دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۴۵۷۰۱
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۹
توسط محققان سوئدی صورت گرفت؛

ابداع سیستم ذخیره انرژی خورشیدی به شکل مایع

محققان سوئدی یک سیستم ذخیره انرژی خورشیدی به شکل مایع ابداع کرده اند که قادر است گرما را به برق تبدیل کند.

به گزارش آوای خزر، به نقل از نیواطلس، در سال ۲۰۱۷ میلادی محققان دانشگاه چالمرز سوئد یک مخزن ذخیره انرژی خورشیدی به شکل مایع ابداع کردند. اکنون محققان با اتصال این مخزن به یک ژنراتور بسیار نازک ترموالکتریک نشان دادند که می توان از این طریق برق تولید کرد. این دستاورد زمینه را برای ساخت دستگاه های الکترونیکی فراهم می کند که با کمک انرژی خورشیدی خود را شارژ می کنند.

فناوری مذکور سیستمMOST نام دارد و محققان بیش از یک دهه صرف توسعه آن کرده اند. این سیستم در حقیقت روی مولکول خاص کربن، هیدروژن و نیتروژن متمرکز است. هنگامیکه سیستم مذکور در معرض نور خورشید قرار می گیرد، آرایش اتم های این مولکول طوری تنظیم می شود که شکل آن را تغییر دهند و به یک ایزومر غنی از انرژی تبدیل کنند که به شکل مایع ذخیره می شود.

انرژی که توسط سیستم MOST جذب می شود را می توان تا ۱۸ سال به شکل مایع ذخیره کرد. پس از آن یک کاتالیزور مخصوص مولکول ها را به شکل اولیه بر می گرداند و انرژی را به شکل گرما آزاد می کند.

محققان دانشگاه چالمرز با همتایان دانشگاه جیاسو تانگ شانگهای ( واقع در چین) همکاری کرده اند تا با استفاده از ژنراتور ترموالکتریک فشرده گرمای مذکور را به برق تبدیل کنند.

ژیهانگ وانگ از دانشگاه چالمرز می گوید: ژنراتور یک تراشه بسیار نازک است که در دستگاه های الکتریکی مانند هدفون، ساعت هوشمند و تلفن یکپارچه می شود. تا به اینجا ما فقط مقدار کمی الکتریسیته تولید کرده ایم. اما نتایج جدید نشان می دهد این مفهوم کارآمد و نوید بخش است.

بازده نمونه اولیه این سیستم ۰.۱nW گزارش شده که اندک است اما محققان معتقدند این سیستم پتانسیل زیادی دارد و می تواند ماهیت ادواری انرژی خورشید با ذخیره کردن به مدت ماه ها یا سال ها تغییر دهد.

نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار