• دو قاشق غذاخوری جعفری یا ریحان خرد شده
• نمک و فلفل سیاه

طرز تهیه

۱. پودر چیلی و آب لیموترش را در یک کاسه متوسط با یکدیگر مخلوط کنید. بوقلمون را درون آن بریزید و هم بزنید تا مواد به خورد آن بروید. اجازه دهید ۱۰ دقیقه بماند.

۲. در یک قابلمه متوسط آب را بگذارید بجوشد. کوس‌کوس را اضافه کنید و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزید تا نرم شوند. سپس آن‌ها را آبکش کنید.

۳. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک تابه متوسط با حرارت ملایم گرم کنید. بلال یا ذرت نیمه‌آماده، لوبیا چشم‌بلبلی و کرفس را اضافه کنید تا پخته شوند. آن‌ها را سه ذقیقه تفت دهید. گوجه‌فرنگی‌ها، پیازچه، جعفری، نصف قاشق چایخوری نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و دو دقیقه دیگر تفت دهید. آن‌ها را درون کاسه بزرگ بریزید. کوس‌کوس را به همراه یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به مواد اضافه کنید. برای مزه‌دار شدن می‌توانید نمک و فلفل به آن‌ها بیفزایید.

۴. تابه را با دستمال تمیز کنید. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی حرارت ملایم گرم کنید. کتلت بوقلمون را درون آن بپزید تا طلایی شوند. هر طرف آن‌ها را ۳ دقیقه بپزید. این کتلت‌ها را با کوس‌کوس سرو کنید.

کتلت قارچ

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

مواد لازم

• قارچ: نیم کیلوگرم
• سیر: ۲ حبه
• تخم‌مرغ: ۳عدد
• آرد یا خمیر نان باگت: نصف لیوان
• سبزیجات معطر: ۲ قاشق
• نمک و فلفل: به میزان لازم
• روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

۱. ابتدا قارچ‌ها را چرخ کرده و با سبزیجات معطر و خمیر نان باگت مخلوط کنید. بهتر است خمیر نان باگت تازه و نرم باشد، اما اگر چنین خمیری دردسترس نداشتید، می‌توانید از آرد یا پودر خمیر نان باگت استفاده کنید.

۲. پس از آن تخم‌مرغ‌ها را به مواد اضافه کرده و در صورت شل بودن مایه کتلت، قدری آرد به آن اضافه کنید.

۳. نمک و فلفل و ادویه موردعلاقه خود را همراه با سیر‌هایی که له کرده‌اید، به مخلوط اضافه کرده، خوب هم بزنید تا مواد یک‌دست شود.

۴. حالا روغن را در تابه‌ای روی حرارت داغ کنید و از مواد اولیه به اندازه یک گردو بردارید و در دستتان صاف کنید و در روغن بریزید.

۵. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید یک روی کتلت‌ها سرخ شود، سپس روی دیگر کتلت‌ها را سرخ کنید.

کتلت گرد غوره

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

مواد لازم

• گوشت چرخ‌کرده؛ ۲۵۰ گرم
• پیاز رنده شده؛ یک عدد
• سیب‌زمینی رنده شده؛ یک عدد متوسط
• تخم‌مرغ؛ یک عدد
• نمک و زردچوبه؛ به میزان لازم
• آرد نخودچی؛ یک قاشق غذاخوری
• پیاز سرخ شده؛ دو عدد متوسط
• سیب‌زمینی ورقه شده؛ دو عدد متوسط
• گوجه‌فرنگی؛ سه عدد متوسط
• گرد غوره؛ برای روی کتلت
• آب؛ یک لیوان سرخالی
• رب‌گوجه‌فرنگی؛ یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه

۱. گوشت چرخ کرده را همراه پیاز رنده شده، تخم‌مرغ، سیب‌زمینی رنده شده، نمک، زردچوبه، فلفل و آرد نخود خوب ورز می‌دهیم تا حالت چسبندگی پیدا کند. گلوله‌ای به اندازه یک نارنگی برداشته و به صورت بیضی در دست پهن می‌کنیم و در کف تابه می‌چینیم.

۲. این نوع کتلت باید کلفت‌تر از کتلت‌های معمولی باشد. حلقه‌های سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی را روی کتلت‌ها چیده و پیاز سرخ شده را با گرد غوره روی کتلت‌ها می‌ریزیم. یکی دو لیوان آب در آن ریخته و در ظرف را می‌گذاریم تا با حرارت ملایم پخته شود. آب باقیمانده در تابه باید نصف لیوان باشد. مقداری رب گوجه‌فرنگی در آب مخلوط می‌کنیم و در حین پختن اضافه می‌کنیم.

کتلت کدو

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

مواد لازم (دو نفر)

• دو عدد کدو سبز کوچک خرد شده
• نمک و فلفل سیاه
• دو عدد تره فرنگی خرد شده
• نصف فنجان آرد
• نصف فنجان روغن زیتون یا روغن هسته انگور
• کمی ماست سفت
• یک عدد تخم مرغ

طرز تهیه

۱. کدو سبز را شسته و پوست آن را بگیرید و سپس به خوبی خرد کنید و کمی نمک به آن بزنید. بعد از چند دقیقه آن را شسته و خوب خشک کنید.

۲. تخم مرغ را در ظرف مناسبی ریخته و به آن کدوی خرد شده، آرد و تره فرنگی خرد شده را با فلفل اضافه کرده و به خوبی هم بزنید.
۳. روغن را در تابه‌ای نچسب بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید.

۴. پس از آن که روغن گرم شد از مواد با یک قاشق در روغن قرار داده و آن را به آرامی پهن کنید.

۵. پس از این که دو طرف کتلت کدو سرخ شد، آن را در ظرف مناسبی چیده و ماست کنار آن قرار دهید.

کتلت مرغ و هویج

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

مواد لازم (۴ نفر)

• گوشت مرغ ۴۰۰ گرم
• لپه دو سوم لیوان
• تخم‌مرغ ۱ عدد
• هویج رنده شده نصف لیوان
• گشنیز تازه ۱ لیوان
• گوجه فرنگی متوسط ۴ عدد
• پیاز متوسط ۱ عدد متوسط
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه
• روغن مخصوص سرخ کردنی ۵ قاشق مرباخوری

طرز تهیه

۱. ابتدا گوشت مرغ را چرخ کنید. سپس لپه‌ای را که از قبل پخته شده، به همراه پیاز و هویج رنده‌شده، تخم‌مرغ و گشنیز خرد‌شده و ادویه‌ها به آن بیفزایید و با هم ورز بدهید.

۲. در تابه‌ای که از قبل روغن مخصوص سرخ کردنی در آن ریخته‌اید و داغ شده است، کتلت‌ها را سرخ کنید.

۳. گوجه‌فرنگی‌های رنده‌شده را با کمی نمک و فلفل مزه‌دار کنید و روی کتلت‌های سرخ شده بریزید.

۴. سپس غذا را چند دقیقه‌ای روی حرارت ملایم بگذارید تا گوجه فرنگی‌ها هم بپزند.

کتلت بادمجان

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

مواد لازم

• دو عدد بادمجان
• سه عدد سیب زمینی آب پز
• یک عدد پیاز و تخم مرغ
• یک قاشق غذاخوری جعفری خردشده
• ۳۰ گرم پنیر پیتزا
• نمک و آرد سوخاری و روغن

روش تهیه

۱. بادمجان‌ها را روی اجاق یا در فرکبابی کرده و سپس پوست کنده و ساطوری خرد کنید. سیب زمینی آب پز و پیاز را رنده کرده و با جعفری، تخم مرغ، نمک و پنیر پیتزا مخلوط کنید.

۲. آرد سوخاری را تا جایی به مواد اضافه کنید که کمی سفت شده و به دست نچسبد. بعد به صورت گرد یا هر شکل دیگری در آورده و در روغن دو طرف آن را سرخ کنید یا در فر با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار دهید تا طلایی شود.

شامی کشمشی

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

مواد لازم (۸ تا ۱۰ نفر)

• گوشت گوسفند یا گوساله بی استخوان: ۳۰۰ گرم
• کشمش: ۱ لیوان
• نخود خیس کرده: ۲ لیوان
• برنج: ۱ لیوان
• ترخون خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
• پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
• تخم مرغ: ۲ تا ۳ عدد
• زردچوبه: ۱ قاشق چایخوری
• آرد گندم یا سیب زمینی: ۲ قاشق غذاخوری
• پیاز متوسط: ۱ عدد
• پودر کاری به دلخواه: ۱ قاشق مرباخوری
• نمک و فلفل: به میزان لازم
• روغن: به اندازه کافی برای سرخ کردن

طرز پخت

۱. گوشت، نخود، پیاز و برنج را با کمی زردچوبه و فلفل می‌پزیم. (گوشت را با پیاز درسته و نخود و برنج آب پز می‌کنیم) لازم نیست که گوشت کاملاً پخته شود فقط نیم پز باشد کافی است.

۲. گوشت و نخود را چرخ می‌کنیم. سپس برنج را له کرده یا چرخ می‌کنیم (اگر از غذاساز استفاده شد می‌توان گوشت و نخود و برنج را با هم چرخ کرد.) پیاز را کنار می‌گذاریم.

۳. کشمش را شسته و با آرد مخلوط می‌کنیم. مواد چرخ شده، کشمش، آرد، پیاز داغ، نمک، فلفل، پودر کاری و ترخون خرد شده را همراه با تخم مرغ‌ها مخلوط می‌کنیم. اگر لازم بود تخم مرغ سوم را نیز اضافه می‌کنیم تا مایع شل نباشد. روغن را داغ کرده از مایع به اندازه ۱ قاشق غذاخوری در روغن داغ ریخته و سرخ می‌کنیم. غذا را به دلخواه تزئین کرده و سرو می‌کنیم. اگر مایع زیادی شل شد می‌توان از کمی آرد سیب زمینی استفاده کرد.

شامی کباب رشتی

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

مواد لازم

• گوشت بدون چربی گوسفند: ۴۰۰ گرم
• تخم مرغ: ۵ عدد
• لپه: ۴۰۰ گرم
• پیاز: دو عدد متوسط
• زردچوبه: یک دوم قاشق چایخوری
• نمک و فلفل

طرز تهیه

۱. گوشت را قطعه قطعه کرده و آن را بشویید. پیاز را خرد کرده و با گوشت و زردچوبه و دو لیوان آب روی آتش بار کنید و وقتی که گوشت پخت، لپه را به آن بیفزایید و به پختن ادامه بدهید.

۲. وقتی که لپه هم پخت گوشت و لپه را باهم چرخ کنید و سپس تخم مرغ را در آن شکسته و نمک و فلفل اضافه کرده و در ماهی تابه چند قاشق روغن ریخته کباب‌ها را با حرارت کم سرخ کنید.

شامی بادمجان

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

مواد لازم

• تره، مرزه و جعفری ساطوری شده ۱۵۰ گرم
• بادمجان پنج عدد
• برنج پخته شده نصف پیمانه
• پنیر پارمزان نصف پیمانه
• گوشت چرخ‌کرده ۲۵۰ گرم
• تخم‌مرغ دو عدد
• پیاز رنده شده یک عدد
• نمک، فلفل و روغن مایع

طرز تهیه

۱. بادمجان‌ها را در مقداری آب و نمک به مدت یک ساعت قرار می‌دهیم تا تلخی آن گرفته شود، سپس در آبکش ریخته، شسته و با پارچه تمیز خشک می‌کنیم.

۲. بادمجان‌ها را از وسط دو نیم کرده و در روغن سرخ می‌نماییم و روی دستمال کاغذی قرار می‌دهیم تا روغن اضافی آن گرفته شود، سپس با گوشت‌کوب، کوبیده و با برنج، گوشت چرخ‌کرده، تخم‌مرغ‌ها، پیاز، سبزی‌ها، نمک، فلفل و پنیر پارمزان مخلوط کرده و ورز می‌دهیم.

۳. کف دست را چرب کرده از مایه به اندازه دلخواه بر می‌داریم و پس از فرم دادن یا قالب زدن در روغن داغ سرخ می‌کنیم.

شامی سویا

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

مواد لازم

• سویا -۱ پیمانه
• سیب زمینی - ۴ عدد
• فلفل دلمه‌ای - ۱ عدد
• رب گوجه - ۱ قاشق چایخوری
• پیاز- ۱ عدد
• پودر سوخاری
• نمک فلفل. زرد چوبه

طرزتهیه

۱. ابتدا سیب زمینی‌ها را گذاشته تا آب پز شود بعد در ظرفی پیاز را سرخ می‌کنیم و سویا خیس خورده را درون آن تفت میدهیم و فلفل دلمه‌ای نگینی خرد شده را اضافه و تفت میدهیم.

۲. سپس ادویه‌ها و رب را می‌ریزیم بعد از مدتی مواد آماده است سیب زمینی را پوست گرفته و رنده می‌کنیم کمی که سرد شد مقداری از آن را بر میداریم و داخل آن کمی از مواد را میریزیم و روی مواد را با سیب زمینی به صورت کوفته می‌پوشانیم آنگاه در تخم مرغ می‌غلتانیم و داخل پودر سوخاری فرو برده و سپس آن را در ماهی تابه سرخ می‌کنیم.

شامی بلغور

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

مواد لازم

• بلغور جو یا گندم و یا مخلوط هر دوک ۲۵۰ گرم
• پیاز بزرگ: ۱ عدد
• موسیر خرد شده: ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری (تازه یا خیس خورده و خرد شده)
• جعفری ریز شده: ۲ قاشق غذاخوری
• پنیر سفید صبحانۀ رنده شده: ۱۰۰ گرم
• تخم مرغ: ۳ عدد
• آب مرغ: ۱ لیوان
• روغن مایع: به میزان کافی
• نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز پخت

بلغور را پاک کرده، شسته و خیس می‌کنیم. پس از چند ساعت آب آن را خالی می‌کنیم و با یک لیوان آب مرغ و کمی نمک حدود نیم ساعت روی حرارت کم می‌پزیم تا آب آن خوب کشیده شود. سپس می‌گذاریم بلغور سرد شود. بعد پیاز را رنده می‌کنیم و موسیر و جعفری را ریز خرد می‌کنیم و به بلغور می‌افزاییم. سپس پنیر رنده شده را هم می‌ریزیم و تخم مرغ‌ها را داخل آن می‌شکنیم و با مواد مخلوط می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم. از مواد کم کم بر می‌داریم و داخل روغن سرخ می‌کنیم.

شامی با سبزی

این کتلت‌های خوشمزه را هر جایی پیدا نمی‌کنی!

مواد لازم

• گوشت مغزران بی استخوان گوسفندی نیم کیلوگرم
• سبزی شامل: جعفری، تره، گشنیز، نعناع و ترخان ۷۵۰ گرم
• تخم مرغ ۴-۳ عدد
• پیاز متوسط ۲ عدد
• ما ست ۱ قاشق سوپخوری
• جوش شیرین ۱ قاشق چایخوری
• نمک و فلفل

طرز تهیه

۱. گوشت را با پیاز و ۲ لیوان آب می‌گذاریم با شعله ملایم پخته شود. سبزی خرد شده را به گوشت تقریباً پخته اضافه می‌کنیم تا سبزی همراه با گوشت پخته و آب آن‌ها کشیده شود. مخلوط گوشت و سبزی را پس از کمی خنک شدن چرخ می‌کنیم. سپس تخم مرغ، ماست، جوش شیرین، نمک و فلفل را به مایه گوشت اضافه کرده و مایه شامی را خوب ورز می‌دهیم تا مایه خاصیت چسبندگی پیدا کند.

۲. بعد خمیر را به شکل گلوله‌های کوچک در آورده، سپس آن‌ها را در کف دست پهن کرده و در روغن تقریباً زیاد سرخ می‌کنیم و در دیس می‌چینیم و دور دیس را با گوجه فرنگی و سبزیجات تزیین می‌کنیم.

منبع: برترین‌ها

انتهای پیام/1005
برچسب ها: کتلت ، شامی ، خوشمزه ، محبوب ، لوبیا
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: