دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۶۸۱۶
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۹
تهیه و تزیین غذای محرم یکی از سنت‌های زیبای ایام محرم است. معمولا تهیه غذای نذری محرم به عهده مردان و تزیین غذای محرم به عهده زنان می‌باشد.
آوای خزر: پختن غذای نذری در ماه محرم یا غذای محرم یکی از سنت‌های زیبا و پسندیده مسلمانان و به خصوص مردم ایران در ایام محرم و صفر است. در این ایام، افراد به صورت گروهی در هیئت‌ها و مساجد و حتی حیاط منازل به پخت غذای محرم مشغول می‌شوند. از جمله مشهورترین انواع غذای نذری یا غذای محرم می‌توان به خورشت قیمه نذری، خورشت قورمه سبزی نذری، عدس پلو نذری، زرشک پلو با مرغ نذری، پخت انواع حلیم، آش، شله زرد و حلوا اشاره نمود. 
پخت غذای نذری به صورت دسته جمعی یکی از زیبایی‌های این ایام است که این وظیفه سخت و مهم معمولا به عهده مردان خانواده و یا آشپزهای ماهر و باتجربه است. اما بعد از پخت غذا یا آش و ... نوبت به زنان خوش‌ذوق و هنرمند ایرانی می‌رسد که با خلاقیت و ظرافت، به تزیین غذای محرم و تزیین غذای نذری مشغول می‌شوند تا آنچه با زحمت و با نیت پاک تهیه شده، با بهترین شکل ممکن به دست عزادران حسینی برسد.
 
تزیین غذای محرم، غذای نذری، غذای محرم، قیمه نذری، عدس پلو نذری، محرم و صفر، شام نذری، عکس تزیین غذای محرم
 
از ویژگی‌های بازر غذای محرم استفاده از بهترین و مرغوب‌ترین مواد اولیه برای پخت غذای نذری است.  معمولا برای تهیه و تزیین غذای محرم، در مصرف زعفران و انواع ادویه‌جات صرفه‌جویی نمی‌شود و آشپزها با اختیاراتی که صاحب نذر به آن‌ها می‌دهد، برای تهیه و تزیین غذا سنگ تمام می‌گذارند. معمولا برای طبخ غذای نذری گوشتی از بهترین و تازه‌ترین گوشت گوسفند و به مقدار زیاد استفاده می‌شود. علاوه بر این، صرف غذای نذری امام حسین پس از مراسم و در جمع عزاداران حال و هوای خاص خود را دارد که در به یادماندنی‌شدن غذای محرم تاثیر عمده‌ای دارد.
در اینجا قصد داریم درباره طرز تهیه انواع غذای محرم  به اختصار توضیحاتی داده و نمونه‌هایی از تزیین غذای محرم را به شما ارایه دهیم تا محرم امسال را متفاوت‌ و زیباتر از همیشه برگزار نمایید. 
 

خورشت قیمه نذری

معروف‌ترین و پر‌طرفدار‌ترین غذای نذری ماه محرم، خورشت قیمه است. غذای خوشمزه‌ای که با استفاده از گوشت تازه گوسفندی، لپه، لیمو عمانی، سیب‌زمینی و انواع ادویه‌جات مانند دارچین، زعفران، ... به مقدار زیاد تهیه می‌شود. معمولا برای تزیین غذای محرم و به خصوص قیمه نذری از سیب‌زمینی سرخ‌شده و دارچین استفاده می‌شود. در هر ظرف غذای نذری؛ یک یا دو کفگیر برنج ساده، کمی برنج زعفرانی و یک ملاقه خورشت قیمه ریخته می‌شود و روی غذا با سیب زمینی سرخ شده تزیین شده و غذا در بین عزاداران تقسیم می‌شود. 
 
 

خورشت قورمه سبزی

خورشت قورمه سبزی به اندازه خورشت قیمه نذری در میان غذاهای محرم مرسوم نیست اما می‌توان آن را جزو سه غذای نذری رایج در روزهای محرم به شمار آورد. با وجود اینکه تهیه خورشت قورمه سبزی بیش‌ از هر غذای نذری دیگری به دلیل مراحل زیاد و طولانی مانند پاک‌کردن، شستن، خرد‌کردن و سرخ‌کردن سبزی طول می‌کشد، اما با این حال خیلی از عزاداران حسینی هر سال خورشت قورمه سبزی نذر می‌کنند زیرا این غذا جزو خوشمزه‌ترین انواع غذای ایرانی و مورد پسند کوچک و بزرگ است. 
معمولا برای تزیین غذایی مانند خورشت قورمه سبزی کار خاصی نمی‌توان انجام داد زیرا برای هر پرس غذای نذری، یک یا دو کفگیر برنج ساده و یک ملاقه خورشت قورمه سبزی داخل ظروف نذری ریخته و روی هر ظرف تکه‌ای ته‌دیگ قرار می‌دهند. برای تزیین غذای محرم که در منازل توزیع می‌شود اما می‌توان روی ظرف خورشت قورمه سبزی را با چند دانه لوبیا و لیمو عمانی به زیبایی و در نهایت زیبایی تزیین نمود.  
 
 
 

عدس پلو

عدس پلو را می‌توان قدیمی‌ترین و راحت‌ترین غذای نذری محرم به شمار آورد. چرا که این غذا بدون خورشت است و به قول معروف ریخت و پاش زیادی ندارد. از این روی یکی از گزینه‌های ثابت در پذیرایی از عزاداران در ایام مختلف به حساب می‌آید. عدس پلو را با گوشت چرخ کرده، کشمش، پیاز داغ و گاهی خرما تزیین می‌کنند.

 

آش رشته

آش رشته پای ثابت بیشتر مراسم‌های ایرانی به ویژه مناسبت‌های مذهبی محسوب می‌شود. برای تهیه آش رشته از سبزی آش، نخود و لوبیا، رشته آش، پیاز داغ و ادویه مخصوص استفاده می‌شود. معمولا برای تزیین آش رشته از کشک فراوان، نعناع داغ، پیاز داغ و نخود و لوبیای پخته‌شده استفاده می‌شود. 
 
 

شله زرد

شله زرد یکی از دسرهای محبوب ایرانی است که در مراسم‌های مذهبی مانند ایام محرم، ماه رمضان و... به عنوان غذای نذری مورد استفاده قرار می‌گیرد. شله زرد را به خصوص در ایام تاسوعا و عاشورا و همچنین روز اربعین پخته و با مقادیر زیادی دارچین، خلال پسته و بادام تزیین می‌نمایند و در بین مردم و عزاداران تقسیم می‌نمایند.
 
 
 
امیدواریم از نمونه‌های تزیین غذای محرم که برای شما تهیه کردیم استفاده لازم را ببرید و در ایام محرم از این تصاویر ایده بگیرید. 
 
انتهای پیام/1000
 
برچسب ها: سفره آرایی
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار