معاون وزیر کشور
صرفهجویی ۷٠٠ هزار مترمکعبی گاز از طریق پسماند/انعقاد ۱۸ قرارداد مدیریت پسماند جهت رفع ناترازی انرژی
معاون وزیر و رئیس سازمان همیاری شهرداریها و دهیاریهای کشور، اعلام کرد که ۱۸ قرارداد همکاری در جهت مدیریت پسماند و سوخت با هدف حل ناترازی انرژی منعقد شدهاست که از این طریق، به صرفهجویی ۷٠٠ هزار مترمکعبی گاز دست پیدا میکنیم
به گزارش آوای خزر، مسعود نصرتی صبح امروز در جمع شهرداران و مدیران فنی مازندران با اشاره به ۱۴ اولویت برنامههای سالجاری در این سازمانها و نظر به چالشهای جدی کشور در زمینه ناترازی سوخت و مدیریت زباله، مباحثی را عنوان کرد.
او با بیان اینکه «روزمرگی و نداشتن ریل در کشور غالب است»، تأکید کرد: تا زمانی که ریلگذاری مناسب صورت نگیرد، باید از شیوههای موضوعمحور برای حل مشکلات استفاده کرد.
معاون وزیر به بحران ناترازی سوخت در ۵۱ نیروگاه کشور اشاره کرد و گفت: «در چهار ماه پایانی سال گذشته، کشور در حوزه سوخت صنعت و مسکونی دچار بحران بود».
نصرتی همچنین به تولید سالانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور اشاره کرد و گفت: «از این میزان، امکان تبدیل ۹ هزار و ۷۰۰ تن در کارخانه آر.دی.اف به سوخت جایگزین وجود دارد که ۴ هزار و ۷۰۰ متر مکعب گاز تولید میکنند».
رییس سازمان همیاری شهرداریها و دهیاریهای کشور، ادامه داد: بهرهبرداری بهینه از این ظرفیت میتواند نقش مهمی در مدیریت اصولی پسماند و تأمین سوخت پایدار صنایع بزرگ بهویژه کارخانههای سیمان داشته باشد».
معاون وزیر کشور همچنین با اشاره به بازدیدهایی که با کشور عراق بهویژه سلیمانیه از طرحهای پسماند داشتند، تصریح کرد: ۱۸ قرارداد آر.دی.اف زباله خشک برای مصرف سوخت کارخانههای سیمان در ۱۸ شهر کشور منعقد شدهاست.
او ادامه داد: «امیدواریم این پروژهها در مدت ۶ ماه به اتمام برسد و این ظرفیت سوخت به کارخانههای سیمان تحویل شود».
نصرتی اعلام کرد: بنابراین، ۹ هزار و ۷٠٠ تن زبالهای که تا دیروز تهدید بوده، تبدیل به سوخت و صرفهجویی ۷٠٠ هزار مترمکعبی در گاز میشود.
او با تاکید بر مدیریت انرژی و اتخاذ تصمیمهای درست، یادآور شد:«دیروز جلسه ناترازی را داشتیم، اکنون در جاهایی که تخلف ساختمانی شده به او انشعاب برق نمیدهید ولی عملا دارد ۳ هزار مگاوات برق غیرمجاز مصرف میشود، یعنی اگر به این موضوع توجه شود همین میزان به ۱۵٠٠ مگاوات کاهش پیدا میکند».
رییس سازمان همیاری شهرداریها و دهیاریها در ادامه به نیاز صنایع کوچک و متوسط استان تهران به ۹۳۰ هزار مترمکعب گاز در زمستان سال گذشته اشاره کرد و گفت: «این چالشها در حالی جلوی چشم ما بوده که از ظرفیتهایی که برای تبدیل آنها به سوخت بوده، غفلت کردیم.»
او همچنین با اشاره به سال سرمایهگذاری عنوان کرد: «مکاتباتی انجام دادهایم و ۲۰ شاخص برای استان مازندران در نظر گرفتهایم. آییننامهای برای جذب سرمایهگذاری شهری و روستایی تدوین شده است و شهرداران میتوانند نظرات خود را در این زمینه اعلام کنند.»
نصرتی به تفاهمنامهای که با بانک شهر برقرار شده اشاره کرد و گفت: «تمامی شهرداریها در بانک شهر حساب دارند و پیشنهاد دادیم که ۲۵ درصد از اعتبار این بانک با تسهیلات ۸ درصدی به شهرداریها اختصاص یابد».
او اعلام کرد که در بانک شهر رسوب منابع داریم به عنوان نمونه؛ شهرداری تهران ۲۷٠ همت منابع در بانک شهر دارد و سایر کلانشهرها به همین صورت، لذا فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری از محل این اعتبارات وجود دارد».
نصرتی همچنین انتقادی را در انتخاب مکانهای لندفیل داشت و عنوان کرد که نیاز به تخصص و همکاری شهرداریها داریم تا از مشکلات محلی جلوگیری شود چون بعضا مکانهایی انتخاب شده که با واکنشهای اجتماعی و محلی همراه بوده است».
انتهای پیام/