دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۷۱۹۶
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۷
غذاهای مناسب برای روزهای گرم غالبا با سبزیجات فصل درست می‌شود. سبزیجات و صیفی‌جات تابستانی و لبنیات کم چرب از مهم‌ترین مواد غذایی مورد استفاده در تهیه غذا برای روزهای گرم هستند.
غذا برای روزهای گرم
 
آوای خزر: میوه و سبزیجات و لبنیات کم‌چرب از جمله مواد غذایی طبیعی و سرشار از فیبر و املاح مورد نیاز بدن هستند که به مصرف آن‌ها در روزهای گرم بسیار توصیه شده‌ است. سبزیجاتی مانند کدو سبز، بادمجان، گوجه فرنگی و بامیه که در فصل تابستان به وفور در دسترس هستند، خواص بی‌نظیری برای سلامتی دارند و به دلیل کم کالری بودن، مانع از بروز چاقی می‌شوند. در ادامه با معرفی چند نوع غذا برای روزهای گرم با ما همراه باشید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
  • غذا با ماست
  • غذا با گوجه فرنگی
  • غذا با بادمجان
  • غذا با کدو سبز
  • غذا با بامیه

۱. غذا برای روز‌های گرم با ماست

ماست یکی از مواد غذایی سرشار از پروتئین و کلسیم است که برای روزهای گرم مصرف آن توصیه می‌شود. این ماده غذایی پروبیوتیک بوده و برای تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است. ماست را می‌توان برای تهیه غذاها، پیش غذاها و دسرهای زیادی مانند دسر ماست و آناناس و ماست میوه‌ای بکار برد و یا به تنهایی، به عنوان یک وعده غذایی سبک مورد استفاده قرار داد. از جمله غذاهایی که می‌توانید با ماست درست کنید، می‌توان به موراد زیر اشاره کرد.

سالاد مرغ و ماست

برای تهیه این سالاد خوشمزه کافی است، مقداری ماست یونانی، آبلیموی تازه و پنیر صبحانه خرد شده را در ظرفی بریزید و سپس سینه مرغ پخته و مکعبی خرد شده را همراه با خیار، پیاز و زیتون خرد شده به آن اضافه کنید. نمک و فلفل سالاد را میزان کنید و مواد را هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. این سالاد خوش‌طعم را می‌توانید همراه با نان به صورت ساندویچ سرد مصرف کنید یا با یک ورقه پنیر گودا، روی نان تست در دستگاه ساندویچ‌ساز بگذارید و به صورت گرم مورد استفاده قرار دهید.

بورانی ماست و لبو

برای تهیه این غذای ساده و سبک، چغندر قرمز را پخته، سپس پوست گرفته و به صورت ورقه‌های نازک برش بزنید. ورقه‌های چغندر را در ماست کم چرب بریزید و مقداری نعنای خرد شده، نمک و فلفل به آن اضافه کنید. این خوراک را می‌توانید در کنار غذا یا همراه با نان سوخاری یا بیسکوئیت ترد به عنوان یک وعده غذا در روزهای گرم، مورد استفاده قرار دهید. 

ساندویچ مرغ و ماست

سینه مرغ پخته و خرد شده، کرفس ریز خرد شده، سیب ریز خرد شده، پیاز ریز خرد شده، بادام زمینی خرد شده و زرشک شسته را در کاسه‌ای بریزید. مقداری ماست کم‌چرب، نمک، فلفل، ادویه کاری و روغن زیتون به آن اضافه کرده و اجازه دهید چند ساعت در یخچال بماند. این مخلوط را همراه با نان جو یا معمولی به عنوان یک وعده غذا در روزهای گرم مصرف کنید. 

پلو ماستی

برنج آبکش را با ماست، روغن، کمی پودر کاری، فلفل سیاه و آبلیمو مخلوط کنید. این مخلوط را در قابلمه بریزید، کمی فشار دهید تا دانه های برنج به هم بچسبند و سپس روی حرارت ملایم دم بگذارید. پس از 30 دقیقه که برنج دم کشید، آن را به صورت قالبی در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.
 
 
غذا برای روزهای گرم
 

۲. غذا برای روز‌های گرم با گوجه فرنگی

گوجه فرنگی، منبع آنتی اکسیدان یا لیکوپن بوده و خطر ابتلا به بیماری‌‌های قلبی و عروقی و سرطان را کاهش می‌دهد. این گیاه خوش آب و رنگ در تهیه انواع سالاد و انواع سس مورد استفاده قرار می‌گیرد و به غذاها طعم و مزه خاصی می‌بخشد. ساده‌ترین غذاهایی که می‌توان با گوجه فرنگی درست کرد در ادامه معرفی شده‌ است.

پیتزا مارگاریتا

برای تهیه پیتزا مارگاریتا ترکیبی از پوره گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، سیر له شده و برگ ریحان خرد شده روی خمیر پیتزا قرار می‌گیرد، سپس با لایه‌ای از پنیر موزارلای رنده شده، پوشانده می‌شود و پس از پخته شدن در فر، به عنوان نوعی غذا در روزهای گرم مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

دمپخت گوجه فرنگی و سیب زمینی

دمپخت گوجه و سیب زمینی که در آن ترکیبی از برنج، پیاز، گوجه فرنگی و سیب زمینی نگینی خرد شده به کار رفته است، بسیار پرطرفدار است. این غذای ساده را می‌توان به سادگی و در زمان کوتاهی آماده کرد. 

کاسرول گوجه و کدو سبز

کاسرول نوعی غذای چند لایه است. ابتدا لایه‌ای از گوجه فرنگی و کدو سبز حلقه شده که در کف ظرف قرار می‌گیرد، سپس با ترکیبی از پنیر چدار و پنیر پارمزان رنده شده پوشانده می‌شود؛ در انتها روی آن لایه‌ای از پیاز تفت داده شده قرار می‌گیرد و پس از قرار گرفتن در فر و طلایی شدن آماده سرو می‌شود.

پاستای فوری با سس گوجه فرنگی

برای تهیه این غذای فوری کافی است پاستا پنه آبکش را با سس تهیه شده از ترکیب پیاز، سیر، قارچ، پوره گوجه فرنگی، برگ اسفناج و پنیر فتای رنده شده مخلوط کرده و چند دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا آماده سرو شود. 
 
غذا در روزهای گرم

 

۳. غذا برای روز‌های گرم با بادمجان

بادمجان یکی از سبزیجات تابستانی بوده که حاوی مقادیر زیادی فلانوئید، فیبر، پتاسیم، منیزیم و آنتی‌اکسیدانهای ضروری برای بدن است. این ماده غذایی یکی از بهترین سبزیجات برای دفع رادیکال‌های آزاد است و در تهیه انواع پیش غذا و غذا در روزهای گرم مورد استفاده قرار می‌گیرد. غذاهایی مانند کراکت بادمجان، بادمجان شکم پر، دلمه بادمجان، خورش بادمجان، حلیم بادمجان و کشک بادمجان از جمله غذاهای خوشمزه‌ای هستند که می‌توان با این ماده غذایی درست کرد.
 
غذا در روزهای گرم با بادمجان
 

۴. غذا برای روز‌های گرم با کدو سبز

کدوسبز یکی از گیاهان بسیار کم کالری است که سرشار از فیبر بوده، باعث کاهش سطح کلسترول خون می‌شود و به رفع یبوست کمک می‌کند. این گیاه مفید برای سلامتی، در تهیه انواع غذا در روزهای گرم مورد استفاده قرار می‌گیرد. غذاهایی مانند خورش کدو سبز، کدو شکم پر، دلمه کدو، سالاد کدو سبز، کوکو کدو سبز و ... غذاهایی هستند که با کدو سبز درست می‌شوند و همراه با برنج یا نان به عنوان یک غذای سالم مورد استفاده قرار می‌گیرند.
 

غذا برای روزهای گرم با کدوسبز

 

۵. غذا برای روز‌های گرم با بامیه

بامیه از گیاهان تابستانی سرشار از املاح و ویتامین‌های ضروری برای بدن است که به دلیل داشتن فیبر و پروتئین فراوان از دیابت، چاقی و بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند. معروف‌ترین غذایی که با این ماده غذایی درست می‌شود، خورشت بامیه بوده که ترکیبی از بامیه، گوشت، پیاز، سیر و گوجه‌فرنگی است. خورشت بامیه را می‌توان با میگو نیز درست کرده و به جای گوشت در آن میگو به کار برد. گاهی خورشت بامیه را با گوشت مرغ نیز درست کرده و به آن بادمجان نیز اضافه می‌کنند. آبگوشت بامیه نیز از دیگر غذاهایی است که از ترکیب بامیه، گوشت ماهیچه، لپه، آبغوره، گوجه فرنگی، پیاز و سیر درست می‌شود و به عنوان نوعی غذا در روزهای گرم مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 

غذا برای روزهای گرم


سخن آخر

میوه‌ها و سبزیجات فصل تابستان سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که فرایند پیری را به تعویق انداخته، از بروز سرطان جلوگیری کرده و مانع بروز بیماری‌های قلبی می‌شوند. این مواد غذایی به دلیل کالری پایینی که دارند مانع از بروز چاقی و اضافه وزن نیز می‌شوند و بهتر است برای داشتن یک رژیم مناسب در برنامه غذایی روزانه قرار گیرند. اما از آنجایی که در روزهای گرم بحث پیک نیک رفتن داغ می‌شود و معمولا افراد ترجیح می‌دهند آخر هفته را در جایی خنک و خوش آب و هوا بگذرانند، 
شما چه غذاهایی را برای روزهای گرم پیشنهاد می‌کنید؟ لطفا نظرات و ایده‌های خود را با ما و سایر کاربران آوای خزر در میان بگذارید.
 
انتهای پیام/1000
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار