به گزارش آوای خزر، ابرپروژه “پروانه” عنوان طرح شاخص و نوینی است که توسط علیرضا صیامی طراح و سرمایهگذار آن معرفی شده و نام آن به گفته خودش برگرفته از نام مادر مهربان و مرحومش، پروانه است.
این طرح با هدف بکارگیری از فناوریهای نوین جهت رفع بحرانهای ملی ناترازی برق و گاز، پسماند، کمبود آب شرب و کشاورزی، نارضایتی اقتصادی مردمی و خشکسالی جهانی معرفی شده است و انتظار میرود که «موانع سرمایهگذاری و خلأهای قانونی» آن رفع شود.
طراح این پروژه معتقد است که رفع موانع سرمایهگذاری و خلأهای قانونی در این طرح؛ راهگشای سرمایهگذاریهای آتی خارجی و داخلی در حوزههای مرتبط، رفع مشکلات معیشتی و جلب رضایت مردمی به یمن جهش تولید، سرمایهسازی و افزایش GDP، جلب رضایت مردمی به یمن ایجاد فرهنگ اقتصاد تقاضا محور وبهبود وجهه بینالمللی کشور با تکیه بر فناوریهای نوین خواهد بود.
صیامی با عنایت به ضیق وقت درمواجهه با خشکسالی احتمالی جهانی از ۱۴۰۷و بروکراسی زمانبر در راستای رفع خلاهای قانونی توسط مجلس و دولت برای ارائه طرح و لایحه مختص پروژههاینوآورانه پیشران، پیشنهاد کرد که توافق مکتوب حول اقدام بلامانع مرتبط با موارد پیشرفتهای که خلاء قانونی دارند «مشروط به انطباق اقدامات با قوانین بنیادی و عدم تداخلشان با ارکان اصلی و قوانین بالادستی» صورت پذیرد تا در همین حین قوانین جدید مرتبط با فناوریهای پیشرفته، تدوین شود.
این سرمایهگذار همچنین در جهت صرفهجویی در زمان و پیشگیری از فرصتسوزی اعلام کرد که با عنایت به ماده ۱۰ قانون مدنی و ماده ۱۹۰ قانون مدنی؛ هرگونه عقود با تراضی و بیاکراه «مابین اشخاص حقیقی، حقوقی و دولت» حول خرید و فروش یا اجاره یا جمعآوری یا دریافت و ارائه خدمات یا … مرتبط با انرژی الکتریکی، گاز (بیوگاز)، آب، پسماند، شبکههای اجتماعی مجازی، اطلاعات نرمافزاری شخصی، و تصرف و انتفاع فضای واقعیت مجازی نافذ تلقی شود.

در نظر گرفتن ۷ مجموعه در شمال و جنوب کشور جهت اجرای ابرپروژه “پروانه”
او در توضیح فیلم مربوط به این ابرپروژه و برای ایجاد درک بصری و همچنین آشنایی با تجهیزات و فناوریهای پیشرفته تعبیه شده در آن، اظهار داشت که هفت مجموعه در جوار شهرهای استانهای شمالی و جنوبی کشور (اقتصاد دریا محور) در مازندران، گیلان، گلستان، خوزستان، هرمزگان و سیستان جهت اجرا در نظر گرفته شده است؛ شهرهایی با در نظر گرفتن شرایط خاص لجستیکی، استراتژیکی و جمعیتی.
این سرمایهگذار نخبه برابر آنچه طراحی کرده است، اظهار کرد که طرح او در ۷ نقطه از ایران واقع شده یعنی در۳ استان ساحلی شمالی و ۳ استان ساحلی جنوبی کشور؛ مبتنی بر شرایط خاص فرهنگی، جمعیتی، لجستیکی، استراتژیک و اقلیمی جهت ایجاد موج مهاجرت معکوس قشر نخبه و ثروتمند به عنوان هسته اصلی کسب و کار و بازار، متعاقبا مهاجرت معکوس باقی اقشار مردمی جویای کار به خارج از تهران (تمرکززدایی جمعیتی، اقتصادی، استراتژیکی و پدافند غیرعامل) و همزمان متشکل از سه نوع مدل کسب کار B۲C، B۲B و B۲G است.
صیامی تصریح کرد: هر عضو در مساحت ۳۰ هکتاری به طور متمرکز متشکل از ۲۰ پروژه بزرگ در طیف وسیع موضوعی؛ اعم از باغ شهرک مسکونی-تجاری – اداری-درمانی – ورزشی هوشمند، مولدهای مختلف انرژیهای تجدیدپذیر ۱۵مگاواتی (خورشیدی، بادی و هیدروژنی) تولید۲۰ هزار لیتر آب شرب روزانه{۷عضو ۱۵۰ هزار لیتر}، تولید گاز متان (Biogas) حاصل از پسماندتر و فاضلاب (Biomass) جهت مصارف پخت و پز وگرمایشیبه همراه تولید کود ارگانیک مایع حاصلجهت مصارف کشاورزی به جایبرداشت از ذخایر سطحی و زیرسطحی، صنعتگردشگری، هوش مصنوعی و حوزه IT سوپر اپلیکیشن و فروشگاههای آنلاین متداول و ۳بعدی است.
این سرمایهگذار ادامه داد: همچنین شبکه اجتماعی ملی به همراه دنیای واقعیت مجازی، کشاورزی و زراعت مدرن به کمک هوش مصنوعی، خدمات شهری هوشمند و پسماند تفکیک شده، خدمات سلامت (پزشکی، پیراپزشکی و ورزشی)، ایجاد پایگاه اطلاعات جامع رمزگذاری شده و امن از تقاضای مردمی در بازار و تحلیل آنها؛ جهت ایجاد رفاه اجتماعی به کمک نهادینه کردن اقتصاد پویای تقاضا محور با پاسخ به تقاضای مشروع اقتصادی مردم که مطابق و سازگار با قوانین کشور است. متعاقبا جلب رضایت و پشتوانه مردمی در عرصههای گوناگون واز بین بردن فرهنگ اقتصاد عرضهمحور تحمیلی که منجر به نارضایتی مردمی است، از دیگر مشخصات طرح است.

توضیحات مالی ابرپروژه پروانه
او در بخش توضیحات مقدماتی مالی تصریح کرد: تشریح خلق سرمایه حقیقی انرژیهای تجدید پذیر با هدف کاهش اثرات سوء فرهنگ انباشت سرمایه ناشی از ” فرهنگ اقتصاد عرضهمحور و فرهنگ خلق سرمایه کاذب”؛ متعاقبا کاهش اثرات سوء Fractional Reserve Banking برگرفته از خلق پول بیپشتوانه و سپس کاهش سرعت افت ارزش ریال، تشریح روشها و فازهای مالی – اجرایی برگرفته از اقتصاد کشورهای سوئیس و ژاپن جهت کاهش مخاطرات سرمایهگذاری، توضیح دلایل سودآوری چندین میلیارد دلاری ابرپروژه، تشریح ارزآوری و ضریب بازگشت سرمایه بیش از ۱۰۰ درصدی، و) تشریح منافع و مزایای اقتصادی ” ملی” ابرپروژه، منطبق بر فرمایشاتمقام معظم رهبری (مدظله العالی) در خصوص اقتصاد مقاومتی و دریا محور، رشد تولیدغیرنفتی و… مورد توجه است.
دغدغههای سرمایهگذار در ابر پروژه پروانه
این سرمایهگذار با ابراز دغدغههای سرمایهگذاری بیان کرد: خلاءهای قانونی مرتبط با فناوریهای پیشرفته موجود در ابرپروژه جهت صدور مجوز مرتبط با وزارتخانههایی، چون وزارت نیرو، راه و شهرسازی، نفت (شرکت ملی گاز) و … موجب عدم تمایل سرمایه گذاری در کشور است.
او اعلام کرد: بروکراسی زمانبر مختص پروژههای نوآورانه پیشران و ضیق وقت در مواجهه با خشکسالی احتمالی جهانی از ۱۴۰۷ نیز دیگر دغدغه این سرمایهگذاری است.
صیامی در خصوص درخواستهای خود اعلام کرد: از استاندار تفقد به انعکاس و ارجاع رسمی «منافع ملی اقتصادی – فرهنگی و بهبود اعتبار بینالمللی کشور، همراه با پیچیدگیهای ابرپروژه پروانه» به مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، رئیس جمهور، رییس مجلس شورای اسلامی و وزیر کشور با ذکر قید فوریت، سپس هماهنگی ملاقات حضوری با مدت زمان کافی جهت ارائه طرح به این بزرگواران در راستای کسب تکلیف، جلب حمایت و رفع موانع؛ درخواست دارم.
این سرمایهگذار خاطرنشان کرد که «پروژههایی با مفهوم و تکنولوژیهای مشابه ولی در ابعاد عظیمتر از ابرپروژه “پروانه”، با مطالبه راس حکومت یا ابرثروتمندان جهان در حال اجراست» به عنوان نمونه، ابرپروژه Neom
Line عربستان سعودیتحت حمایت شاهزاده محمد بن سلمان- ابرپروژه Masdar City امارات متحده عربیتحت حمایت امیر ابوظبی از آن جملهاند.

صیامی از مدیران کل و رؤسای سازمانهای استان نیز درخواست کرد که در انعکاس «منافع ملی اقتصادی – فرهنگی، بهبود اعتبار بینالمللی و پیچیدگیهای ابرپروژه پروانه» به وزیران و رؤسای سازمانها در تهران با ذکر قید فوریت، جهت آشنایی و ایجاد آمادگی اولیه آنها برای اقدامات آینده و رفع موانع و خلأهای قانونی اقدام کنند.
برنامه اقتصادی فرهنگی و مشخصات فیزیکی در پروژه پروانه
او با اشاره به برنامه اقتصادی – فرهنگی مدونی که در طرح هفت عضوی خود تهیه کرده و در اختیار مسئولان قرار داده است، اظهار امیدواری کرد؛ برای مسئله تغییرات اقلیمی، احتمال آغاز موج خشکسالی جهانی از ۱۴۰۷ و نبود راه مهاجرت یا فرار به کشورهای دیگر، متعاقبا افزایش مصرف انرژی، افزایش قطع برق و کاهش تولید، کمبود آب شرب و کشاورزی، عقبنشینی دریای خزر، کاهش میزان زراعت، کاهش تولیدات گوشتی، دامی و دامپروری و … که به طور مستقیم شرایط معاش و بقا را در خطر قرار خواهند داد؛ برنامهریزی و چارهاندیشیهای لازم توسط همه مسئولین و کارآفرینان انجام شده باشد؛ زیرا درهنگام قحطی و بحرانهای جهانی غذا و انرژی؛ مسلماً طلا، جواهر، جایگاه و صندلی مدیریت و … به کار نخواهد آمد، زیرا توسط معده انسان قابل هضم نیست.
ابَرپروژه پروانه؛ طرحی برای اعتبار بیشتر ایران در جهان
او با بیان اینکه ابر پروژه پروانه باهدف نهادینه کردن اقتصاد تقاضا محور به گونهای است که ملت ایران به طور عینی احترام به تقاضای اقتصادی خود از جانب نظام را لمس میکند، افزود: این امر منتج به افزایش امید مردمی به نظام، افزایش امید به زندگی به سبب بهبود شرایط اقتصادی و امید معنوی مردم، افزایش نرخ فرزندآوری، افزایش نرخ بازگشت نخبگان به میهن، کاهش فرار مغزها، و افزایش میزان سرمایهگذاری خارجی و … خواهد شد.
صیامی گفته است که این طرح با هدف بهبود و تقویت اعتبار ایران در مجامع بینالمللیبه سبب اجرای پروژههای کاربردی مبتنی بر تکنولوژی برای کاهش اثرات تغییرات اقلیمی و افزایش رفاه اجتماعی و دوری از تجملگرایی و خودنمایی استو البته در شرایط ناگوار طبیعی مانند زلزله، قحطی و خشکسالی، غیر طبیعی مانند جنگ و پندمی یا حتی تغییر و تحولات سیاسی و اقتصادی؛ مقاوم و خودکفاست.
این سرمایهگذار بیان کرد: مصرف بهینه جهت کاهش مصرف انرژی داخلی و متعاقبا افزایش صادرات ارزی انرژی، گردش مالی مستمر و پرهیز از انباشت سرمایه، پرداخت مالیات در ازای دریافت خدمات مطلوب، قانونمندی و جریمه مالی سنگین در صورت تخلف به عبارتی نظم و انضباط (دیسیپلین) به عنوان عنصر اصلی پیشرفت جوامع توسعه یافته را در این طرح میبینیم.

اهمیت اشتغال و ارزآوری در ابرپروژه پروانه
او خاطرنشان کرد که اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم حداقل ۲۰ هزار نفر در صورت احداث همزمان هر ۷ عضو و اشتغالزایی مستقیم۵ تا ۷ هزار نفری بعد از بهرهبرداری در ابرپروژه پروانه دیده شده است.
به گفته صیامی، ارز آوری ناشی از سرمایهگذاری خارجی به همراه جذب ارز انباشته شده درون صندوقهای فیزیکی و حسابهای بانکی داخلی قشر ثروتمند با مکانیزمهای اقتصادی مدرن لحاظ شده در این پروژه، در مجموع به مبلغ ۸ میلیارد دلار و ایجاد گردش این وجوه به جای انباشت به کمک تزریق آن به بازار و صنعت است.
طراح ابرپروژه پروانه این را هم گفت که با هدف خلق سرمایه حقیقی بر پایه تقاضای ناشی از نیازهای حقیقی اساسی دائمی انسانی اعم از انرژی، غذا، آب، هوای پاک، مسکن دلخواه، رفاه ناشی از تکنولوژی و محیط آرام زندگی و … به طور خلاصه ایجاد پشتوانه برای پول و نقدینگی به کمک افزایش سرانه تولید ناخالص ملی برگرفته از اقتصاد تقاضا محور در طرح مذکور دیده شده است.
او خاطرنشان کرد که این طرح همچنین با هدف کاهش اثرات سوء فرهنگ انباشت سرمایه ناشی از فرهنگ اقتصاد عرضه محور و فرهنگ خلق سرمایه کاذب، متعاقبا کاهش اثرات سو Fractional Reserve Banking برگرفته ازخلق پول بیپشتوانهو سپس کاهش سرعت افت ارزش ریال، تدوین شده است.
پیچیدگیها و موانع پروژه پروانه و ضرورت درک نیاز به این طرح در کشور
صیامی در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: به رغم صرف ۵ سال عمر بیبازگشت و صرف هزینههای مالی شخصی برای تحقیقات و مطالعات بازار، طراحی و محاسبات مهندسی، ارائه املاک شخصی متناسب با شرایط خاص پروژه و هزینه شخصی ساخت فضای واقعیت مجازی ۳ بعدی به وسعت ۲۵ میلیون مترمربع در نقشه۳ بعدی حقیقی منطقه همراه با ناهمواریهای سطحی و مناظر طبیعی و پوشش گیاهی حقیقی جهت شخصسازی واحدهای مسکونی، اداری و تجاری قبل از شروع ساخت فیزیکی برای از بین بردن دغدغه سرمایهگذاری خریداران این واحدها و کاربردهای آینده بعد از احداث و … در یافتن سرمایهگذاران خصوصی جسور، دوراندیش و میهنپرست به دلایل ذیل ناکام ماندم.
پیچیدگی و عظمت پروژه، بطوریکه همگان آن را پروژهای در سطح ملی شمردند، نبود سرمایهگذار و مشاوران آگاه به مسائل روز اقتصادی و علمی دنیا بر پایه روشهای نوین مهندسی اقتصاد مقاوم (Robust Engineering) و اقتصاد تقاضا محور، تلاطم بازار و ترس سرمایهگذاران خصوصی، نبود عرق ملی در قشر سرمایهگذاران نوکسیه و مبلغ هنگفت سرمایهگذاری ازجمله دلایلی بود که تاکنون موفق به اجرای طرح نشدم و لذا از مسئولان درخواست همکاری این پروژه ملی را دارم.

درخواست مهم سرمایهگذار ابرپروژه پروانه
او اظهار داشت که در این نامه و رونوشت به دفتر مقام معظم رهبری اعلام کردم: “استدعا دارم چنانچه چکیده کلیات پروژه ارائه شده در این نامه، مقبول و مطلوب حضرتعالی قرار گرفت، مسئله را نزد رهبر فرزانه انقلاب مطرح کنید تا از نظرات خردمندانه و راهبردی ایشان بهرهمند شویم. در صورت موافقت و نظر مساعد مقام معظم رهبری، جزئیات بیشتر مالی و مهندسیبه همراه مستندات و فیلم ۵۳ دقیقهای خدمت حضرتعالی جهت بررسی و اقدامات اولیه، تقدیم خواهم کرد”.
او در پایان اظهار امیدواری کرد که به مدد همکاری و خردمندی مسئولان و درک ضرورت این دست پروژهها، اهداف کلان آن شامل بهبود شرایط اقتصادی ملت و میهن، کاهش سرعت روند تولید آلایندهها، کاهش نابودی محیط زیست انسانی، فرهنگسازی گردش مالی مستمر و مبارزه با فرهنگ انباشت سرمایه، فرهنگسازی مصرف بهینه و متعاقبا کاهش مصرف بیرویه انرژی و پسانداز ذخایر نفتی برای آیندگان و فرزندان ایران به عنوان کالای استراتژیک و … محقق شود.
انتهای پیام/