دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۵۱۹
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۵
کابلی پلو یا قابُلی پَلَو یکی از انواع معروف پلو در افغانستان است. این پلو در کشور‌های همسایه مانند ایران و ازبکستان هم درست می‌شود. در تهیه این غذا که پرطرفدارترین خوراک در شهر مزارشریف است از برنج باریک، گوشت گوسفند، هویج، کشمش و خلال پسته و بادام استفاده می‌شود.

 کابلی پلو یا قابُلی پَلَو یکی از انواع معروف پلو در افغانستان است. این پلو در کشور‌های همسایه مانند ایران و ازبکستان هم درست می‌شود. در تهیه این غذا که پرطرفدارترین خوراک در شهر مزارشریف است از برنج باریک، گوشت گوسفند، هویج، کشمش و خلال پسته و بادام استفاده می‌شود. اصالت این غذای بسیار خوش رنگ و بو به شمال کشور افعانستان برمی‌گردد و اگر به غذا‌های شیرین علاقه داشته باشید حتما از خوردن آن لذت می‌برید. با طرز تهیه قابلی پلوی محبوب آشنا می‌شوید.

قابُلی پَلَو، این پلوی افغانی خوش‌طعم

مواد لازم:

برنج خیس‌کرده: ۲ پیمانه
سینه مرغ: ۴ تیکه
پیاز بزرگ: ۲ عدد
سیر: ۲ حیه
هویج: ۲ عدد
کره: ۵۰ گرم
زعفران: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
روغن: به میزان لازم
نمک و فلفل و ادویه: به میزان لازم
کشمش پلویی: به میزان لازم

طرز تهیه:

۱. اول از همه مرغ‌های تیکه‌تیکه را با کره سرخ میکنیم.

۲. دو عدد پیاز را رنده کرده جدا با روغن سرخ طلایی میکنیم و شعله پیاز خاموش میکنیم. ادویه (شامل زردچوبه و فلفل دارچین پودر هل) و سیر ریز شده و زعفران را اضافه میکینم بعد مواد را به مرغ‌های سرخ شده اضافه کرده با ۳ پیمانه آب اجازه می‌دهیم تا بپزد.

۳. بعد از یک ساعت پخت، حدود یک پیمانه از خورشت مرغ خشک میشه، یک پیمانه از آب مرغ را با برنج خیس شده بدون نمک (بدون آب) میزاریم بپزه و دم بکشه. (نمک برنج را موقع جوش باید چک کنین که اگه لازم بود نمک اضافه کنین)

۴. هویج را جدا با روغن یکم طلایی میکنیم ۱ قاشق غذاخوری شکر اضافه میکنیم و بعد از اینکه یکم طلایی شده کشمش اضافه و یک دقیقه با هوبج و روغن تفت میدیم.

۵. وقتی برنج پخته شد هویج و کشمش را اضافه میکنیم.

۶. از خلال پسته و بادام هم میتونین برای تزیین استفاده کنین (درصورت دلخواه با هویج آن‌ها را تفت بدید.)

نکته:

میتونید تیکه‌های خورشت مرغ را جدا کنار ظرف برنج بزارین یا اینکه متونیند زیر برنج بزارین و آب خورشت را در یک پیاله بیارین.
بجای مرغ از گوشت گوساله یا گوسفندی هم میشه استفاده کرد.

سوران

انتهای پیام/1000

 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر: