آوای خزر، موجی از دنیای خبر      تازه ترین اخبار را در آوای خزر جستجو نمائید.      
کد خبر: ۸۵۲۵
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۱
کالری باقلا در هر ۱۰۰ گرم ۳۴۱ کالری است. باقلا کالری قابل توجهی دارد، اما می‌توان آن را به صورت کنترل شده در رژیم غذایی استفاده کرد و از خواصش بهره‌مند شد.
کالری باقلا
 
آوای خزر: کالری باقلا چقدر است؟ این خوراکی خوشمزه چاق کننده است یا لاغر کننده؟ سوال‌های مشابه این پرسش‌ها برای شما هم مطرح شده؟ با ما همراه باشید تا درباره باقلا بیشتر بدانید. باقلا در دسته بندی مواد غذایی جزء حبوبات است. اغلب خانواده‌ها باقلا را به صورت تازه مصرف می‌کنند. هر چند می‌توان دانه‌های باقلا را مدت‌ها درون فریزر یا به صورت باقالی خشک نگهداری کرد و آن‌ها را برای پخت غذا به کار برد. باقالی پلو با گوشت یک غذای بسیار محبوب سنتی است که باقلا یکی از ارکان اساسی آن است. نه تنها در ایران، بلکه در اکثر کشور‌ها باقلا از زمان‌های دور استفاده می‌شده است. کالری باقلا و خواص این ماده غذایی در ادامه بیان شده است.
 

کالری باقلا چقدر است؟

هر ۱۰۰ گرم باقلا حاوی ۳۴۱ کالری است.
ارزش غذایی باقلا
مقدار ۱۰۰ گرم درصد نیاز روزانه
کالری ۳۴۱ -
چربی کل ۱.۵ گرم ۲٪
چربی اشباع شده ۰.۳ گرم ۲٪
سدیم ۱۳ میلی گرم ۱٪
کربوهیدرات ۵۸ گرم ۲۱٪
فیبر رژیمی ۲۵ گرم ۸۹٪
شکر ۵.۷ گرم -
پروتئین ۲۶ گرم ۵۲٪
ویتامین A ۵۳ یکای بین‌المللی ۱٪
ویتامین C
۱.۴ میلی گرم
۲٪
کلسیم ۱۰۳ میلی گرم ۸٪
آهن
۶.۷۰ میلی گرم
۳۷٪

 

فواید و خواص باقلا چیست؟

اگر باقلا را تنها به عنوان یک خوراکی خوشمزه می‌شناسید و آن را برای طعمش می‌خورید، در ادامه خواص باقالی را بخوانید و درباره این ماده غذایی خوش طعم و متفاوت اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.

۱. محکم کردن استخوان‌ها

برای سخت و محکم شدن استخوان‌ها باید لبنیات و مواد حاوی کلسیم مصرف کنید. با خوردن غذا‌های کلسیم دار، به پوکی استخوان مبتلا نخواهید شد. کلسیم نه تنها برای استخوان‌ها مفید است، بلکه دندان‌ها را نیز سخت و محکم می‌کند. باقلا یکی از مواد غذایی دارای کلسیم است. با خوردن باقلا نه نیاز به پزشک ارتوپد پیدا می‌کنید و نه دندانپزشک. چون هم چهارستون بدنتان سالم است و هم دندان‌هایتان.

۲. تنظیم فشار خون

فشار خون بالا نوید دهنده احتمال سکته قلبی یا مغزی است. به همین خاطر بیمارانی که فشار خون دارند باید مدام تحت نظر پزشک باشند. به جز قرص و دارو‌های مخصوص فشار خون، روش‌های طبیعی برای تنظیم آن وجود دارد. باقلا یکی از مواد غذایی تنظیم کننده فشار خون است. باقلا نه می‌گذارد فشار خونتان بالا برود و نه پایین‌تر از حد نرمال بیاید.

۳. افزایش انرژی

اولین نشانه‌های کمبود آهن را می‌توان عصبی و کم انرژی بودن دانست. اگر اکسیژن کافی به بدن نرسد، به مرور احساس رخوت و کم حوصله بودن خواهید کرد. یکی از دلایل کمبود اکسیژن در بدن کمبود آهن است. برای غلبه بر رخوت و سستی که دارید باید غذا‌های غنی از آهن بخورید. باقلا یکی از غذا‌های غنی از آهن است. مصرف باقلا نشاط و شادی را به شما برمی‌گرداند و روزهایتان را دوباره پرشور و هیجان می‌کند.

 باقلا چقدر کالری دارد؟


۴. درمان مشکلات گوارشی

برای غلبه بر مشکلات گوارشی باید مواد غذایی فیبردار بخورید. حبوبات منبع غنی پروتئین و فیبر هستند. باقالا شما را مدت‌ها سیر نگه می‌دارد و جلوی ریزه خواری و ناخنک زدنتان به غذا را می‌گیرد.
این ماده غذایی روده‌ها را به خوبی تمیز می‌کند و مواد زائد را از بدن خارج می‌کند. با خارج شدن مواد زائد روده، احتمال ابتلا به سرطان روده به صفر می‌رسد.
باقلا اسید معده را تنظیم می‌کند و برای درمان سوء هاضمه مفید است. با مصرف باقلا، می‌توانید از ابتلا به یبوست پیشگیری کنید. این فواید، باقلا را به یک ماده غذایی مناسب برای رژیم غذایی تبدیل می‌کند.

۵. تقویت سیستم ایمنی بدن

بیماری‌ها در کمین هستند تا سیستم ایمنی بدن ضعیف شود و به آن حمله کنند. برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های عفونی، بهترین راه حل مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C است. ویتامین C نمی‌گذارد میکروب‌ها و ویروس‌ها همه جای بدن را بگیرند و شما را از پا بیندازند. باقلا جز حبوبات دارای این ویتامین است. بهترین زمان برای مصرف باقلا فصل پاییز و زمستان است که بیماری‌های عفونی و ویروسی شایع می‌شوند.
 

عوارض و مضرات باقلا

باقالای خوشمزه در کنار فوایدش دارای عوارضی است که باید به آن‌ها توجه داشته باشید. برخی از این عوارض را در ادامه آورده‌ایم.

۱. بی‌خوابی

مصرف باقلا باعث سرزندگی و بی‌خوابی می‌شود. بهتر است ساعاتی غیر از ساعات پایان شب را برای خوردن این خوراکی خوشمزه انتخاب کنید.

۲. مشکلات گوارشی

از مصرف باقلا با ماست بپرهیزید، چرا که منجر به دلپیچه و معده درد می‌شود. مصرف باقلای تازه باعث مشکلات گوارشی مانند نفخ و سنگین شدن معده و تهوع می‌شود. برای پیشگیری از این مشکلات باقلا را جوشانده و آب آن را دور بریزید و در مصرف باقلای تازه زیاده روی نکنید.

۳. شدت گرفتن افسردگی

برخی از دارو‌های ضد افسردگی با باقلا تداخل دارند. از طرفی، مصرف باقلا منجر به کم شدن ویتامین B۶ در بدن شده و افسردگی را بیشتر می‌کند. با توجه به این موضوع، افرادی که داروهای ضد افسردگی می‌خورند نباید باقلا مصرف کنند و سایر افراد هم نباید در مصرف این ماده غذایی زیاده روی کنند.

۴. واکنش‌های آلرژیک

بعضی از افراد نسبت به ترکیبات باقلا آلرژی دارند و با خوردن این ماده غذایی دچار واکنش‌های آلرژیک می‌شوند. برای پیشگیری از حساسیت به باقلا  بهتر است باقلا را فقط به صورت پخته مصرف کنید و در خوردن آن زیاده روی نکنید.

فواید و مضرات باقلا
 

سخن آخر

همان‌طور که متوجه شدید باقلا یک ماده غذایی پر کالری است. پس نمی‌توان به صورت بی‌رویه باقلا مصرف کرد و انتظار کاهش وزن داشت! افرادی که افسردگی دارند، مبتلایان به کلسترول بالا و خانم‌های باردار باید قبل از مصرف باقلا با پزشک مشورت کنند.
باقلا کلسیم دارد و ضد یبوست است. این ماده غذایی غنی از آهن بوده و حاوی مقداری ویتامین A است. باقلا هم مشکلات گوارشی و بینایی را درمان می‌کند و هم برای درمان کم خونی و افزایش استحکام استخوان‌ها مفید است. این ماده غذایی را به اندازه و به صورت پخته شده مصرف کنید، تا هم از خواص باقلا بهره‌مند شوید و هم مشکلی برایتان به وجود نیاید.
برای کسب اطلاع درباره باقالی پیشنهاد می‌کنیم درباره طبع باقالی و فواید و مضرات خوردن باقلا در بارداری نیز مطالعه کنید. فراموش نکنید که نظرات و پرسش‌های خود را با ما و مخاطبین ستاره در میان بگذارید و گفت‌و‌گو کنید.

منبع: ستاره
 
انتهای پیام/1000
 
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
نظرسنجی
آیا با افزایش قیمت بنزین موافقید؟
بلی
خیر
آخرین اخبار