آوای خزر –
آزاده بابانژاد: نخستین نشست خبری سالجاری
حسین کمالی مدیرکل آموزش و پرورش مازندران عصر امروز سه شنبه در سالن کنفرانس ادارهکل تابعه برگزار شد.
او با تبریک روز معلم و استاد، گرامیداشت علامه شهید مرتضی مطهری اعلام کرد که برای نخستینبار مراسم تقدیر از معلمان و اساتید مشترکاً با دانشگاهها برگزار میشود.
کمالی تصریح کرد: رتبهبندی معلمان اقدام خوبی بود و برخی از معلمان ما اکنون استاد - معلم هستند و تقریبا حقوق آنها برابر با اساتید است.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران اعلام کرد: در سال تحصیلی جاری ۹۸ معلم نمونه در استان انتخاب شدند و از این تعداد، ۷ نفر به مرحله کشوری راه یافتند.
او در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص آزمون نهایی ورودیهای کنکور گفت که تعدادشان به ۷۴ هزار و ۱۴۰ نفر میرسد و ۱۲ هزار نفر آنها نیز میتوانند نسبت به ترمیم نمرههای خود در فرصت مجدد، اقدام کنند به این دلیل که معدل در قبولی کنکور اثرگذار است.
کمالی با اشاره به اینکه برخی از خانوادهها یا دانشآموزان فکر میکنند که به دلیل شرکت در کنکور بهتر است مدتی را در کلاس درس شرکت نکنند و به مطالعه دروس خود در خارج از مدرسه بپردازند، این موضوع را اشتباه بزرگی دانست که در نهایت، به صلاح دانشآموز نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران در خصوص آزمونهای استخدامی اظهار داشت: جذب نهایی در آزمون آموزگاران ۲ هزار و ۵۰۰ نفر است و در بخش خدمات نیز ۶۴۰ نفر از طریق آزمون استخدام میشوند.
او اعلام کرد که برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۴ با توجه به ورودیهای جدید فرهنگیان، ماده ۲۸، استمرار خدمت بازنشستگان و بکارگیری بازنشستگان تا ۶۰ سال و فوق لیسانس تا ۶۵ سال، کمبود نیروی انسانی نداریم.
کمالی این را هم اضافه کرد که استان مازندران از استانهای برتر کشور در ساماندهی فرهنگیان و استان دوم در قبولی دانشجویان دانشگاههای فرهنگیان است.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با اعلام اینکه ۴۵ درصد از دانشآموزان متوسطه دوم در رشتههای فنی و حرفهای و کارودانش تحصیل میکنند، این میزان را در کشور، ۴۳ درصد اعلام کرد.
او در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص میزان باسوادی در استان مازندران تصریح کرد: با توجه به اینکه سن مورد نظر قبلا ۱۰ تا ۴۹ سالگی بوده و اکنون به ۹ تا ۵۹ سالگی رسیده است، میزان با سوادی در استان را ۹۸.۹۱ درصد یعنی نزدیک به ۹۹ درصد است. (میانگین سواد در ایران ۹۷.۱ درصد است و مازندران، تهران و قزوین در صدر استانهای باسواد کشور قرار دارند)
کمالی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در خصوص بازماندگان از تحصیل نیز اظهار داشت که در مازندران هیچ دانشآموز بازمانده از تحصیل نداریم، حتی مدارسی داریم که با یک دانشآموز فعالیت دارد که تعدادشان به ۲۰ مدرسه میرسد.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران تصریح کرد که ممکن است خانواده یا خود دانشآموز بنا به دلایلی مایل به ادامه تحصیل او نباشد و این ایرادی بر نظام تعلیم و تربیت نیست گرچه تا حدودی این مداخلهگری صورت میگیرد، اما وقتی رغبتی وجود نداشته باشد، این افراد در شمار بازماندگان از تحصیل قرار نمیگیرند، چون آموزش و پرورش به وظیفه خود یعنی ایجاد بستر، عمل کرده است.
او در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه قدس در خصوص گلایهمندی از مسائل مالی در مدارس غیرانتفاعی تصریح کرد: شهریههای تعیین شده بر اساس دستورالعمل و میزان برنامههایی است که این مدارس در مسائل آموزشی، اردویی، تغذیه و تربیت بدنی دارند، اگر دریافتیها بیشتر از عملکرد این مدارس باشد، قطعا برخورد میشود.
کمالی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه در دولت سیزدهم اعتبارات خوبی به آموزش و پرورش استانها اختصاص یافته است، اعلام کرد: در سال مالی گذشته، ۱۵ میلیارد تومان به خرید تجهیزات و برگزاری آزمون نهایی، ۲۹ میلیارد تومان در بخش تربیت بدنی، ۶ میلیارد تومان برای مدارس استثنایی، ۳۱ میلیارد تومان سرانه آموزشی، ۱۴ میلیارد تومان به حوزه پرورشی، و ۶۰ میلیارد تومان به حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی اختصاص یافت.
او در پایان این نشست خبری با بیان اینکه هدف از آموزش و پرورش تربیت انسانهای متعهد و اخلاقمدار به عنوان سرمایههای انسانی جامعه است، گفت: مسئله نماز و حجاب در مدارس مورد توجه قرار میگیرد و این موضوعات در زندگی فردی و اجتماعی آنها قطعا تأثیرگذار است.
انتهای پیام/۱۰۰۱/