دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۴۱۶۵
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۱

خالکوبی، ریسک بیماری لنفوم را بالا می‌برد

یک مطالعه جدید از محققان دانشگاهی در سوئد حاکی از آن است که خالکوبی صرفنظر از اندازه آن، خطر بیماری لنفوم (سرطان لنفاوی) را تا ۲۱ درصد بالا می‌برد.

خالکوبی، ریسک بیماری لنفوم را بالا می‌برد

به گزارش آوای خزر به نقل از ان تی دی، محققان دانشگاه لاند در سوئد ارتباط احتمالی بین خالکوبی و سرطان را مطالعه کردند. ۱۱ هزار و ۹۰۵ نفر از افراد ساکن در کشور سوئد در این مطالعه مشارکت کردند که برخی از آنها مبتلا به لنفوم و برخی دیگر سالم بودند. لنفوم یک نوع از سرطان خون در سیستم لنفاوی است.

مشارکت‌کنندگان به پرسشنامه‌ای درباره سبک زندگی پاسخ دادند تا مشخص شود آیا خالکوبی کرده‌اند یا نه. در این مطالعه ابتدا عواملی مانند مصرف دخانیات و سن افراد مشخص و سپس درصد افراد مبتلا به لنفوم در افراد دارای خالکوبی و بدون خالکوبی را مقایسه شد. نتیجه این بررسی این بود که احتمال ابتلا به لنفوم در افراد با خالکوبی ۲۱ درصد بیشتر از افراد بدون خالکوبی است.

کریستل نیلسن محقق ارشد از دانشگاه لاند گفت: مهم است به یاد داشته باشیم که لنفوم یک بیماری نادر است و نتایج به دست آمده لازم است که تایید شوند و در مطالعات دیگر نیز بیشتر مورد بررسی و تحقیق قرار گیرند و چنین تحقیقاتی در دست انجام است. بنا به گفته محققان دانشگاه لاند، تحقیقات گذشته ثابت کرده جوهر خالکوبی وارد پوست می‌شود و به درون غده‌های لنفاوی راه پیدا می‌کند.

صدها غده لنفاوی در بدن انسان به عنوان فیلترهایی برای مواد خارجی مانند باکتری و سلول‌های سرطانی عمل می‌کنند. اما جوهر خالکوبی حاوی مواد سرطان‌زا و فلزاتی است که می‌توانند وارد غدد لنفاوی شوند.

به گفته نیلسن، بدن انسان این جوهر را به عنوان چیزی خارجی تفسیر می‌کند که نباید آنجا باشد و سیستم ایمنی فعال میشود و به این ترتیب جوهر خالکوبی در سیستم فیلتراسیون غده لنفاوی نگه داشته میشود.

یکی از فرضیات این محققان این بود که خالکوبی بیشتر روی بدن موجب خطر بیشتر لنفوم میشود اما هیچ مدرکی برای حمایت از این فرضیه به دست نیامد.

نیلسن گفت: ما هنوز علت این مساله را نمی دانیم. تنها می توانیم گمانه زنی کنیم که یک خالکوبی صرفنظر از اندازه آن موجب یک التهاب سطح پایین در بدن می شود که به نوبه خود می تواند موجب سرطان شود. از این رو تصویر پیچیده‌تر از تصور اولیه ما است.

این محققان همچنین می‌گویند خطر و احتمال بروز این بیماری از زمان خالکوبی تا دو سال پس از آن در بالاترین حد خود است سپس کاهش می‌یابد و دوباره بعد از ۱۱ سال افزایش پیدا می‌کند. این گروه تحقیقاتی اکنون اقدام به تحقیق درباره ارتباط احتمالی بین تاتو و انواع دیگر سرطان و همچنین سایر بیماری‌های التهابی خواهد کرد.

برچسب ها: تاتو
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها