دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۶۱۰۲
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۴
وقوع ماه گرفتگی در شبانگاه ۲۵ تیر
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از وقوع ماه گرفتگی در شبانگاه ۲۵ تیر ماه خبر داد و گفت: این ماه گرفتگی تا بامداد چهارشنبه، ۲۶ تیر ماه ادامه دارد و در طی آن ۶۷ درصد سطح ماه توسط سایه زمین پوشیده می‌شود.

وقوع ماه گرفتگی در شبانگاه ۲۵ تیربه گزارش آوای خزر؛ مسعود عتیقی اظهار کرد: بعد از خورشید گرفت کامل ۱۱ تیر ماه سال ۱۳۹۸ که متأسفانه در ایران قابل مشاهده نبود، ماه گرفتگی جزئی در شبانگاه ۲۵ تیر ماه جاری رخ خواهد داد.

وی با بیان اینکه این پدیده نجومی تا بامداد روز چهارشنبه، ۲۶ تیر ماه ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: آخرین ماه گرفتگی جزئی قابل مشاهده در ایران دوشنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ بوده است و گرفت جزئی بعدی روز شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲ خورشیدی به وقوع می‌پیوندد.

عتیقی با تاکید بر اینکه در هر دو ماه‌گرفتگی مقدار کمی از ماه درون سایه زمین قرار می‌گیرد، خاطر نشان کرد: این در حالی است که در گرفت شبانگاه ۲۵ تیر به مراتب بحش بیشتری از ماه درون سایه زمین قرار می‌گیرد، به گونه‌ای که ۶۷ درصد سطح ماه توسط سایه زمین پوشیده خواهد شد.

به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، این گرفت شبانگاه ۲۵ تیر متعلق به ساروس ۱۳۹ و بیست و یکمین گرفت از ۷۹ گرفت این ساروس است.

وی اضافه کرد: گرفت پیش رو (۲۵ تیرماه) به صورت نیم‌سایه در ساعت ۲۳ و ۱۳ دقیقه و ۵۱ ثانیه شبانگاه سه‌شنبه ۲۵ تیر آغاز خواهد شد که البته برای چشم انسان امکان مشاهده آن وجود ندارد.

عتیقی با بیان اینکه در نجوم قدیم به این رویداد "خسوف غیر مرئی" (خسوف غیر قابل مشاهده) می‌گفتند، اظهار کرد: گرفت جزئی در ساعت ۳۱ دقیقه و ۴۳ ثانیه بامداد چهارشنبه ۲۶ تیر شروع خواهد شد و زمان اوج این ماه گرفتگی در ساعت ۲ و ۴۴ ثانیه بامداد ۲۶ تیر خواهد بود.

وی یادآور شد: پایان گرفت جزئی ساعت ۳ و ۲۹ دقیقه و ۳۹ ثانیه در تهران خواهد بود و ساعت ۴ و ۴۷ دقیقه و ۳۸ ثانیه ماه از نیم‌سایه زمین خارج می‌شود.

عتیقی با بیان اینکه گرفت جزئی بامداد ۲۶ تیر ۱۳۹۸، حدود ۲ ساعت و ۵۸ دقیقه به درازا می‌انجامد، تاکید کرد: این مدت زمان پس از پایان گرفت نیم‌سایه‌ای محاسبه شده است.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، آمریکای جنوبی و قاره‌های آسیا، اروپا، آفریقا و استرالیا را از جمله مناطقی دانست که رصدگران شانس مشاهده این ماه گرفتگی را خواهند داشت.

عتیقی یادآور شد: رصدگران در سراسر کشور می‌توانند با چشم غیرمسلح و بدون هیچ‌گونه خطری گرفت زیبای ماه را پس از نیم‌شب ۲۵ تیر، در بامداد چهارشنبه ۱۳۹۸ مشاهده کنند.

وی ماه گرفتگی بعدی سال جاری را از نوع نیم‌سایه دانست و گفت: با وجود اینکه این رخداد در آسمان شبانگاهی است، ولی از آنجایی که چشم انسان برای مشاهده این نوع از گرفت ماه حساسیت کافی ندارد، امکان مشاهده این رویداد در ایران وجود ندارد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/۱۰۰۰

 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها