دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۲۵۹۵
تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۴
شیر پلو یکی از غذاهای سنتی آذری‌ها به خصوص اردبیل است که در آن برنج را به جای آب با شیر درست می‌کنند و معمولا به صورت کته تهیه می‌شود. در ادامه با طرز تهیه این غذای خوشمزه آشنا می‌شوید.

به گزارش آوای خزر، شیر پلو یکی از غذاهای سنتی آذری‌هاست که به زبان محلی سوتی پلو گفته می‌شود. سوت در ترکی به معنی شیر است. شیر پلو اردبیل طرفداران زیادی دارد و از ترکیب شیر و زردچوبه برای تهیه آن استفاده می‌شود ولی شما می‌توانید زعفران را جایگزین زردچوبه نمایید.  شیر پلو را می‌توانید با کشمش، خرما، هویج رنده شده و تفت داده شده، ماهی دودی یا مرغ بپزید.

مواد لازم شیر پلو اردبیل

 برنج   ۲ پیمانه

شیر  ۲ پیمانه

کشمش  ۲ ق غذا خوری 

زعفران دم کرده   ۳ ق غذا خوری

خرما ۵ عدد 

فیله مرغ ۵ عدد

کره و روغن به مقدار لازم

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

لیموترش ۱ عدد

طرز تهیه شیر پلو اردبیل

فیله‌های مرغ را به همراه ادویه، نمک، زعفران و آب لیمو ترش مزه‌دار کنید و یک ساعت در یخچال بگذارید سپس با کمی کره سرخ کنید تا پخته شوند. 

برنج را به مدت ۲ – ۳ ساعت در آب و نمک خیس کنید. 

آب برنج را خالی کنید و به همراه شیر در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. 

شیر باید یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد. 

کمی زردچوبه و زعفران و روغن به قابلمه اضافه کنید و مخلوط کرده و صبر کنید تا شیر به خورد برنج برود و تبخیر شود. 

از زردچوبه حداکثر به اندازه ۱ قاشق چایخوری استفاده کنید وگرنه ممکن است برنج را تلخ کند. 

احتمال این که اوایل جوش آمدن، شیر سر برود وجود دارد پس کنار گاز بمانید. 

شیر که تبخیر شد، برنج را به مدت نیم ساعت دم بگذارید. 

کشمش ها را در تابه با کره کمی تفت دهید تا پف کنند.

هسته های خرما را در صورت تمایل خارج کنید و خرما را هم تفت دهید تا نرم شود. 

شیر پلو را در دیس بکشید و تکه‌های مرغ، خرما و کشمش را برای تزئین روی پلو استفاده کنید. 

مواد لازم شیر پلو تبریزی

گلاب  یک سوم پیمانه

آب پیاز   به مقدار لازم

آب    دو پیمانه

خلال پسته  یک پیمانه

پیاز داغ  یک پیمانه

فیله مرغ  ۵۰۰ گرم

دارچین  یک دوم قاشق چایی‌خوری

کشمش پلویی  یک پیمانه

نمک  یک قاشق چای‌خوری

زعفران  یک قاشق چای‌خوری

شیر  چهار پیمانه

کره   ۲۰۰ گرم

برنج   سه‌ و نیم پیمانه

طرز تهیه شیر پلو تبریزی

فیله‌های مرغ را با نمک، زعفران و آب پیاز مزه دار کنید.

برنج را از نیم ساعت قبل در آب جوش و کمی نمک بخیسانید. 

نیم لیتر آب و شیر را در قابلمه بریزید تا بجوش آید. 

آب برنج را خالی کنید و در قابلمه بریزید. 

نمک، زعفران و گلاب را اضافه کنید. 

نصف شیر که تبخیر شد، کره را اضافه کنید و صبر کنید تا شیر جذب برنج شود. 

درقابلمه را به همراه دم کنی بگذارید و به مدت ۳۵ دقیقه صبر کنید برنج روی حرارت ملایم دم بکشد. 

کشمش را با کره و دارچین تفت دید.

فیله های مرغ مزه دار شده را سرخ کنید تا کاملا بپزد. 

برنج را در دیس بکشید و با کشمش، پیازداغ و خلال پسته و فیله‌های مرغ تزئین کنید./بیتوته

انتهای پیام/1005

نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها