به گزارش آوای خزر، سید محمود حسینیپور و تعدادی از همکارانش در حوزه اقتصادی استان که البته تعدادی از خبرنگاران نیز آنها را همراهی میکردند؛ صبح روز پنجشنبه ۲۳ تیرماه به مناسبت هفته امور مالیاتی بازدیدی سرزده از اداره امور مالیاتی شهرستان ساری در خیابان انقلاب داشتند.
روز پایان هفته بود و اداره چندان شلوغ نبود، گفتگو از پیرمردی آغاز شد که چند ماه دیگر به بازنشستگیاش مانده است. او نمیدانست با استاندار صحبت میکند و وقتی فهمید؛ لبخندی زد و گفت: "به خانواده و دوستان بگویم که با چه فردی حرف زدم".
استاندار به تمام واحدها سر زد، از طبقه همکف تا طبقه دوم و اگر طبقات دیگری هم بود، آنها را جا نمیگذاشت، گفتگوها دوستانه بود، از سلام و خسته نباشد تا حقوق و مزایا، سختیهای کار و عکسالعملهای ارباب رجوع و برخورد آنها با اقشار مختلف.
در بین طبقات هم اربابرجوعهایی بودند که از نگاه استاندار دور نمیماندند. شماره آنها و نوع درخواست توسط مشاوران استاندار دریافت میشد تا در اولین فرصت به مشکلاتشان رسیدگی شود؛ مثل پیمانکاری که درخواست تهاتر داشت، میگفت: بیش از یک میلیارد تومانی از دولت طلب دارد و بدهی مالیاتی او در برابر این عدد چیزی نیست، اما بهتر دید که تهاتر شود.
نحوه دریافت و احتساب جریمههای مالیاتی، عدم تمکین برخی پزشکان به پرداخت مالیات و فرار مالیاتی، چند برابری سرقفلیها، اطلاعرسانی درباره سامانه خوداظهاری، تمدید صدور پروانه کسب و پرداخت بدهی مالیاتی که بیشترین مراجعه در این بخشهاست و عدم تناسب حقوق با حجم کار اداری، ازجمله مسائلی بود که در گفتگوی استاندار مازندران با کارکنان این اداره در میز خدمت مطرح شد.
استاندار همچنین از واحدهای امور اجرایی بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی، مشاغل، مطالبه شرکتها و اشخاص حقیقی، وصول استعلامات، و مالیات صاحبان خودرو بازدید و با پرسنل مربوطه به گفتگو پرداخت.
حسینیپور پس از آن در ادارهکل مالیاتی حضور یافت و نشستی صمیمی با مدیرکل امور مالیاتی استان مازندران، معاونان ایشان و مدیران شعبات هشتگانه شهرستان ساری داشت که برخی از مدیران شهرستانها نیز به صورت برخط در برنامه حضور داشتند.
او با بیان اینکه نخستین بازدید میدانی خود از ادارات را با امور مالیاتی آغاز کرده است، عنوان کرد که "به نظرم این مجموعه باوجود مسوولیتهای مهم و شبانهروزی که انجام میدهد؛ کمتر دیده شده است".
استاندار مازندران مالیات را ابزار مهمی برای تنظیم سرمایهگذاری و تبدیل بازارهای غیرمولد به مولد دانست و شاخص اصلی در امور مربوط به مؤدیان را اجرای عدالت معرفی کرد چرا که اگر عدالت دقیق رعایت شود و رضایت مردم به دست آید، مشوقی برای تمکین به پرداخت مالیات است.

بار اصلی اقتصاد کشور به دوش مالیات است
حسینیپور با بیان اینکه بخشی از نارضایتیهای مردم از بیعدالتیهایی است که ناخواسته اتفاق میافتد، معتقد است که نظام مالیاتی باید نقش هدایتگر را ایفا کند و مشوق تولید و محدودکننده فعالیتهای غیرمولد باشد یعنی باید ساز و کاری را با نگاه درآمدمحور تعریف کند.
او ادامه داد: در این برهه حساس کشور که بار اصلی اقتصاد به دوش مالیات است و باید حداکثر بهره را برد، نباید فضایی به وجود بیاید که به بهشت مالیاتی برای فعالیتهای سوداگرانه تبدیل شود.
نماینده عالی دولت در مازندران با بیان اینکه با اجرای طرح جدید (پوز)، بخش اعظمی از سوداگران شناسایی شدند، عنوان کرد که در بررسیهای میدانی و اظهارات کارشناسان، ۷۰ درصد این افراد شناسایی شدند.
حسینیپور ادامه داد:، اما یکی از گلایههای اصلی اصناف این بود که واحدهای شناسنامهدار و قابل شناسایی مالیات پرداخت میکنند، اما یکسری دلالها که پولهای کلانی به دست میآورند و مکان آنها مشخص نیست، کسی هم به سراغ آنها نمیرود، لذا اینها باید شناسایی و به مردم معرفی شوند.
استاندار مازندران با بیان اینکه یکسری افراد ذهن جامعه را نسبت به پرداخت مالیات مشوش میکنند، تاکید دارد که اگر اطلاعات دقیق و درست منتشر شود، آنها نمیتوانند در جامعه انحراف و هزینه درست کنند.
حذف ممیزمحوری، اطلاعرسانی در خصوص تراکنشهای بانکی که گلوگاه عملکرد مؤدیان است، آموزش به مردم و مؤدیان در خصوص مسائل مالیاتی، بحث اطلاعرسانی و مجموعه درآمدهایی که از اداره مالیات وصول و در کجا هزینه میشود، از دیگر مواردی بود که به نظر نماینده عالی دولت در مازندران، برای تنویر افکار عمومی ضرورت دارد.

برخی ادارات سهم مالیاتی خود را نمیپردازند
او با بیان اینکه شهرداریها، بانکها و ادارات ثبت باید به طور ویژه با امور مالیاتی همکاری کنند، تصریح کرد: برخی حوزهها سهم خود را در عادلانهکردن نظام مالیاتی نمیپردازند و این مهم باید مورد توجه قرار بگیرد و عزیزان باید توجه داشته باشند که همکاری و تعامل آنها با امور مالیاتی در شرایط جنگ اقتصادی بسیار مهم است.
استاندار مازندران با بیان اینکه وضعیت بخش اعظمی از کسب و کارها به دلیل کرونا دچار آسیب و بههم ریختگی شده است، از امور مالیاتی خواست تا جایی که قانون اختیار و اجازه داده است، برای این فعالان اقتصادی حداکثر ملاحظات و تخفیفات در نظر گرفته شود.
حسینیپور بر رعایت اخلاق حرفهای تاکید و اظهار کرد: کارمند نباید صدای خود را برای مردم بالا ببرد و یا در انجام امور کاهلی کند.
او با اشاره به اثرات بد رشوه در فعالیتهای اداری بیان کرد: نباید کسانی با اخذ رشوه، سیستم اداری را آلوده کنند.
استاندار مازندران، مجموعه امور مالیاتی مازندران را از منزهترین مجموعههای استان برشمرد و گفت: کارکنان شما از صادقترین افراد هستند به طوری که متعهد به پرداخت سهم مالیات خود هستند و با اینکه حقوق این کارکنان از خیلی دستگاهها پایینتر است، اما شبانهروزی کار میکنند.
او در پایان با خسته نباشید به کارکنان امور مالیاتی در سراسر استان، نکته مهمی که در بازدید سرزده خود و همچنین بررسیهای انجام شده توسط همکارانش جالب توجه بود را رعایت حجاب و عفاف در کارکنان عنوان کرد.

حضور مدیر ارشد مازندران پس از ۲۶ سال در امور مالیاتی
به گفته محسن اسلامی ورکی مدیرکل امور مالیاتی مازندران، اینکه پس از ۲۶ سال از فعالیت او در بخشهای مختلف امور مالیاتی برای نخستینبار شاهد حضور یک مدیر ارشد استان در ادارهکل مالیاتی است را نشان از نگاه و دیدگاه ارزشمند استاندار توصیف کرد.
او با بیان اینکه رضایت ارباب رجوع از اهمیت بالایی برخوردار است، عنوان کرد که روزهای ملاقات عمومی معطوف به سهشنبهها نمیشود و همهروزه درب اتاق او به روی مراجعان باز است.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به هیاتهای حل اختلاف که به یک چالش جدی در حوزه مالیات تبدیل شده است، موضوع مهم را عدم آگاهی نسبت به قوانین در این حوزه اعلام کرد به طوری که نزدیک به ۶ ماه به دلیل گزینش دیرهنگام، در برخی شهرهای استان هیات اختلاف مالیاتی برگزار نمیشود.
اسلامی از جهش در بخش مالیات مشاغل گفت؛ اینکه تعداد مؤدیان مالیاتی از ۱۶۹ هزار اظهارنامه در سال ۱۴۰۰ به حدود ۲۴۰ هزار مورد در سال جاری رسیده است و این یعنی ۷۰ هزار مؤدی جدید داریم، همچنین ۱۱۱ هزار مؤدی از معافیتهای مالیاتی استفاده میکنند.
او از فعالیت ۱۲۰۰ پرسنل در ۳۴ اداره استان گفت که ۵۰ درصد آنها از ایثارگران، جانبازان و رزمندگان و فرزند شهید هستند، همچنین این ادارهکل دارای ۹ معاونت در ۶ منطقه است و در برخی شهرها مانند ساری به دلیل پراکندگی جمعیت و دسترسی آسانتر مؤدیان به ادارات مالیاتی، ۸ اداره دایر است.
مدیرکل امور مالیاتی از مشکل ساختمان اداری در برخی شهرها گفت که فرسوده و در حال ریزش است.
اسلامی ورکی از همکاران پرتلاش خود که واقعا ایثارگری میکنند و کار سخت مالیاتستانی را به صورت شبانهروزی و بدون هیچ چشمداشتی انجام میدهند، قدردانی کرد.
استاندار مازندران و هیات همراه، ادارهکل مالیاتی را به مقصد بازدید سرزده از اداره تامین اجتماعی شعبه یک ساری و دیدار با مدیرکل تامین اجتماعی استان مازندران، ترک کردند.
انتهای پیام/۱۰۰۱/آزاده بابانژاد