دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۴۰
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۸

طرز تهیه مربای گیلاس با ماندگاری بالا به صورت تصویری

تهیه مربای گیلاس شیشه ای به صورت خانگی بسیار ساده است ولی نکاتی دارد که آگاهی از آن می تواند به شما در تهیه مربایی باکیفیت و عالی کمک کند.
طرز تهیه مربای گیلاس شیشه ای با زمان ماندگاری بالا به صورت تصویری//

مربای گیلاس بدون تردید یکی از لذیذترین مرباهای تابستانه است. طرز تهیه مربای گیلاس بسیار ساده بوده و از پختن گیلاس در شربتی از شکر، آبلیمو و پکتین میوه درست می‌شود. در این مطلب قصد داریم به آموزش تهیه مربای گیلاس شیشه‌ی بپردازیم.


طرز تهیه مربای گیلاس شیشه‌ای

مواد لازم
گیلاس  500 گرم
شکر 3-5 فنجان (معادل 600 گرم تا 1 کیلوگرم)
پکتین میوه 170 گرم
آبلیموی تازه 1/4 فنجان (معادل 59 میلی لیتر)

دستور تهیه
  1. ابتدا ساقه گیلاس‌ها را جدا کرده و آن‌ها را بشویید، سپس گیلاس‌ها را در آبکش بریزید و اجازه دهید خشک شوند.

    طرز تهیه مربای گیلاس

  2. هسته گیلاس‌ها را بگیرید، سپس با استفاده از یک چاقوی تیز گیلاس‌ها را به دو نیم تقسیم کنید (پس از هسته گیری باید حداقل چهار فنجان گیلاس بی هسته داشته باشید).

    طرز تهیه مربای گیلاس

  3. گیلاس‌ها را در قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت بالا قرار دهید.

    طرز تهیه مربای گیلاس شیشه ای

  4. پکتین میوه را به قابلمه اضافه کرده و مواد را هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.

    مربای گیلاس

  5. آبلیمو را به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید. آبلیمو حاوی پکتین است و عطر و طعم آن می‌تواند باعث خوشمزه‌تر شدن مربای گیلاس شود.

    طرز تهیه مربای گیلاس

  6. مواد موجود در قابلمه را بر روی حرارت بالا هم بزنید تا به جوش آید، سپس حرارت را متوسط کنید.

    طرز تهیه مربای گیلاس

  7. ۵ فنجان شکر به قابلمه اضافه کنید. در صورت تمایل می‌توانید مقدار شکر را به ۳ فنجان کاهش دهید تا مربای گیلاس سالم‌تر باشد.

    طرز تهیه مربای گیلاس به صورت تصویری

  8. مخلوط موجود در قابلمه را هم بزنید و صبر کنید تا به جوش آید.

    طرز تهیه مربای گیلاس

  9. اجازه دهید مربای گیلاس حدود ۱ دقیقه بر روی حرارت متوسط بجوشد، سپس حرارت را خاموش کنید.
  10. برای کنسرو کردن مربای گیلاس می‌توانید از قابلمه مخصوص کنسرو کردن یا از یک قابلمه معمولی و آبکش فلزی پایه دار استفاده کنید.

    قابلمه مخصوص کنسرو کردن

  11. قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. شیشه‌های مورد نظر برای نگهداری مربا را به مدت ۱۰ دقیقه در آب در حال جوش موجود در قابلمه قرار دهید، طوریکه آب داخل شیشه ها نرود، سپس حرارت را کم کنید.

    طرز تهیه مربای گیلاس شیشه ای

  12. درب شیشه‌ها را تمیز بشویید و سپس روی آن‌ها آب جوش بریزید تا کاملا استریل شوند.
  13. شیشه‌ها را به دقت از حمام آب جوش خارج کنید. 

    طرز تهیه مربای گیلاس

  14. مربای گیلاس را تا داغ است درون شیشه‌های داغ بریزید، طوریکه ۰/۶ سانتیمتر از لبه شیشه‌ها خالی بماند.

    طرز تهیه مربای گیلاس

  15. درب شیشه‌ها را محکم ببندید.

    طرز تهیه مربای گیلاس شیشه ای

  16. شیشه‌های مربا را دوباره در حمام آب جوش قرار دهید و مدت زمان حرارت دادن به آن‌ها را براساس ارتفاع از سطح دریا تنظیم کنید.
  17. برای ارتفاع ۳۰۵ متر یا کمتر، ۵ دقیقه؛ برای ارتفاع ۳۰۶ تا ۱۸۲۹ متر، ۱۰ دقیقه و برای ارتفاع بیشتر از ۱۸۳۰ متر، ۱۵ دقیقه حرارت دهید.

    طرز تهیه مربای گیلاس شیشه ای با زمان ماندگاری بالا به صورت تصویری

  18. شیشه‌ها را پس از حرارت دادن از حمام آب جوش خارج کرده و روی سطح صافی قرار دهید تا خنک شوند.

    طرز تهیه مربای گیلاس شیشه ای با زمان ماندگاری بالا به صورت تصویری

  19. با فشار دادن مرکز درب هر یک از شیشه ها، می‌توانید از مهر و موم شدن شیشه‌ها مطمئن شوید.
  20. اگر درب شیشه‌ها با فشار باز شوند، مهر و موم نشده اند و باید حتما در یخچال نگهداری شوند. در غیر اینصورت می‌توانید آن‌ها را در خارج از یخچال (کابینت) نگهداری کرده و در موقع لزوم مورد استفاده قرار دهید.

نکته: تهیه مربای گیلاس به روش ذکر شده در این مقاله گرچه زمان بیشتری لازم دارد ولی به این روش می‌توانید مربا را در خارج از یخچال نیز تا مدت ها نگهداری کنید و در موقع لزوم از آن استفاه کنید.  


سخن آخر

مربای گیلاس مانند مربای آلبالو و مربای توت فرنگی از مربا‌های خوشرنگ و خوشمزه مخصوص فصل تابستان است که به راحتی در منزل تهیه می‌شود. همانطور که ملاحظه کردید، با تهیه مربای گیلاس شیشه‌ای می‌توانید این میوه را به مدت طولانی نگهداری کنید و در فصل‌های دیگر سال نیز از خواص بی نظیر گیلاس برخوردار شوید. علاوه بر مربا، کمپوت گیلاس نیز از جمله فرآورده‌های بسیار لذیذ این میوه تابستانه است و تهیه آن برای دوستداران این میوه می‌تواند لذت بخش باشد. امیدواریم از این مطلب نهایت استفاده را کرده باشید و نظرات و پیشنهادات خود در این زمینه را از طریق بخش ارسال نظر با ما در میان بگذارید.
انتهای پیام/۱۰۰۰
 
خبرنگار: سعید منصوری
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار