دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۴۱۸
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۱
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری:

۲.۵ میلیون نهال در مازندران توزیع شد/ پارک الیمالات دارای طرح می‌شود

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – ساری با اعلام برنامه‌های هفته منابع طبیعی، به نمایندگان رسانه‌های استان اعلام کرد که پارک جنگلی الیمالات دارای طرح می‌شود، ۲.۵ میلیون نهال درختان بومی در استان توزیع شد و تمامی عرصه‌های جنگلی نیز تعیین تکلیف و شناسنامه‌دار می‌شوند.

به گزارش آوای خزر، علی باقری جامخانه صبح یک‌شنبه در نشست با خبرنگاران «وفاق و‌همدلی برای حفظ منابع طبیعی» را شعار امسال هفته منابع طبیعی عنوان کرد و حفاظت از جنگل‌های هیرکانی را واجب عینی دانست و گفت: ۸۰ گونه درختی، ۵۰ درختچه و ۵ هزار گونه علفی در جنگل‌های هیرکانی وجود دارد.

وی با تاکید بر حفظ انفال و عرصه‌های منابع ملی، افزود: کار ما در حوزه حفظ و حراست انفال تعطیلی ندارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ ساری به برنامه‌های هفته منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار جشن درختکاری با همکاری سپاه پاسداران ۱۵ اسفند در پارک موزه دفاع مقدس مازندران برگزار می‌شود.

توزیع ۲.۵ میلیون نهال در مازندران

وی به تولید ۳ میلیون و ۸۰۰ نهال در نهالستان‌های استان خبر داد و افزود: تاکنون ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نهال در بین مردم و طبیعت دوستان توزیع شد.

باقری گفت: کاشت نهال با همکاری حوزه علمیه در سوادکوه شمالی، گردهمایی با حافظان و همیاران طبیعت و کاشت درخت، دیدار با نماینده ولی فقیه در مازندران، عطر افشانی گلزار شهدا و‌کاشت نهال به یاد شهدا و بررسی چالش‌ها و راه‌کار‌ها در خصوص مدیریت پایدار جنگل با محوریت مرکز تحقیقات، دانشگاه، نخبگان و جامعه جنگلبانی و مدیران منابع طبیعی از جمله برنامه‌های این هفته محسوب می‌شود.

وی افزود: همچنین «پویش سراسری درختکاری جان ایران» روز ۱۵ اسفند هم‌زمان با مراسم روز درختکاری برگزار می‌شود.

باقری بر تعیین تکلیف عرصه‌های جنگلی تاکید کرد و ادامه داد: در این زمینه هیچ تعارفی با کسی نداریم و با هرکسی که از اراضی ملی سوءاستفاده کند، برخورد قانونی می‌کنیم.

وی گفت: اراضی روستا‌ها که قابلیت کاشت درخت و گیاهان دارویی را داشته باشد از ظرفیت روستاییان برای تحقق این موضوع و دانش بومی آنها برای طرح آبخیزداری بهره‌گیری می‌کنیم.

باقری به پارک جنگلی الیمالات اشاره کرد و افزود: برای این پارک کتابچه طرح تهیه می‌شود و وضعیت آن را تغیین و تکلیف می‌کنیم.

کاشت ۱۴۰ هزار نهال شمشاد در جنگل‌های مازندران

معاون امور جنگل منابع طبیعی مازندران به بیماری بلایت و شب‌پره که گریبانگیر شمشاد‌های هیرکانی شده اشاره کرد و افزود: این آفت باعث شد جز مناطق بهشهر و سنگده ساری تمام شمشاد‌های ما خشک شود، محلول پاشی در این دو نقطه انجام شد و این روند ادامه دارد.

فتح‌الله غفاری چراتی از کاشت ۱۴۰ هزار نهال شمشاد خبر داد و گفت: سال گذشته ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار به منابع طبیعی برای محلول پاشی در نظر گرفته شد و برای امسال نیز بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار درخواست شده است.

غفاری به معضل انباشت زباله در جنگل‌ها اشاره کرد و افزود: بسیاری از کشور‌ها در جوار جنگل به احداث زباله‌سوز اقدام می‌کنند تا به جنگل آسیب نرساند، اما در استان مازندران برغم پیگیری استانداری و محیط زیست، اما این موضوع محقق نشد.

وی ادامه داد: زباله برخی از شهرستان‌ها همچنان در جنگل دپو می‌شود و شیرابه ناشی از آن موجب آلوده شدن آب و خشک شدن درختان می‌شود و جبران کردن آن سخت است.

برنامه زراعت چوب در مازندران

معاون امور جنگل منابع طبیعی مازندران با بیان اینکه ۱۴۹۵ هکتار زراعت چوب برای امسال در استان مازندران در نظر گرفته شده است، گفت: این میزان سال گذشته ۱۷۰۰ هکتار بوده است.

غفاری به وجود ۴۰ پارک جنگلی در حوزه منابع طبیعی مازندران اشاره کرد و افزود: از این تعداد ۵ پارک فعال و ۳۵ پارک دیگر دارای قرارداد هستند.

وی افزود: برای این موضوع انجمن صنفی پارک‌های جنگلی تشکیل شد و انتظار می‌رود دیگر دستگاه‌های اجرایی برای زیرساخت پای کار بیایند.

غفاری با بیان اینکه ۷ نهالستان با ۱۶۹ هکتار در استان وجود دارد، گفت: اطلاعات فرآیند تولید نهال در تمام نهالستان‌های منابع طبیعی به طور کامل در سامانه ساتک ثبت و قابل رصد است و تاکنون ۱۳۰۰ هکتار فرایند تولید نهال استان در این سامانه بارگذاری شد.

انتهای پیام/

خبرنگار: زهرا شریفی | دبیر: آزاده بابانژاد
نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار