دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۱۷۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۸

انواع غذا با سویا (طرز تهیه ۹ غذای خوشمزه با سویا)

انواع غذا با سویا را می‌توان با مزه دار کردن سویا و ترکیب آن با سبزیجات و ادویه های مختلف درست کرد. تهیه این غذاها هزینه بر نبوده و نسبتا ارزان هستند
انواع غذا با سویا

آوای خزر |
سرویس آشپزی –
سویا غذایی کامل و سرشار از پروتئین بوده که فاقد هرگونه کلسترول و چربی اشباع است. شاید به همین دلیل از آن به عنوان یک ماده غذایی مناسب برای کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی یاد می‌شود. جایگزین کردن گوشت با سویا باعث افزایش کلسترول مفید در بدن و سلامت استخوان‌ها خواهد شد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه انواع غذا با سویا را آموزش دهیم.
در صورتی که مطالعه طرز تهیه غذای خاصی با سویا مد نظر شماست، می‌توانید با استفاده از فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.
  • ماکارونی
  • کباب کوبیده
  • خورش قیمه
  • کوفته
  • کتلت
  • همبرگر
  • پیراشکی
  • خوراک قارچ
  • دلمه‌

آماده کردن سویا برای طبخ

مشکلی که برای استفاده از سویا در تهیه‌ غذا‌های مختلف وجود دارد، طعم و بوی سویا و نفخ زیادیست که پس از مصرف آن ایجاد می‌شود؛ بنابراین قبل از استفاده از این گیاه، باید این مشکل را حل کرده و به اصطلاح سویا را برای طبخ آماده کنید. مراحل آماده کردن سویا برای طبخ به این قرار است:
  1. سویا را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید، سپس آن را آبکش کنید.
  2. سویا را در قابلمه‌ای ریخته و آب را به اندازه‌ای به آن اضافه کنید تا روی سویا را بگیرد.
  3. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و صبر کنید تا آب به جوش آید.
  4. پس از اینکه سویا چند جوش زد، به ازای هر ۲۰۰ گرم سویا، ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کرده و پس از یک دقیقه حرارت را خاموش کنید.
  5. سویا را در در آبکش ریخته و با دست خوب فشار دهید تا آب موجود در آن کاملا خارج شود.
  6. بسته به غذایی که قصد دارید در آن از سویا استفاده کنید، سویای آماده شده به این روش را به تنهایی یا همراه با انوع گوشت به نسبت دلخواه، چرخ کرده و به صورت تازه مصرف کنید یا پس از بسته بندی در فریزر نگهداری کنید.
  7. در صورت استفاده از سویا در غذا‌هایی مانند انواع خورشت یا خوراک نیازی به چرخ کردن نیست و بهتر است از سویای دانه درشت استفاده کنید.


انواع غذا با سویا

۱. ماکارونی با سویا

ماکارونی یکی از انواع غذا با سویا بوده که در زمان کوتاهی آماده می‌شود. این غذای کاملا گیاهی برای افرادی که از رژیم‌های بدون گوشت پیروی می‌کنند، مناسب بوده و می‌تواند به عنوان وعده نهار یا شام سرو شود.
 
مواد لازم
ماکارونی 250 گرم
پیاز بزرگ 1 عدد
سویا 70 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
جعفری ساطوری شده 1-2 قاشق غذاخوری
آبلیمو به میزان لازم
ادویه کاری به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازن
کره و روغن به میزان لازم

دستور تهیه
  1. ابتدا قابلمه‌ای را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس کمی نمک، زردچوبه و روغن در آب جوش ریخته و ماکارونی را به آن اضافه کنید.
  2. اجازه دهید ماکارونی بر روی حرارت بالا به مدت ۱۰ دقیقه بجوشد و در این فاصله مشغول درست کردن سس ماکارونی شوید.
  3. پیاز را پوست گرفته و به صورت خلالی ریز خرد کنید.
  4. ۲-۳ قاشق غذاخوری روغن در تابه بر روی حرارت ملایم قرار داده و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید.
  5. پیاز را تفت دهید تا طلایی شود، سپس سویا را به روش ارائه شده در فوق آماده کنید و به پیاز اضافه کنید.
  6. سویا را با پیاز تفت دهید تا سرخ شود و در صورت نیاز، مقداری روغن اضافه کنید تا سویا نسوزد.
  7. پس از سرخ شدن سویا، نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه کاری را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  8. رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و یکی دو دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
  9. در انتها جعفری ساطوری و کمی آبلیمو اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
  10. پس از اینکه ماکارونی نرم شد، آن را آبکش کرده و مقداری آب سرد روی آن بدهید تا نشاسته آن شسته شود.
  11. سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت حلقه‌ای برش بزنید.
  12. کمی روغن ته قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس حلقه‌های سیب زمینی را ته قابلمه بچینید و مقداری نمک روی آن بپاشید.
  13. ماکارونی آبکش شده و سس ماکارونی را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید، سپس آن را دم بگذارید ۱۵-۲۰ دقیقه صبر کنید تا ماکارونی آماده شود.
  14. روش دوم این است که ماکارونی را دم نگذارید، بلکه آن را پس از آبکش کردن با مقداری کره مخلوط کره، در تابه حاوی سس بریزید و در حد گرم شدن تفت دهید.
نکته: ماکارونی طبخ شده به روش دوم، فاقد نشاسته‌ی غنی بوده و باعث چاقی نمی‌شود.
 

انواع غذا با سویا


۲. کباب کوبیده با سویا

کباب کوبیده با سویا نوعی کباب گیاهی و از انواع غذا با سویا بوده که با افزودن ادویه‌های معطر به آن، می‌توانید کبابی رژیمی و با طعم واقعی را تجربه کنید.
 
مواد لازم
سویا ریزدانه 3 پیمانه
پیاز رنده شده 2 عدد
تخم کتان 2 قاشق غذاخوری
آرد لپه 2 قاشق غذاخوری
ادویه 1/2 قاشق چایخوری
زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری
پودر آویشن 1/2 قاشق چایخوری
پودر سیر 1/2 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده غلیظ 1 قاشق غذاخوری
سماق به میزان لازم
نمک به میزان لازم
گوجه فرنگی کوچک 4 عدد
فلفل کبابی 4 عدد

دستور تهیه
  1. پودر سیر، پودر آویشن، زردچوبه، ادویه و سویا را در کاسه‌ای ریخته و مقداری آب گرم به آن اضافه کنید.
  2. حدود نیم ساعت صبر کنید تا سویا خیس خورده و مزه دار شود، سپس سویا را آبکش کنید و خوب فشار دهید تا آب آن کاملا خارج شود و چرخ کنید.
  3. تخم کتان را آسیاب کرده و در ۵-۴ قاشق غذاخوری آب گرم خیس کنید تا لعابدار شود.
  4. سویای چرخ کرده، پیاز رنده شده و تخم کتان لعابدار را در کاسه‌ای ریخته و با هم مخلوط کنید.
  5. آرد لپه، زعفران دم کرده و مقداری نمک به مواد فوق اضافه کرده و خوب ورز دهید تا مواد کاملا مخلوط شده و خمیر یکدستی حاصل شود.
  6. روی ظرف سلفون کشیده و ۴-۳ ساعت در یخچال قرار دهید.
  7. ظرف را از یخچال خارج کرده، روی سطح صافی پلاستیک فریزر پهن کنید و مقداری از مایه‌ کباب را روی پلاستیک فریزر به شکل کباب شکل دهید.
  8. همه‌ مایه‌ی کباب را به همین روش آماده کنید.
  9. کف ظرف مخصوص فر را با روغن یا کره چرب کنید، سپس کباب‌ها را در آن بچینید.
  10. ظرف را به مدت ۴۰-۳۵ دقیقه در فری که از قبل گرم کرده اید قرار دهید تا کباب‌ها پخته و آماده شوند.
  11. در این فاصله گوجه فرنگی و فلفل‌ها را کباب کنید.
  12. کباب‌ها را پس از آماده شدن در ظرف سرو بچینید، سپس گوجه فرنگی و فلفل کبابی را کنار آن قرار دهید.
  13. کباب سویا را همراه با برنج سرو کنید و در صورت تمایل مقداری سماق روی آن بپاشید.
نکته: در صورت تمایل می‌توانید مایه‌ی کباب را دور سیخ‌های چوبی بگیرید و سپس در فر طبخ کنید.
 

انواع غذا با سویا

تور ارزان ترکیه به مقصد توریستی ترین شهر های ترکیه نظیر استانبول، آنتالیا، کوش آداسی، بدروم و ازمیر توسط آژانس های مسافرتی معتبر از سراسر ایران با بهترین خدمات تنها در سایت لحظه آخر؛ در ادامه می توانید انواع تور ترکیه را به همراه جزئیات برگزاری آن ها نظیر قیمت، هتل رزروی، شهر مقصد، مدت زمان اقامت و غیره مشاهده و خریدی مطمئن داشته باشید.

 


۳. خورش قیمه با سویا

خورش قیمه را می‌توان با انواع گوشت قرمز و سفید یا بدون گوشت درست کرد و همراه با نان یا برنج به عنوان نهار مورد استفاده قرار داد. خورش قیمه با سویا غذاییست که استفاده از گوشت در آن جایگاهی ندارد و کاملا گیاهی محسوب می‌شود.
 
مواد لازم
سویای دانه درشت 200 گرم
لپه 150 گرم
لیمو عمانی 3 عدد
سیب زمینی متوسط 2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ 1 عدد
روغن 2-3 قاشق غذاخوری
پودر دارچین 1/2 قاشق چایخوری
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

دستور تهیه
  1. لپه را با مقداری نمک و زردچوبه بپزید.
  2. پیاز را پوست گرفته و به صورت خلالی ریز خرد کنید، سپس با ۲-۳ قاشق غذاخوری روغن تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.
  3. در این خورش باید از سویای دانه درشت استفاده کنید. سویا را پس از جوشاندن و آماده کردن به روش فوق، به پیاز اضافه کنید و ۵-۶ دقیقه به تفت دادن سویا همراه با پیاز ادامه دهید.
  4. چون سویا خشک است، روغن را سریع جذب می‌کند، بنابراین در صورت نیاز مقدار دیگری روغن به قابلمه اضافه کنید که سویا نسوزد.
  5. پس از تفت دادن سویا، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و یکی دو دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
  6. نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین را اضافه کرده و هم بزنید، سپس ۲ لیوان آب در قابلمه بریزید و صبر کنید تا آب به جوش آید.
  7. پس از اینکه آب خورش به ۱/۳ مقدار اولیه رسید، لپه‌ پخته را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا خورش ریز جوش بزند.
  8. لیمو خشک‌ها را شسته، با چنگال سوراخ کرده و به خورش اضافه کنید.
  9. سیب زمینی را پوست گرفته، به صورت خلالی خرد کرده و سپس سرخ کنید.
  10. صبر کنید تا خورش جابیفتد و آب آن غلیظ شود، سپس زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید، در ظرف سرو بکشید و سیب زمینی سرخ شده را روی آن بریزید.
  11. خورش قیمه با سویا را با کته یا برنج و همراه با ماست و سبزی خوردن میل کنید.

انواع غذا با سویا

۴. کوفته سویا

کوفته سویا یکی از انواع غذا با سویا بوده که به کار بردن گوشت در آن ضروریست، زیرا در غیر این صورت، کوفته وا می‌رود.
 
مواد لازم
سویا 2 پیمانه
گوشت با چربی 250 گرم
تخم مرغ 1 عدد
برنج 1/4 پیمانه 
لپه 1/4 پیمانه
زرشک 1/3 پیمانه
مرزه ساطوری شده 2 قاشق غذاخوری
شوید ساطوری شده 2 قاشق غذاخوری
آرد نخودچی 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 5 قاشق غذاخوری
پیاز رنده شده 3 قاشق غذاخوری
پیاز متوسط 1 عدد
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
آب 4 پیمانه
نمک، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
روغن به میزان لازم

دستور تهیه
  1. برنج را شسته و ۱-۲ ساعت با مقداری نمک خیس کنید، سپس آب آن را خالی کنید.
  2. لپه را شسته، حدود ۱ ساعت در آب خیس کرده و سپس آبکش کنید.
  3. سویا را به روش ارائه شده در فوق آماده کرده و سپس همراه با گوشت، لپه و برنج در غذاساز بریزید یا چرخ کنید تا کاملا له شوند.
  4. به مواد فوق، پیاز رنده شده، نمک، زردچوبه، فلفل، مرزه، شوید، آرد نخودچی، تخم مرغ و زرشک را اضافه کرده و مواد را حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید تا کاملا با یکدیگر مخلوط و یکدست شوند.
  5. مایه‌ کوفته را به صورت گلوله‌هایی به اندازه دلخواه درآورید و دقت کنید که روی سطح گلوله‌ها هیچ ترکی نباشد.
  6. پیاز را پوست گرفته و با ۲-۳ قاشق غذاخوری روغن بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.
  7. رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کرده و دو سه دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید تا رب خوشرنگ شود، سپس آبلیمو، کمی مرزه و شوید خرد شده و مقداری زرشک اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
  8. آب را به قابلمه اضافه کرده و صبر کنید تا به جوش آید.
  9. وقتی آب شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کرده و کوفته‌ها را به آرامی در قابلمه قرار دهید.
  10. درب قابلمه را ببندید و حدود ۲ ساعت صبر کنید تا کوفته‌ها بر روی حرارت ملایم پخته و آماده سرو شوند.
  11. این غذا را همراه با نان و سبزی خوردن به عنوان یک وعده غذایی کامل برای نهار مورد استفاده قرار دهید.
چند نکته
  • هنگام گلوله کردن مایه‌ی کوفته دقت کنید که هیچ ترکی روی سطح کوفته‌ها نباشد، چون در غیر این صورت هنگام قرار گرفتن در سس، وا می‌روند.
  • استفاده از گوشت چرخ کرده در تهیه کوفته ضروریست، چون در غیر این صورت کوفته وا می‌رود.
  • مواد را خوب ورز دهید تا کوفته‌ها پس از قرار گرفتن در سس، وا نروند.
  • پس از قرار دادن کوفته‌ها در سس، درب قابلمه را بسته و در اوایل پخت، درب قابلمه را باز نکنید. همچنین اجازه دهید کوفته‌ها بر روی حرارت ملایم بپزند تا شکل خود را از دست ندهند.
  • سعی کنید ظرفی که برای طبخ کوفته در نظر می‌گیرید، بزرگ و فضادار باشد و کوفته‌ها را با فاصله در آن قرار دهید.
  • پیمانه مورد استفاده برای اندازه گیری، لیوان دسته دار فرانسوی است. 


انواع غذا با سویا


۵. کتلت سویا

کتلت سویا یکی از غذاهای خوشمزه حاوی سویاست که می‌توانید آن را به صورت ساندویچ و همراه با سبزیجاتی نظیر کاهو، گوجه فرنگی و خیارشور به عنوان شامی خوشمزه مصرف کنید. هرچند کتلت سویا به دلیل استفاده از تخم مرغ در ترکیب آن غذایی کاملا گیاهی محسوب نمی‌شود، ولی می‌توان از آن به عنوان غذایی سبک یاد کرد.
 
مواد لازم
سویای خیس خورده و آماده طبخ 500 گرم
سیب زمینی متوسط 1 عدد
پیاز متوسط 1 عدد
تخم مرغ 2 عدد
پودر سوخاری 2 قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز 1 قاشق مرباخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

دستور تهیه
  1. سویا را به روشی که قبلا توضیح داده شد، آماده کرده و سپس چرخ کنید.
  2. سیب زمینی و پیاز را پوست گرفته و رنده کنید، سپس سویای چرخ کرده، تخم مرغ، پودر سوخاری، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر تخم گشنیز را به آن اضافه کنید.
  3. مواد را هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند و مایه‌ یکنواختی حاصل شود.
  4. ۴-۳ قاشق غذاخوری روغن مخصوص سرخ کردن در تابه‌ نچسبی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود.
  5. به اندازه‌ یک گردو از مایه‌ی کتلت برداشته و با دست شکل دهید، سپس در روغن داغ قرار دهید تا سرخ شود.
  6. بقیه‌ مایه‌ کتلت را به همین روش در روغن قرار دهید و پس از سرخ شدن یک طرف، کتلت‌ها را برگردانید تا طرف دیگر نیز سرخ شود.
  7. کتلت سویا را با خیار شور، گوجه فرنگی و سس مایونز یا کچاپ میل کنید. 

نکته: از آنجا که سویا کاملا خشک و بدون چربیست، برای سرخ کردن این کتلت نیاز به روغن زیادی دارید و برای گرفتن روغن اضافی کتلت‌ها می‌توانید آن‌ها را پس از سرخ شدن روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید.

انواع غذا با سویا


۶. همبرگر سویا

همبرگر سویا نوعی فست فود رژیمی و کاملا گیاهیست که می‌تواند به عنوان یک شام سبک یا غذا برای بیرون بردن مورد استفاده قرار گیرد.
 
مواد لازم
پیاز متوسط 2 عدد
سویا 200 گرم
سبزی ساطوری شامل شوید و جعفری به نسبت 1 به 2 1 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
آرد سوخاری 1 قاشق غذاخوری
آرد معمولی 2 قاشق غذاخوری
محلول زعفران غلیظ 1 قاشق غذاخوری
سماق 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم

دستور تهیه
  1. سویا را به روشی که در فوق ارائه شد، آماده کنید.
  2. پیاز را پوست گرفته و همراه با سویا، سماق، نمک و فلفل دو بار چرخ کنید.
  3. مخلوط چرخ کرده را در کاسه‌ای ریخته، تخم مرغ‌ها را یکی یکی اضافه کرده و ورز دهید تا یکدست شوند.
  4. آرد سوخاری، آرد معمولی، زعفران دم کرده، شوید و جعفری ساطوری را به مواد اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کنند.
  5. مقداری روغن در تابه بر روی حرارت ملایم گرم کنید.
  6. به اندازه‌ یک گردو از مایه‌ همبرگر برداشته و کف دست خود پهن کنید تا به ضخامت یک سانتیمتر برسد.
  7. همه‌ مایه را به همین روش آماده کرده و همبرگر‌ها را در روغن سرخ کنید. 

چند نکته

  • برای اینکه مایه‌ی همبرگر، انسجام بیشتری پیدا کند بهتر است پیاز را جداگانه رنده کنید و آب آن را بگیرید.
  • در صورت تمایل می‌توانید مقداری پنیر چدار رنده شده به مایه‌ همبرگر اضافه کنید.
  • همبرگر‌ها را بر روی حرارت ملایم سرخ کنید، چون به دلیل استفاده از آرد سوخاری زود می‌سوزند.

انواع غذا با سویا


۷. پیراشکی سویا

پیراشکی سویا نوعی فست فود کاملا گیاهی است که می‌توان آن را به عنوان یکی از انواع غذا با سویا در وعده شام یا به صورت میان وعده مورد استفاده قرار داد.
 
مواد لازم
پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
سویا 1 لیوان
فلفل دلمه ای نگینی خرد شده 3-4 قاشق غذاخوری
سیب زمینی متوسط 1 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
ادویه کاری و فلفل به میزان لازم
خمیر پیراشکی 1 بسته

دستور تهیه
  1. سیب زمینی را پوست گرفته، به صورت نگینی خرد کرده و سرخ کنید.
  2. سویا را به روشی که در فوق ارائه شد، آماده کرده و با ۴-۳ قاشق غذاخوری روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا کاملا سرخ شود.
  3. پیاز داغ و فلفل دلمه‌ای خرد شده را به سویا اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید تا فلفل دلمه‌ای نرم شود.
  4. ادویه، رب گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ شده را اضافه کنید و دو سه دقیقه دیگر مواد را با هم تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود، سپس حرارت را خاموش کنید.
  5. به اندازه‌ی ۱-۲ قاشق غذاخوری از مواد را لای هر تکه خمیر پیراشکی قرار دهید.
  6. خمیر را ببندید و سپس در روغن سرخ کنید تا به رنگ طلایی درآید.
  7. این پیراشکی‌های خوشمزه را همراه با سس کچاپ میل کنید.

انواع غذا با سویا


۸. خوراک قارچ با سویا

خوراک قارچ نیز یکی دیگر از انواع غذا با سویا بوده که همراه با نان و سبزی خوردن به عنوان نهار یا شام سرو می‌شود. این غذا بسیار کم کالری بوده و برای افرادی که از رژیم‌های لاغری پیروی می‌کنند مناسب است.
 
مواد لازم
قارچ ورقه شده 250 گرم
سیب زمینی متوسط نگینی خرد شده 1 عدد
گوجه فرنگی متوسط پوست گرفته و نگینی خرد شده 2 عدد
پیاز متوسط خرد شده 1 عدد
سویا 1 لیوان
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 3 قاشق غذاخوری
روغن مایع 2-3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم

دستور تهیه
  1. پیاز را با روغن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد، سپس سویا، نمک، فلفل و ادویه را به آن اضافه کنید.
  2. پس از سرخ شدن سویا، رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و یک دقیقه تفت دهید.
  3. سیب زمینی نگینی را در تابه‌ دیگری سرخ کنید، سپس سیب زمینی را از تابه خارج کرده و قارچ خرد شده را اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا آب قارچ کشیده شود، سپس حرارت را خاموش کنید.
  4. سیب زمینی و قارچ را به سویا اضافه کرده و سپس گوجه فرنگی خرد شده را به آن اضافه کنید.
  5. درب تابه را بسته، حرارت را ملایم کرده و صبر کنید تا غذا جابیفتد.
  6. در انتها محلول زعفران را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.

انواع غذا با سویا

۹. دلمه‌ی سویا

دلمه‌ی سویا ترکیبی از سبزیجات متنوع و پنیر است که طعم فوق‌العاده ای دارد
 
مواد لازم
فلفل دلمه ای رنگی 3 عدد
پیازچه نگینی خرد شده 5 عدد
قارچ خرد شده 200 گرم
سویا 1/2 لیوان
گوجه فرنگی نگینی خرد شده 3 عدد
نخود فرنگی 1/2 لیوان
ذرت 1/2 لیوان
رب گوجه فرنگی 1 قاشق مرباخوری
سس کچاپ 2 قاشق غذاخوری
آب 1/2 فنجان
آویشن، نمک و فلفل به میزان لازم
پنیر پیتزا یا هر نوع پنیر ورقه ای دیگر به میزان لازم

دستور تهیه
  1. سویا را به روش ارائه شده در فوق، آماده کرده و سپس همراه با ۲ قاشق غذاخوری روغن در تابه تفت دهید.
  2. پس از چند دقیقه تفت دادن سویا، پیازچه و قارچ را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید تا آب قارچ کشیده شود.
  3. رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و آویشن را اضافه کرده و مواد را دو سه دقیقه دیگر تفت دهید.
  4. گوجه فرنگی خرد شده، ذرت و نخود فرنگی را اضافه کرده، ۱/۲ فنجان آب در تابه بریزید، درب تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا سبزیجات کاملا پخته و نرم شوند.
  5. در انتها سس کچاپ را به مواد اضافه کنید و هم بزنید، سپس حرارت را خاموش کنید.
  6. فلفل دلمه‌ای را از وسط نصف کرده و دانه‌های وسط آن را خارج کنید.
  7. یک ورق پنیر، داخل فلفل دلمه‌ای قرار دهید و چند قاشق غذاخوری از مواد میانی روی آن بریزید، سپس روی مواد را با یک لایه پنیر دیگر بپوشانید.
  8. سینی فر را چرب کرده و دلمه‌ها را در آن بچینید.
  9. فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و سینی را در آن قرار دهید.
  10. صبر کنید تا پنیر ذوب شده و طلایی شود، سپس فر را خاموش کنید.

    انواع غذا با سویا


سخن آخر

همان‌طور که مشاهده کردید، بازه گسترده‌ای از غذا با سویا وجود دارد که شما می‌توانید با گوشت و یا حتی بدون گوشت آنها را تهیه و نوش جان کنید. شما چه غذاهای دیگری را با سویا به ما و دیگر مخاطبان ستاره پیشنهاد می‌کنید؟ آن را از طریق بخش "ارسال نظر" با ما به اشتراک بگذارید. 

 
خبرنگار: سعید منصوری
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
عسل
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۷
0
0
عالیه
السا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
0
0
خیلی عالی بود مرسییییی
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار