دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۸۵۱۵
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۵
ونوشک پلو (پلوی بنه یا پسته کوهی) از غذاهای محلی استان کرمانشاه با عطر و طعمی منحصر به فرد بوده که علاوه بر خوشمزگی از خواص درمانی بالایی برخوردار است.
ونوشک پلو
 
آوای خزر: خواص پسته کوهی، بنه و یا ونوشک بسیار زیاد است؛ این گیاهان دارویی بوده و بومی استان کرمانشاه است که میوه‌های آن سفت و به رنگ قرمز هستند و پس از رسیدن، به رنگ قهوه‌ای درمی آیند. میوه ونوشک به عنوان چاشنی در غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد و از دیگر کاربرد‌های آن تهیه خورشت ونوشک مجلسی، ترشی بنه یا ونوشک و ونوشک پلو است. ونوشک پلو از غذا‌های محلی استان کرمانشاه است که در ادامه قصد داریم طرز تهیه آن را با هم مرور کنیم.


طرز تهیه ونوشک پلو

مواد لازم
ونوشک تازه 50 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
برنج ایرانی مرغوب 3 لیوان
گوشت چرخ کرده 200 گرم
سیب زمینی 1 عدد
گوجه فرنگی متوسط 3 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
زعفران آب کرده به میزان لازم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
روغن محلی یا معمولی به میزان لازم

دستور تهیه
  1. برنج را پاک کرده، بشویید و در آب و نمک به مدت ۲ الی ۳ ساعت خیس کنید.
  2. پیاز را پوست گرفته و به صورت خلالی ریز خرد کنید.
  3. ۳-۲ قاشق غذاخوری روغن در قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید، سپس پیاز را به روغن اضافه کرده و روی حرارت ملایم تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید.
  4. کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه کنید و چند ثانیه به تفت دادن ادامه دهید تا بوی ادویه خارج شود.
  5. گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کرده و به تفت دادن گوشت ادامه دهید تا رنگ گوشت تغییر کند، سپس گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
  6. در قابلمه را ببندید و صبر کنید تا آب گوجه کشیده شود، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود.
  7. ۵ پیمانه آب در قابلمه بریزید، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید حدود ۵ دقیقه بجوشد.
  8. آب برنج خیس خورده را بریزید و برنج را به قابلمه اضافه کنید.
  9. برنج را هم بزنید و صبر کنید تا آب برنج کشیده شود.
  10. در این فاصله دانه‌های ونوشک را شسته و در آبکش بریزید تا آب اضافه آن خارج شود.
  11. سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید.
  12. پس از اینکه آب برنج تقریبا تمام شد، سیب زمینی خرد شده و ونوشک تازه را به آن اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
  13. روی در قابلمه دمی قرار دهید، در قابلمه را ببندید و اجازه دهید پلو روی حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.
  14. پلو را در دیس بکشید و کمی زعفران آب کرده روی آن بدهید.

ونوشک پلو

نکات مهم
  • در صورت استفاده از ونوشک خشک، آن را همراه با برنج در قابلمه بریزید، اما در صورت استفاده از ونوشک تازه همانطور که گفته شد، پس از اینکه آب برنج تقریبا تمام شد، آن را اضافه کنید.
  • در صورت تمایل می‌توانید، برنج را آبکش کنید، سس گوشت را به صورت جداگانه درست کرده و لا به لای برنج آبکش قرار دهید.
  • استفاده از سیب زمینی و گوشت چرخ کرده در این پلو اختیاری بوده که در صورت تمایل می‌توانید آنها را از دستور حذف کنید. 


سخن آخر

ونوشک پلو نوعی غذای محلی است که در صورت در دسترس نبودن ونوشک تازه می‌توانید آن را با ونوشک خشک درست کنید. این پلو شباهت زیادی به استانبولی با گوشت چرخ کرده دارد، با این تفاوت که در آن گیاهی معطر و محلی به کار رفته که از خواص دارویی بالایی نیز برخوردار است. امیدواریم این غذا را درست کنید و نظرات و تجربیات خود را در این زمینه، در پایین همین صفحه با دیگران به اشتراک بگذارید.

 منبع: ستاره
 
انتهای پیام/1000
 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها