دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۹۸۲۹
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۴
نماز نافله مغرب چهار رکعت و به صورت دو نماز دو رکعتی خوانده می‌شود. در روایات بسیاری از معصومین (ع)، به برپاداشتن نماز‌های مستحبی نافله توصیه شده است.

نماز نافله مغرب چگونه خوانده می‌شود؟

 

آوای خزر:  نماز نافله مغرب چگونه خوانده می‌شود و آداب آن چیست؟ نافله در اصطلاح فقهی به معنای اعمال و نمازهای مستحبی (غیر واجب) است. از مؤکدترین نمازهای نافله، نمازهای نافله یومیه است که به ازای هر یک از نمازهای پنچ‌گانه خوانده می‌شود. نماز نافله مغرب که پس از نماز مغرب خوانده می‌شود، چهار رکعت است. در این متن قصد داریم شما را با نحوه خواندن نماز نافله مغرب و کیفیت و آداب  آن آشنا کنیم. با ما همراه باشید.


آنچه در این مطلب می‌خوانید:

  • روش خواندن نماز نافله مغرب
  • زمان خواندن نافله مغرب
  • اهمیت نمازهای نافله

روش خواندن نماز نافله مغرب

نماز نافله مغرب چهار رکعت است و به صورت دو نماز دو رکعتی، پس از نماز واجب مغرب خوانده می‌شود. در نافله مغرب، باید در رکعت اول پس از حمد، سوره کافرون و در رکعت دوم سوره توحید خوانده شود. در دو رکعت بعدی خواندن هر سوره‌ای پس از حمد مجاز است، اما توصیه شده است که در رکعت سوم بعد از سوره حمد، سوره حدید تا «عَلِیمٌ بِذٰاتِ الصُّدُورِ» و در رکعت چهارم پس از حمد، آخر سوره حشر یعنی «لَوْ أَنْزَلْنٰا هٰذَا الْقُرْآنَ»  تا پایان سوره خوانده شود.

نماز نافله مغرب را مثل دیگر نافله‌ها می‌توان هم به صورت ایستاده و هم نشسته به جا آورد؛ ولی بهتر است شخص نمازگزار هر دو رکعت نماز نشسته را یک رکعت به حساب آورد. مثلاً کسی که می‌خواهد نماز نافله چهار رکعتی مغرب را نشسته به جا آورد، هشت رکعت بخواند. همچنین خواندن نماز نافله مغرب در سفر نیز مشکلی ندارد.

 

نماز نافله مغرب چگونه خوانده می‌شود؟

 

زمان خواندن نافله مغرب

نماز نافله مغرب، پس از نماز مغرب خوانده می‌شود و فرصت خواندن آن تا زمانی است که ممکن باشد آن را پس از نماز مغرب به جا آورد. اما اگر شخصی، نماز نافله مغرب را تا زمانی به تأخیر بیندازد که سرخی طرف مغرب، که پس از غروب کردن آفتاب در آسمان آشکار می‌شود، از بین برود، بهتر است که ابتدا نماز عشا را بخواند و پس از آن نماز نافله مغرب را به جا آورد.

 

نماز نافله مغرب

 

اهمیت نمازهای نافله

در دین اسلام بر به جا آوردن نمازهای نافله تأکید بسیاری شده است و در روایات بسیاری به ثواب زیاد آن‌ها اشاره شده است. برای مثال، امام سجاد (ع) فرموده‌اند که «خداوند نقص نمازهای واجب را با نمازهای نافله جبران می‌کند». همچنین در روایتی از امام صادق (ع) نقل است که «همانا مردی برای رضا و خشنودی خدا دو رکعت نماز مستحبّی به جا می‌آورد و خداوند به خاطر خواندن همان دو رکعت او را داخل بهشت می‌کند.»

 

سخن پایانی

نمازهای نافله، نمازهایی مستحبی هستند که به خواندن آن‌ها توصیه فراوانی شده است. بر پا داشتن این نمازها ثواب اخروی بالایی دارند و نیز موجب برکت زندگی دنیوی می‌شوند. از بین نمازهای نافله، به نافله‌های یومیه توصیه بیشتری شده است. هر یک از نافله‌های یومیه دارای احکام خاص خود هستند و آداب خاصی دارند که هنگام خواندن، باید به آن‌ها توجه کرد. علاوه بر نماز چهار رکعتی نافله مغرب که در این متن با آن آشنا شدیم، بر خواندن دیگر نمازهای نافله یومیه نیز تأکید شده است.

برای آشنایی با دیگر نافله‌ها می‌توانید مطالب «نماز نافله صبح»، «نماز نافله ظهر» و «نماز نافله عصر چگونه خوانده می‌شود؟» را مطالعه کنید. شما همچنین می‌توانید نظرات خود درباره این نوشته را با ما و دیگر همراهان آوای خزر به اشتراک بگذارید.

منبع: ستاره
 
انتهای پیام/1000
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار