دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۵۹۱۳
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۹
یادداشتی از دکتر علیرضا یونسی رستمی:

میزبانی از جنس مهر؛ جلوه‌ای از کرامت مردم مازندران در هنگامه بحران

 در هنگامه‌ای که فضای روانی کشور تحت تأثیر تجاوز رژیم صهیونیستی قرار دارد و ملت ایران در آزمونی تاریخی از ایستادگی قرار گرفته‌اند، مردم مازندران با میزبانی کریمانه از مسافران و رفتار‌هایی برگرفته از فرهنگ دیرپای نوع‌دوستی، بار دیگر معنای واقعی همبستگی ملی را به نمایش گذاشتند.

میزبانی از جنس مهر؛ جلوه‌ای از کرامت مردم مازندران در هنگامه بحران

 

یادداشت به قلم دکتر علیرضا یونسی رستمی : در روز‌هایی که میهن عزیز ما، هدف حملات ناجوانمردانه و تجاوزکارانه رژیم غاصب صهیونیستی قرار گرفته، و ملت ایران در برابر جنگ ترکیبی دشمن ایستاده، مردم شریف مازندران بار دیگر با سلوکی برگرفته از ایمان و فرهنگ کهن خود، جلوه‌ای ناب از نوع‌دوستی، کرامت و همدلی را به نمایش گذاشته‌اند.

درست در هنگامه‌ای که بسیاری از هم‌میهنان برای سفر، زیارت یا آرامش به شمال کشور پناه آورده‌اند، مردم این دیار نه‌تنها با رویی خوش و آغوشی باز، بلکه با رفتار‌هایی بزرگوارانه، از آنان پذیرایی کرده‌اند؛ گویی می‌خواهند بگویند: "ایران، خانه همه ماست. "

در نقاطی از هزارجریب نکا، دودانگه ساری، بخش‌هایی از بهشهر، سوادکوه، کجور و رامسر، گزارش‌های مستندی از واگذاری خانه‌های شخصی و بومی، ارائه رایگان غذا، نان، دارو، جای پارک، و حتی دعوت به سفره‌های خانوادگی منتشر شده است. برخی مغازه‌داران نیز، در اقدامی داوطلبانه، با کاهش قیمت یا تخفیف ویژه، به یاری مسافران آمده‌اند.

بازگشت به گذشته؛ مازندران در خط مقدم همدلی

این نخستین‌بار نیست که مردم مازندران در روز‌های سخت، در کنار سایر هم‌وطنان ایستاده‌اند.

در دوران دفاع مقدس، مردم این استان در دو عرصه خوش درخشیدند؛ هم در میدان نبرد، با تشکیل لشکر پرافتخار ۲۵ کربلا که در عملیات‌های سرنوشت‌ساز دفاع مقدس حضوری تعیین‌کننده داشت، و هم در میدان میزبانی و همدلی. در آن سال‌ها، بسیاری از خانواده‌های جنوبی کشور که زیر بمباران دشمن بعثی قرار داشتند، به شهر‌ها و روستا‌های مازندران پناه آوردند و با استقبال بی‌ریا و صمیمانه مردم این دیار روبه‌رو شدند؛ مردمانی که خانه، نان، لباس و محبت خود را بی‌هیچ منتی در اختیار مهمانان قرار دادند.

آنچه امروز می‌بینیم، ادامه همان ریشه‌های فرهنگی است. در حالی که دشمن تلاش می‌کند با عملیات روانی، فضای جامعه را متزلزل سازد، این جلوه‌های انسانی، نه‌تنها آرامش‌بخش‌اند، بلکه خود نوعی «دفاع نرم» در برابر جنگ روانی محسوب می‌شوند.

میزبانی از جنس مهر؛ جلوه‌ای از کرامت مردم مازندران در هنگامه بحران

مازندران، سنگر همدلی در روز‌های التهاب

رفتار‌های این روز‌های مردم مازندران، باید به‌درستی مستندسازی و روایت شود. رسانه‌ها و نخبگان فرهنگی، موظف‌اند این سرمایه‌های اجتماعی را به نسل جدید معرفی کنند. چرا که در تداوم چنین روحیه‌ای است که می‌توان امنیت روانی جامعه را حفظ کرد و در برابر هجمه‌ها ایستاد.

مازندران فقط میزبان مسافران نیست؛ میزبان عزت، ایمان و انسانیتی‌ست که نسل‌به‌نسل، سینه‌به‌سینه منتقل شده و امروز بار دیگر در قاب واقعیت جلوه‌گر شده است.

انتهای پیام/

نظرات شما
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار