در تابستان به دلیل گرمای بیش از حد هوا همه به دنبال
انواع نوشیدنی خنک گیاهی و سالم برای رفع تشنگی و عطش هستند. یکی از انواع نوشیدنیها برای رفع تشنگی و عطش شربت ریحان است که طرز تهیه بسیار راحتی دارد. این شربت را تهیه و آن را جایگزین نوشیدنیهای مضر مانند نوشابه، دلستر و ... کنید. در ادامه طرز تهیه چهار نوع شربت ریحان خوشمزه را خواهید خواند.
اگر طرز تهیه شربت ریحان خاصی مد نظر شماست با انتخاب عناوین زیر به موضوع دلخواه خود برسید:
۱. شربت ریحان بنفش
۲. شربت دانه ریحان
۳. شربت ریحان قرمز
۴. شربت ریحان
۱. طرز تهیه شربت ریحان بنفش
مواد لازم (برای ۲ نفر) |
ریحان بنفش |
۱/۲ بسته |
شکر |
۱ لیوان |
آب |
۲ لیوان فرانسوی |
تکههای یخ |
نصف لیوان |
زمان لازم برای آماده شدن شربت ریحان ۳۰ دقیقه
دستور تهیه
- ابتدا برگهای ریحان را خوب بشویید و آنها را در یک قابلمه بریزید. بهتر است قابلمه مورد استفاده استیل باشد.
- آب و شکر را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و هم بزنید، سپس آن را به قابلمه حاوی برگ ریحان اضافه کنید.
- قابلمه را به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت بگذارید تا هم شکرها کامل حل شوند و هم عطر و رنگ برگ ریحان به آب پس داده شود.
- پس از ۳۰ دقیقه حرارت را خاموش کنید تا خنک شود.
- سپس شربت را در لیوان بریزید و تکههای یخ را به مخلوط اضافه کنید. صبر کنید تا شربت حسابی یخ شود سپس نوش جان کنید.
۲. طرز تهیه شربت دانه ریحان
مواد لازم |
دانه یا تخم ریحان |
۲ قاشق غذا خوری |
گلاب |
۱/۴ لیوان |
آب |
۱ لیوان |
شکر |
۲ لیوان |
زمان لازم برای آماده شدن شربت ریحان ۱ ساعت
دستور تهیه
- دانه ریحان را مانند خاکشیر به روش ریگ شویی بشویید، سپس روی آن آب بریزید و آن را به مدت یک الی دو ساعت کنار بگذارید تا خیس بخورد و حجیم شود.
- آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا شکرها حل شده و قوام آید و غلیظ شود.
- وقتی مخلوط آب و شکر غلیظ شد حرارت را خاموش کنید و صبر کنید تا شربت خنک شود.
- گلاب را نیز به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
- در پایان دانه ریحان خیس خورده را اضافه کنید.
- مواد را هم بزنید و بنا به ذائقه خود چند قاشق از این شربت را در آب و یخ ریخته و هم بزنید.
- صبر کنید تا خنک شود، سپس نوش جان کنید.
۳. طرز تهیه شربت ریحان قرمز
مواد لازم |
آب جوش |
۱ لیوان |
پودر ژله با طعم با طعم زعفران |
یک بسته |
برگ ریحان |
دو مشت |
شکر |
۴ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده |
به مقدار لازم |
زمان لازم برای آماده شدن شربت ریحان ۱ ساعت
دستور تهیه
- ۴ قاشق غذاخوری پودر ژله را در یک لیوان آب جوش حل کنید و آن را در یک کاسه ریخته و در یخچال بگذارید تا نیم بند شود. توجه کنید که نباید سفت شود.
- سپس شکر را با یک لیوان آب و برگ ریحان شسته شده مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید تا شکرها حل شوند.
- وقتی شکرها حل شدند در دقایق پایانی زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و پس از یک دقیقه حرارت را خاموش کنید و عرق نعنا را اضافه کنید.
- حال مخلوط را به پودر ژله نیم بند شده اضافه کنید و با همزن هم بزنید.
- شربت شما آماده شد آن را در لیوان مورد نظر بریزید و نوش جان کنید.
۴. طرز تهیه شربت ریحان سبز
مواد لازم (برای ۲ لیتر) |
آب |
۲ لیتر |
هل |
۱۰ گرم |
عسل |
نیم کیلو |
گل سرخ |
۲۰ گرم |
ریحان سبز خشک |
۷۵ گرم |
ریحان بنفش خشک |
۳۵ گرم |
زمان لازم برای آماده شدن شربت ریحان ۱ ساعت
دستور تهیه
- ریحان بنفش، ریحان سبز، گل سرخ و هل کوبیده شده را داخل آب بریزید و ۱ ساعت آن را کنار بگذارید. پس از ۱ ساعت به مدت ۵ دقیقه آن را روی حرارت بگذارید تا بجوشد.
- سپس حرارت خاموش کنید تا کمی خنک شود، آن را در صافی بریزید و بعد عسل را به آن اضافه کنید.
- شربت را خوب هم بزنید.
- اکنون سه الی چهار قاشق غذاخوری از این شربت را داخل یک لیوان بریزید و لیوان را با آب پر کنید.
- چند تکه یخ به لیوان اضافه کنید و صبر کنید تا خنک شود، سپس آن را نوش جان کنید.
- مابقی شربت را در یک ظرف شیشهای در دار بریزید و در یخچال بگذارید تا برای روزهای گرم تابستان شهد شربت ریحان آماده را در یخچال داشته باشید.
سخن آخر
شربت ریحان را درست کنید و از خواص بینظیر ریحان بهره ببرید. ریحان جزو سبزیجات معطر است که به رفع اسپاسم و درد کمک قابل توجهی میکند. همچنین ضد التهاب مفاصل است و از بروز آلزایمر جلوگیری میکند. ریحان دارای ترکیبات آنتیاکسیدان و خاصیت ضد سرطانی است. توجه کنید که بر حسب ذائقه و میل خودتان میتوانید کمی لیمو ترش نیز به شربت ریحان اضافه کنید. اگر شما هم این شربت را درست کردید نظر و تجربهی خود را در مورد طعم و طرز تهیه آن با ما و دیگر مخاطبان آوای خزر در بخش ارسال نظر در میان بگذارید.
انتهای پیام/۱۰۰۰