آوای خزر –
آزاده بابانژاد: نشست خبری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بعد از ظهر امروز با دعوت از خبرنگاران در سالن کنفرانس این واحد از حوزه سلامت پیرامون موضوعات مختلف برگزار شد.
یکی از این موارد در زمینه شاخص امید به زندگی و میزان مرگ و میرها در یک سال گذشته بوده است.
به گفته
دکتر عباس علیپور، در سال گذشته ۱۷ هزار و ۲۱۹ مرگ در مازندران به ثبت رسیده است که حدود ۶.۷ درصد به ازای هر یک هزار نفر بوده است. (آمار پزشکی قانونی کمی با این رقم متفاوت است)
او اعلام کرد: بیشترین آمار با ۸.۸ درصد مربوط به کلاردشت و کمترین آن نیز با ۴.۶۱ درصد مربوط به شهرستان سیمرغ بودهاست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، میزان امید به زندگی در استان طی سال گذشته را ۷۷.۰۲ درصد عنوان کرد که نسبت به سال پیش از آن با ۷۶.۷۹ درصد، افزایش ۲۳ صدم درصدی داشته است.
علیپور گفت: شاخص امید به زندگی در زنان ۷۸.۳۲ و در مردان ۷۵.۷۴ درصد بوده است، اما عدد مجموع، نسبت به سال ۱۳۹۸ یعنی پیش از کرونا، ۱ تا ۲ سال کاهش یافته است.
او با اشاره به شاخص ۴۶.۱ درصدی مرگ زودرس در سال ۱۴۰۰ که عمدتا در سنین بین ۳۰ تا ۷۰ سال بوده است، عمدهترین دلایل آن را کرونا، بیماریهای قلبی عروقی، سرطانها و تومورها و بیماریهای غدد و متابولیک عنوان کرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مقایسهای بین شاخص مرگ و میر در شهر و روستا، بیان کرد: در روستا به ازای هر یک هزار نفر، ۶.۷۵ و در شهر به ازای همین تعداد، ۶ نفر در سال گذشته فوتی داشتیم.

علیپور همچنین در این بخش، از مرگ ۲ مورد بر اثر بیماری هاری در ۶ ماهه امسال خبرداد و تصریح کرد: البته این آمار، تایید شده نهایی نیست، اما چنین موضوعی اتفاق افتاده است؛ یعنی مرگ پس از هاری رخ داده است. (بیماری هاری درمان ندارد)
او اعلام کرد: از ابتدای سال جدید تاکنون، ۳ مورد نیز مرگ ناشی از آنفلوآنزا به ثبت رسیده است که متوفیان دارای بیماریهای زمینهای سرطان و ام. اس پیشرفته بودند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پایان گفت: جمعیت هدف این دانشگاه در استان (بدون احتساب بابل) ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است.
مازندران ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار جمعیت دارد. در این استان دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل فعالیت دارند.
انتهای پیام/۱۰۰۱/