دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۷۳۳۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۳
انتخاب غذای غاز و یک جیره غذایی مناسب، بستگی به سن غاز، نژاد، گوشتی یا تخمگذار بودن و نحوه پرورش آن به صورت خانگی یا چرا در چراگاه دارد. مهمترین غذای غاز را علوفه خشک و دانه‌هایی مانند ذرت، گندم و جو و بذر‌های سرشار از نشاسته تشکیل می‌دهد.
غذای غاز چیست
 
آوای خزر: امروزه با توجه به روش روش نگهداری و پرورش غاز، تغذیه غاز‌ها نیز هماهنگ با آن تغییر می‌کند. این مسئله در کشور‌های مختلف و با امکانات مواد غذایی و هدف آن‌ها از پرورش این پرنده نیز مربوط است. همچنین غذای غاز‌ها برحسب سن غاز متفاوت بوده، برای هر سن در هر روش جیره خاصی را پیش بینی می‌کنند. برای آشنایی با انواع غذای غاز وحشی و خانگی، غاز گوشتی و تخمگذار، جوجه غاز و غاز بالغ ادامه مطلب را بخوانید.
در این مطلب می‌خوانید:
  • انواع غذای غاز
    • جوجه غاز
    • غاز بالغ گوشتی
    • غاز بالغ تخمگذار
    • غاز خانگی
    • غاز وحشی
  • چند نکته کاربردی

انواع غذای غاز

غذای غاز بر حسب نژاد، سن، جنسیت، نوع گوشتی یا تخمگذار و مواد غذایی موجود در منطقه پرورش تعیین می‌شود و در این جیره‌ها نسبت مواد متشکله آن‌ها مانند درصد پروتئین، چربی و ... از لحاظ کمی و کیفی متفاوت خواهد بود. البته به طور کلی و به ویژه در کشور ما، زمانی نگهداری و پرورش غاز به‌صرفه است که غاز‌ها در مراتع پر علف و دائمی نگهداری شوند و قسمت اعظم مایحتاج غذایی خود را از طریق چرا در چراگاه به دست آورند. غذای غاز‌ها بر حسب سن غاز و هدف از پرورش آن‌ها به شرح زیر است:

۱) غذای جوجه غاز

مهمترین غذای جوجه غاز که در سالن پرورش داده می‌شود علوفه خشک و دانه‌هایی مانند ذرت، گندم و جو است. جوجه غاز معمولا رغبتی به خوردن علوفه سیلو شده از خود نشان نمی‌دهد؛ مگر در مواقع اضطراری و آن هم بیشتر سیلوی ذرت علوفه‌ای استفاده می‌کند.
نکته: جوجه‌های غاز رشد سریعی دارند به هین علت سریع بزرگ شده وزن میگیرند و از این رو مصرف مواد غذایی آن‌ها نیز بالا است.
 
  • غذای جوجه غاز در ابتدای تولد: جوجه را با نان ریز شده در آب یا شیر تغذیه کنید.
  • غذای جوجه غاز چند روزه: به تدریج و با اضافه کردن سبزیجات و علف‌ها جوجه‌های غاز را به خوردن مواد غذایی ضروی برای رشدشان عادت دهید.
  • غذای جوجه غاز یک ماهه: بعد از سن یک ماهگی، جوجه غاز علاوه بر علوفه و سبزیجات، دانه‌ها و بذر‌های سرشار از نشاسته و ذرت مانند برنج پخته و سیب زمینی پخته را به غذای جوجه غاز اضافه کنید.

اصول تغذیه غاز بر حسب سن
۲) غذای غاز بالغ گوشتی

در پرورش غاز گوشتی و به ویژه تغذیه غاز‌هایی که به خاطر جگر بزرگشان پرورش داده می‌شوند باید از جیره‌های غذایی حاوی چربی بالا و چاق کننده استفاده کرد. یکی از جیره‌های رایج برای غاز گوشتی استفاده از خوشه ذرت پخته شده با نمک است.

اصول تغذیه  برای پرورش غاز

۳) جیره غذایی غاز بالغ تخمگذار

مهمترین نکته در تغذیه غاز‌های تخمگذار استفاده از جیره‌های غذایی است که چاق کننده نباشند. همچنین در زمان تخمگذاری توصیه می‌شود غاز‌ها از غذای مکمل حاوی ۱۹ درصد پروتئین، ۲/۴ تا ۳ درصد کلسیم، ۰/۶ تا ۱ درصد فسفر استفاده کنند و این مکمل‌ها و جیره دوره تخمگذاری باید حداقل ۴ هفته قبل از شروع تخمگذاری به غاز‌ها داده شود.
بهترین غذا برای غاز تخمگذار، انواع سبزیجات و غلات است. البته برای بهتر رشد کردن آن‌ها می‌توانید از کنسانتره‌ها و پودر‌های حاوی پروتئین نیز استفاده کنید.


۴) غذا برای غاز خانگی

برای تغذیه غاز خانگی می‌توانید از سبزیجاتی مانند هویج، کلم، کاهو، سیب زمینی پخته و گیاهانی مانند شبدر، یونجه و انواع سبزی خوردن استفاده کنید. همچنین تغذیه غاز با پودر ذرت یا سبوس گندم مخلوط شده با آب و تکه‌ای نان و خرده‌های برنج در آب برای تامین غذای غاز خانگی مناسب است. از دادن باقیمانده غذا‌های خیلی چرب، فست فودها، نان و برنج کپک زده و تنقلاتی مانند چیپس، پفک، چوب شور و .. به غاز خانگی خود خودداری کنید.

غذای غاز خانگی
۵) غذای غاز وحشی

غاز‌های وحشی تغذیه بهتر و مصرف مواد غذایی بیشتری نسبت به غاز‌های پرورشی دارند و تمامی مواد غذایی مورد نیاز خود را از طبیعت اطرافشان تامین می‌کنند. دانه‌های گیاهان، سبزیجات، بذر‌های گیاهی، کرم‌ها و حشرات ساقه‌خوار، علف‌های هرز و علوفه، مواد غذایی مصرفی این پرنده را تشکیل می‌دهند.


چند نکته کاربردی

  1. افراد با تجربه در ۱۰ روز اول هچ (جوجه آوری)، از پلیت و مولتی ویتامین برای تغذیه جوجه غاز‌ها استفاده می‌کنند و پس از اتمام ۱۰ روز اول از سبزیجات نیز برای تغذیه جوجه غاز‌ها استفاده می‌شود.
  2. توصیه می‌شود برای پیشگیری از بیماری غازها، هر ۴ تا ۵ روز یک بار همراه با آب چند حبه سیر به غاز‌ها داده شود.
  3. برای رشد بهتر جوجه غاز، ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز پرنده را در آب حل کنید و در اختیار جوجه قرار دهید.
  4. جالب است بدانید غاز‌های وحشی، بعد از خوردن غذا، مقدار زیادی سنگریزه می‌خورند تا غذای آن‌ها راحت‌تر و بهتر هضم شود. بنابراین در تغذیه غاز از این نکته غافل نشده و همواره در اختیار پرنده مقداری سنگزیره قرار دهید. به این منظور می‌توانید سنگریزه‌ها را از انواع سخت در ظروفی جداگانه قرار دهید تا سنگدان آن‌ها به نحو احسن کار خود را انجام دهد.
  5. نکته مهم دیگر در اصول تغذیه آن‌ها استفاده از صدف خرد شده و سنگ آهک است که توصیه می‌شود در ظروف جداگانه در اختیار این پرنده قرار دهید تا کلسیم مورد نیاز بدنشان تامین شود.
  6. یکی از اصولی که در تغذیه غاز‌ها باید رعایت کنید، استفاده از مواد غذایی سالم و حفظ آن‌ها در محیطی دور از رطوبت و گرمای زیاد است که از کپک زدن آن پیشگیری شود.
  7. از ورود حشرات، جوندگان و سایر پرندگان به انبار‌های غذایی پرورش این پرندگان جلوگیری کنید، زیرا ممکن ناقل بیماری‌هایی باشند که حیات غاز‌ها را به خطر می‌اندازند.

     

جیره غذایی غاز

 

سخن پایانی

مهمترین ویژگی تغذیه غاز‌ها این است که این پرندگان بر خلاف مرغ خانگی، توانایی استفاده از جیره‌های غذایی با الیاف خام بالا را دارند و همچنین می‌توانند از مواد خوراکی موجود در آب نیز به عنوان غذا استفاده کنند. این خصوصیت باعث می‌شود تامین غذای غاز و تنظیم جیره غذایی برای آن‌ها ساده‌تر و اقتصادی‌تر از ماکیان باشد که مهمترین دلیل استقبلال و سودآور بودن پرورش این پرندگان است.

پیشنهاد می‌کنیم برای به دست اوردن اطلاعات کافی و دقیق‌تر به تحقیقات اینترنتی اکتفا نکرده و از تجربه فعالان در این حوزه و کتاب‌های مربوطه نیز استفاده کنید. نظرات و پیشنهادات خود را از طریق همین بخش با ما در میان بگذارید. 

برگرفته از: کتاب پرورش پرندگان مفید- کتاب پرورش غاز و اردک

انتهای پیام/1000
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
0
0
آخر من نفهمیدم از وقتی غاز شروع ب تخمگذاری میکنه چ غذایی بهش بدم؟؟ آیا فقط گندم یا فقط جو کافیه؟؟
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار