آوای خزر –
آزاده بابانژاد: دومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب مازندران - کارگروه سازگاری با کمآبی امروز شنبه پنجم خردادماه در شرکت آب منطقهای به ریاست استاندار و مدیران کل مربوطه با سه دستور در خصوص وضعیت منابع آبی مازندران برگزار شد.
یوسف نوری با بیان اینکه در حوزه تولید، توزیع و بازچرخانی آب یک تجربه پرباری را داریم؛ به حفر قنات در دوران گذشته اشاره کرد تا حدی که قنات را یک موجود زنده در نظر میگرفتند و میگفتند قنات زنده شد یا قنات مُرد.
او با اعتراف به اینکه "در مدیریت تولید آب خیلی کم کار میکنیم"، از همه دانشگاههای مازندران خواست تا در زمینه آخرین روشهای مربوط به تولید و توزیع آب تحقیق کنند.
استاندار مازندران با بیان اینکه برنامه جامعی را به طور کلی برای مدیریت یا حفاظت از آب باید داشته باشیم که بخشی از آن نیازمند گفتمانسازی رایج است، تأکید دارد که ابتدا باید بدانیم با آب شیرین چه میکنیم؟
نوری ادامه داد که نگاه نهادی باید دخیل باشد و این وظیفه همه دستگاههاست که گفتمان رایج در زمینه مدیریت مصرف آب را دنبال کنند و رویکردها باید به سمت مشکلگشایی باشد نه توقعی.
او معتقد است که ارتباط درستی باید بین عوامل و عناصر وجود داشته باشد، اختلاف سلیقهها باید کنار گذاشته و به منافع ملی توجه شود.
استاندار مازندران گفته است که به دنبال یک دستیار ویژه نه به صورت دستوری و نگاه بالادستی که از جهت تخصصی، سنی و دانشی و ریشسفیدی برای مسائل مربوط به منابع آبی است و دارد بررسی میکند تا فردی را که مد نظر دارد انتخاب کند یا فرد دیگری را.
نوری در بخش دیگری از سخنان خود درباره انتقال آب غرب به شرق مازندران با بیان اینکه "داده نداریم"، و از محل مولدسازی باید در بحث فنی بازنگری کنیم، اشارهای به طرح آبرسانی داشت و عنوان کرد که باید بهترین گزینه همراه با فناوریهای جدید را برای تأمین و انتقال آب مورد نیاز به مناطق کمآب پیدا کنیم.
او درباره نحوه و کیفیت انتقال آب از غرب به شرق مازندران گفت که به دنبال کاری با هزینه کمتر نیستیم که در آینده دچار مشکل شود به همین دلیل از مدیران متخصص خواست تا ظرف یک هفته بازنگری را انجام بدهند.
به گزارش خبرنگار ما و بنا به اظهارات حیدر داودیان مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران، در شرق استان منابع آبی محدود و در غرب مازندران منابع آبی مناسب داریم؛ بنابراین باید مازاد آب انتقال داده شود.
انتهای پیام/۱۰۰۱/