دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۳۰۰۸
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۷:۲۹
کارشناسان و پژوهشگران حوزه جمعیت معتقدند مسئولان هنوز اهمیت موضوع جمعیت و خطر کاهش جمعیت را به طور شایسته درک نکرده اند.
بحران جمعیت و فرزند آوری؛ نقشه راه کجاست؟به گزارش آوای خزر، آقای علی‌اکبر محزون - مدیرکل دفتر جمعیت سازمان آمار در برنامه تیتر امشب شبکه خبر گفت: جمعیت کشور به ۸۴ میلیون و ۲۰۶ نفر رسیده است و از این بابت جزو ۱۸ کشور اول جهان هستیم که با کاهش جمعیت طی ۲ دهه آینده دیگر جزو ۲۰ کشور اول جهان نخواهیم بود.
محزون با اشاره به شاخص‌های کیفیت جمعیت افزود: شاخص امید به زندگی ما برای آقایان به ۷۵.۵ سال و برای خانم‌ها به ۷۲.۵ سال رسیده است و در شاخص توسعه انسانی روند افزایشی قابل قبولی داریم.
او گفت: متوسط نرخ باروری کشور به ۱.۷۲ برای کل جمعیت رسیده و نرخ باروری برای زنان ایرانی به ۱.۶۵ کاهش یافته است.
مدیر کل دفتر جمعیت سازمان آمار علل و دلایل کاهش جمعیت را اقتصادی و فرهنگی دانست و گفت: میانگین سن ازدواج برای مردان به ۲۷ سال و زنان ۲۳ سال رسیده و همین نرخ در تهران به ۲۹.۶ و زنان ۲۵.۷ افزایش یافته است.
آقای طا‌ها شوکتیان - پژوهشگر حوزه جمعیت نیز ماهیت مسئله جمعیت را تدریجی و بلند مدت دانست که سبب می‌شود درک اهمیت و خطر آن دشوار شود.
این کارشناس با بیان اینکه حتی توزیع عادلانه منابع بر مسئله جمعیت تاثیر مثبت دارد، افزود: دولت‌ها و مجلس‌ها ۴ ساله اند و در این مدت این مشکل خودش را نشان نمی‌دهد و اقدام‌های کوتاه مدت هم تاثیر اندکی دارد.
شوکتیان گفت: مزیتی که ما نسبت به کشور‌های غربی داریم این است که نهاد خانواده ما تا حدی خوب است و هنوز پابرجامانده و می‌توانیم با اتکا به آن مسئله جمعیت را حل کنیم.
این پژوهشگر گفت: بعضی مسئله جمعیت را به مسئله حکمرانی گره می‌زنند و تقلیل می‌دهند و می‌گویند حکمرانی درست شود، مسئله جمعیت هم خود به خود حل خواهد شد، اما مسئله جمعیت مسئله فوری ماست و راهکار‌های فوری باید داشته باشیم و به کار ببریم.
او با اشاره به نقش مهم وزارت بهداشت در مسئله جمعیت گفت: وزارت بهداشت می‌تواند شبکه بهداشت را در سراسر کشور مروّج و مشوق فرزندآوری قرار دهد.
آقای حسین مروتی دیگر پژوهشگر حوزه جمعیت نیز با اشاره به دلایل سیاسی و امنیتی و اقتصادی حوزه جمعیت و تنظیم خانواده گفت: یکی از علل و دلایلی که مسئولان به سرعت سیاست کاهش جمعیت را اتخاذ کردند، این بود که غرب اعطای وام از بانک جهانی را منوط به موضوع کنترل جمعیت کرده بود.
مروتی همچنین مسئله جمعیت را امری فرهنگی دانست و گفت: برای حل مشکل باید تلقی مثبت برای فرزنداوری در اذهان مردم ایجاد کرد و در مسئله جمعیت همه دستگاه‌ها مسئول اند.
انتهای پیام/1005
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار