دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۵۷۳۶
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۵
شربت گلاب و زعفران از جمله نوشیدنی‌های سنتی ایرانیست که عطر گلاب و زعفران موجود در آن باعث ایجاد حس شادی می‌شود و می‌تواند به عنوان نوعی نوشیدنی مجلسی خوش آب و رنگ برای پذیرایی از میهمان‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
شربت گلاب و زعفران
 
شربت گلاب و زعفران نوعی نوشیدنی ساده و خنک برای تابستان بوده که به رفع عطش کمک می‌کند و در عین حال بسیار انرژی بخش است. این نوشیدنی که در فصول گرم سال بسیار پرطرفدار است، به عنوان نذری در مراسم مذهبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. مواد اصلی مورد استفاده در تهیه این شربت گلاب و زعفران هستند، ولی گاهی افراد با افزودن آبلیمو، هل و عرق بیدمشک به آن تنوع می‌بخشند. در ادامه برای آشنایی با دستور تهیه دو نوع شربت گلاب و زعفران و شربت گلاب و زعفران و عسل با ما همراه باشید ...


شربت گلاب و زعفران

مواد لازم
زعفران ساییده 1/2 قاشق چایخوری
گلاب 1/2 لیوان
آب 2 لیوان
شکر 5 قاشق غذاخوری

دستور تهیه
  1. ابتدا زعفران را در فنجان بریزید، چند تکه یخ کوچک به آن اضافه کنید و اجازه دهید یخ در دمای محیط ذوب شود و محلول زعفران به دست آید.
  2. آب و شکر را در قابلمه کوچکی ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس با یک قاشق شربت را هم بزنید تا شکر در آب کاملا حل شود.
  3. پس از حل شدن شکر در آب، حرارت را کم کنید و اجازه دهید شربت به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بجوشد تا غلیظ شود.
  4. پس از اینکه شربت غلیظ شد و قوام آمد، حرارت را خاموش کرده و صبر کنید تا شربت ولرم شود.
  5. وقتی شربت ولرم شد، زعفران آب کرده و گلاب را به آن اضافه کنید و شربت را هم بزنید.
  6. اجازه دهید شربت گلاب و زعفران کاملا خنک شود، سپس آن را در بطری شیشه‌ای تمیزی بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
  7. هنگام سرو شربت گلاب و زعفران، شربت غلیظ را در لیوان سرو بریزید، آن را با آب و یخ رقیق کنید و به عنوان یک نوشیدنی سرد و ساده برای پذیرایی از میهمان های خود مورد استفاده قرار دهید. 


چند نکته مهم و اصولی

  • اگر شربت به اندازه کافی غلیظ نشود یا به اصطلاح قوام نیابد، ممکن است ترش شده یا کپک بزند. برای تست کردن قوام شربت، یک قاشق از شربت را بردارید و از بالا بریزید، اگر قطره آخر شربت به راحتی از قاشق جدا نشود و کشدار باشد، شربت قوام یافته و باید از روی حرارت برداشته شود.
  • در صورتی که پس از برداشتن شربت از روی حرارت متوجه شدید که رقیق است، دوباره آن را بجوشانید تا به غلظت مناسب برسد.
  • هنگام جوشیدن شربت حتما حرارت را کم کنید تا شربت بر روی حرارت ملایم ریز جوش بزند و آب آن به تدریج بخار شود، در غیر اینصورت شربت شکرک می‌زند.
  • اگر شربت گلاب و زعفران پس از مدتی شکرک زد، مقداری آب به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید تا بر روی حرارت ملایم قوام یابد.
  • در صورت تمایل می‌توانید پس از برداشتن شربت از روی حرارت، ۲ الی ۳ قطره اسانس هل به شربت گلاب و زعفران اضافه کنید تا شربت عطر و طعمی متنوع پیدا کند. ولی دقت کنید که اسانس هل تلخ است و افزودن بیش از حد آن باعث تلخ شدن شربت می‌شود.

طرز تهیه شربت گلاب و زعفران
شربت گلاب و زعفران و عسل

مواد لازم
آب 0.5 لیتر
گلاب 1 لیوان
عرق بیدمشک 1 لیوان
آب جوشیده ولرم 1/2 لیوان
عسل 5-6 قاشق غذاخوری
زعفران ساییده 1/2 قاشق مرباخوری

دستور تهیه
  1. زعفران را در فنجان ریخته، چند تکه یخ کوچک به آن اضافه کنید و اجازه دهید یخ در دمای محیط ذوب شده و محلول خوشرنگ زعفران حاصل شود.
  2. آب، گلاب و عرق بیدمشک را در پارچی ریخته و هم بزنید تا مخلوط شوند.
  3. عسل را در ۱/۲ لیوان آب ولرم حل کرده و سپس آن را به پارچ اضافه کنید.
  4. محلول زعفران را در پارچ بریزید و شربت را خوب هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند.
  5. شربت گلاب و زعفران و عسل را در لیوان سرو بریزید، چند تکه یخ به آن اضافه کرده و به عنوان یک نوشیدنی خنک تابستانی نوش جان کنید. 

نکته: شربت گلاب و زعفران و عسل دارای طبیعت گرم است و برای افراد گرم مزاج نوشیدنی مناسبی نیست؛ بنابراین برای تعدیل گرمی آن می‌توانید مقداری خاکشیر یا تخم شربتی شسته و سنگ شور شده به آن اضافه کنید.


خواص شربت گلاب و زعفران

  • شربت گلاب و زعفران برای رفع استرس و اضطراب بسیار مفید بوده و باعث ایجاد حس نشاط و شادی در فرد می‌شود.
  • شربت گلاب و زعفران باعث باز شدن اشتها می‌شود و برای کودکانی که تمایلی به خوردن نشان نمی‌دهند مفید است.
  • این شربت دارای طبیعتی گرم است و نفخ معده را رفع می‌کند، همچنین باعث تقویت معده و هضم بهتر غذا می‌شود.
  • شربت گلاب و زعفران باعث تقویت بدن و قلب شده و خاصیت خونسازی دارد.
  • این شربت باعث تقویت حافظه شده و برای افراد مبتلا به آلزایمر مفید است.
  • شربت گلاب و زعفران درد‌های قاعدگی را کاهش می‌دهد و باعث تقویت قوای جنسی می‌شود.
  • این شربت سردرد‌ها و بی خوابی‌ های عصبی را کاهش می‌دهد.
  • شربت گلاب و زعفران باعث پاکسازی مجاری ادراری شده و پوست و مو را تقویت می‌کند.

شربت گلاب و زعفران مجلسی
سخن آخر

زعفران گیاهی است با طبع گرم که مصرف آن به هر شکلی باعث ایجاد آرامش می‌شود، ولی استفاده از آن در دوران بارداری باید با احتیاط صورت گیرد. گلاب نیز عصاره‌ای آرامش بخش است که مصرف آن در درمان حساسیت‌های ناشی از سردی و کهیر موثر بوده و بوئیدن آن در درمان افسردگی و ناراحتی‌های عصبی تاثیر چشمگیری دارد. علاوه بر این شربت، نوشیدنی های تابستانی بسیار خوش طعمی وجود دارند که می‌توانند به رفع تشنگی شما در تابستان کمک کنند. شما چه ترفند دیگری را برای تهیه این شربت سراغ دارید؟ ما  آماده پاسخ به سوالات و دریافت دیدگاه‌ها و تجربیات شما در خصوص شربت گلاب و زعفران هستیم.
انتهای پیام/۱۰۰۰
 
برچسب ها: شربت
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها