آوای خزر –
آزاده بابانژاد: ۲۳ مردادماه سالجاری بود که
سید ابوالقاسم موسوی مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی و مسوولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست سفری به استان مازندران داشت.
او در این سفر در نشست هماندیشی تشکلهای مردمنهاد محیط زیست و منابع طبیعی مازندران که در سالن کنفرانس ادارهکل حفاظت محیط زیست استان برگزار شد، پای صحبت فعالان این حوزه نشست.
این مسوول، در همین نشست هماندیشی خواستار تشکیل خانه محیط زیست و انجمن خیران محیط زیست در مازندران شد.
سید ابوالقاسم موسوی در گفتگو با خبرنگار ما اعلام کرد: از ۸۰ سمن محیط زیست و منابع طبیعی در استان مازندران، حدود نیمی از آن دارای مجوز رسمی هستند و از اینرو نیز خواستار تسهیل در صدور مجوزات از سوی استانداری شد.

او البته این را هم اضافه کرد که ۱۰۴۷ تشکل محیط زیستی در کشور داریم و از این تعداد، ۶۶۱ تشکل دارای مجوز و ۶۰ تشکل نیز ملی هستند.
مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی و مسوولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست همچنین بر مردمیسازی امور محیط زیستی تاکید کرد و آن را از رویکردهای دولت آیتالله رئیسی دانست که در سایر بخشها نیز به همین شکل مورد توجه است.
حالا دقیقا پس از ۴ ماه از این نشست و در حالی که قول داده شده بود تا به زودی خانه محیط زیست در یکی از شهرستانهای مازندران تشکیل شود، این مهم در بهشهر به حقیقت پیوست.
اما چرا بهشهر آغازگر این فعالیت شده است؟ در نشست ۲۳ مردادماه امسال،
"دلسا اسدی" ۹ ساله عضو سازمان مردمنهاد "مسیر سبز پاک" که اهل بهشهر است نیز حضور داشت و در همین نشست به خودش قول داده بود تا برای راهاندازی این خانه تلاش کند.
فعالیتهای دلسا در زمینه پاکسازی طبیعت، درختکاری و آموزش به کودکان در زمینه محیط زیست با سه عضو آغاز شد و اکنون این مجموعه مدنی، افزون بر ۱۵۰۰ (یکهزار و پانصد) عضو دارد.
او معتقد است که برای پاکسازی طبیعت، دیگر نمیتوانیم روی بزرگترها حساب باز کنیم و باید به سراغ بچهها برویم!
دلسا امید دارد تا روزی برسد که همه مردم سرزمینش دوستدار طبیعت باشند.

امروز که نخستین خانه محیط زیست مازندران در بهشهر/اشرفالبلاد افتتاح شد، مرتضی اسدی پدر «دلسا» به پیشنهاد مدیرکل حفاظت محیط زیست به عنوان مدیر این مجموعه انتخاب شد. حکم انتصاب این فعال محیط زیست با حضور رضا علیخانی معاون هماهنگي امور عمرانی استاندار مازندران، علی اصغر میرزایی فرماندار بهشهر، حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی، عطاالله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست، سید محمود هادیان رییس محیط زیست بهشهر، یاسر احمدی شهردار بهشهر و جمعی دیگر از مسوولان و دوستداران محیط زیست، به او تقدیم شد.
عطاالله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست، در این باره اظهار داشت: شیوهنامه ایجاد و توسعه خانه محیط زیست در راستای فراهمآوردن بسترهای قانونی و حمایتهای حقوقی، آموزش، توانمندسازی و تامین حداقل امکانات کالبدی و سختافزاری جهت مشارکت مردم در فعالیتهای محیط زیستی است.
او ادامه داد: تجمیع امکانات و ظرفیتهای موجود در قالب خانه محیط زیست به عنوان یک نهاد اجتماعمحور، جهت گردهمایی و همافزایی دوستداران محیط زیست حائز اهمیت است.

با توجه به اینکه نخستین خانه محیط زیست مازندران در شهرداری بهشهر مستقر شده است، در این باره،
یاسر احمدی شهردار بهشهر به خبرنگار ما گفت: این مجموعه در راستای همکاری با محیط زیست و به عنوان نخستین خانه محیط زیست در استان تشکیل شده است.
او بیان کرد: ساماندهی و برنامهمحور کردن فعالیتهای سازمانهای مردمنهاد محیط زیستی از اهداف راهاندازی خانه محیط زیست است.
احمدی اعلام کرد: نخستین خانه محیط زیست مازندران در شهرداری بهشهر مستقر شده است و شهرداری نیز در اجرای برنامههای محیط زیستی همکاری لازم ازجمله در اختیار قراردادن سالن و نیروی انسانی، را خواهد داشت.
شهردار بهشهر از اینکه مدیریت خانه محیط زیست به مرتضی اسدی و به طور نمادین به دلسا اسدی کودک فعال محیط زیست سپرده شده است، آن را در فرهنگسازی و نهادینهساختن توجه به محیط زیست از سنین کودکی مؤثر دانست.
مدیریت اجتماعی پسماند (تفکیک زباله از مبدأ و کاهش تولید زباله، دفن بهداشتی زباله و ...)، توجه به قوانین شکار و صید، پرندهنگری، توجه به پاکیزگی محیط زیست و منابع طبیعی، رعایت ضوابط محیط زیستی توسط صنایع که لازم است در راهاندازی سیستم تصفیهخانه و کاهش در حد توان آلودگیهای محیط زیستی در راستای مسوولیت اجتماعی اقدام کنند، و ایجاد باور نسبت به اینکه تنها یک زمین داریم و باید از آن حفاظت کنیم؛ ازجمله مهمترین فعالیتها و دیدگاههایی است که دوستداران محیط زیست میتوانند در خانه محیط زیست درباره آن راهکارهای عملیاتی را عنوان و اعمال کنند.