دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۶۵۶۶
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۲
افزایش تقاضا برای کشت مکانیزه بهانه دست سودجویان داد
  ماهیگیری دلالان از آب گل آلود اراضی کشاورزی/تقاضا؛ نفتِ روی آتش گرانی سینی نشا در بازار
افزایش تقاضا برای کشت مکانیزه، نیاز بازار را برای خرید سینی نشا بالا برد و این افزایش تقاضا، بهانه دست سودجویانی داد که حالا بدنبال ماهی گرفتن از آب گل آلود اراضی کشاورزی هستند.

  ماهیگیری دلالان از آب گل آلود اراضی کشاورزی/تقاضا؛ نفتِ روی آتش گرانی سینی نشا در بازار

آوای خزر- فصل زراعی امسال با وجود کرونا کمی دیرتر از سال‌های گذشته آغاز شده است و تکاپوی کشاورزان توام با نگرانی‌ها برای دست به کار شدن و پا به آب گل آلود فرو بردن از سر گرفته شده است.

 این روز‌ها کشاورزان از یک سو نگران ابتلا به ویروس کرونا بودند و در خانه‌ها ماندند و از سوی دیگر نگران اراضی بودند که اگر دیر بجنبند، از نفس می‌افتند و رزق و روزی یک سال شان بر باد می‌رود.

 اعلام راهکار مسئولان مبنی بر کشت مکانیزه به جای کشت سنتی، قوت قلبی برای کشاورزان شد و با پایان بارندگی‌ها حالا دوباره کار‌ها از سر گرفته شده است و کشاورزان مثل هر سال پای کار آمدند.

  اما در این میان، افزایش تقاضا برای کشت مکانیزه، نیاز بازار را برای خرید سینی نشا بالا برد و این افزایش تقاضا، بهانه دست سودجویانی داد که حالا به دنبال ماهی گرفتن از آب گل آلود اراضی کشاورزی هستند.

 یکی از کشاورزان مرکز مازندران در گفتگو با خبرنگار آوای خزر می‌گوید: سال قبل ما هر سینی نشا را در نهایت ۴ هزار تومان می‌خریدیم، اما امسال این رقم به ۷ تا ۷۵۰۰ تومان رسیده است.

 وی افزود: اگر بنا باشد هر سینی نشای آماده را خریداری کنم هر سینی آماده از نشا حدود ۱۵ تا ۱۶ هزار تومان شده است که نسبت به سال گذشته افزایش زیادی پیدا کرده است.
 
افزایش دو برابری قیمت سینی نشا طی سال زراعی جدید
 
در گزارش میدانی ما از یکی از عاملان بانک نشا در مازندران وی در خصوص قیمت هر سینی نشا می‌گوید: قیمت هر سینی نشا در برخی شهر‌های استان به ۱۰ هزار تومان هم رسیده است.
 
وی در خصوص علت این گرانی بیش از دو برابری نسبت به سال گذشته می‌گوید: مسئولان از یک سو اعلام کرده اند کشت به صورت مکانیزه انجام شود، اما مواد اولیه برای تولید سینی مورد نیاز و همچنین اقلام مورد نیاز این تصمیم را فراهم نکرده اند.

 رمضانی بیان کرد: افزایش تقاضا از یک سو و کمبود سینی و مواد اولیه برای تولید از سوی دیگر موجب شد تا هر کس هر چقدر که بخواهد بفروشد و نرخ مصوبی هم برای آن وجود ندارد و کشاورزان هم برای اینکه از کار عقب نمانند مجبورند که خرید کنند.
 
سینی نشا آماده 18000 تومان!

 این عامل بانک نشا که خود دارنده ماشین نشا کار نیز است در خصوص نرخ هر سینی نشا می‌گوید: اگر کشاورز به ما بذر بدهد، هر سینی اماده به نشا ۱۸ هزار تومان است، اما اگر کشاورز بذر ندهد و بذر از ما باشد، جدا از نرخ ۱۸ هزار تومانی سینی به ازای هر هکتار مبلغ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان نیز حق العمل کاری یا دستمزد می‌گیریم.
 
مشقت‌های کشاورزان گویی تمامی ندارد و در دوره زمانه‌ای که پیشرفت و تکنولوژی به داد همه رسیده است، فراهم نبودن زیر ساخت‌ها و کافی نبودن تجهیزات و ماشین الات و همچنین عدم لحاظ تسهیلات مکفی متناسب با نیاز موجود، موجب شده است تا همچنان این قشر با مشکلات عدیده‌ای در فصل کار مواجه باشند.
 
 
شهیدی فر: تمهیدات برای ممانعت از گرانی اندیشیده شده است

 عزیزالله شهیدی‌فر در این باره به خبرنگار ما گفت: پیش بینی‌ها در این باره پس از تصمیم برای کشت مکانیزه دیده شده و برای ممانعت از این امر، مقرر شد تا سازمان صنعت، معدن و تجارت در این موضوع ورود و نسبت به تامین و تعیین قیمت مصوب اقدام کند.

وی ابراز امیدواری کرد تا برخی صنایع با پیگیری سازمان صمت، در این شرایط بحرانی به سمت تولید سینی بیایند و کمبود بازار را تامین و از افزایش قیمت‌ها جلوگیری شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: ما به طور جدی پیگیر این موضوع هستیم تا از به راه افتادن بازار سیاه و زیان کشاورزان جلوگیری کنیم.
 
قوانلو: سینی نشا جزو اقلام مشمول نرخ مصوب نیست/تعیین نزخ بسته به افزایش و تقاضا است

 البته قوانلو رئیس سازمان صنعت در این باره به خبرنگار ما می‌گوید: سینی نشا جزو اقلام مشمول نرخ مصوب نیست و تا کنون هرگز نرخی برای آن مصوب نشده است.

  وی افزود: با اعلام جهاد کشاورزی مقرر شد تا نظارت جدی بر واحد‌های عرضه و فروش این اقلام در استان انجام شود.
 رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت مازندران اعلام کرد: در این بازدید‌ها بر اساس فاکتور خرید و احتساب سود قانونی نظارت انجام می‌گیرد و تعیین نرخ یا کاهش آن در اختیار عرضه و تقاضا است.

  با این اوضاع دلالان دندان‌های خود را روز به روز تیز و‌تر می‌کنند و باید دید بازار سیاه سینی نشا چه خوابی برای کشاورزان دیده است.
 
ناز نشاکار و نازکشی کشاورزان تا بی حساب و کتابی دستمزدها

  در این میان با اعلام ممنوعیت بکارگیری کارگران غیر بومی، کمبود ماشین الات مکانیزه برای نشا خود چالش جدی است که طی سال جاری، کشاورزان باید با ان دست و پنجه نرم کنند و میان این ناز و نازکشی میان مالکان ماشین الات کشت مکانیزه و کشاورزان، دستمزد‌ها حساب و کتابی ندارد و به قول کشاورزان نرخ هر آن است که دل شان بسوزد.

  آنچه از لا بلای سخنان کشاورزان دست مان می‌آید کشت نشا طی امسال هزینه بردار است و کرونا، حسابی کار دست کشاورزان داده است.

 آن‌ها معتقدند با این اوضاع و احوال، هزینه هایشان چندین و چند برابر می‌شود و معلوم نیست پایان درو، چیزی دست شان را بگیرد.
 
 
شالیکاران در انجام نشاکاری سنتی عجله نکنند

عزیزالله شهیدی‌فر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این باره نیز با بیان اینکه به اندازه کافی دستگاه نشاکار در استان تهیه و تدارک شده، گفت: شالیکاران در انجام نشاکاری سنتی عجله نکنند و تا جایی که می‌توانند از ظرفیت دستگاه نشاکار فراهم شده، بهره بگیرند.

وی افزود: علاوه بر این که بانک‌های نشا با حداکثر و حتی بیشتر از ظرفیت در حال تهیه بوته برای انجام نشا کاری مکانیزه هستند، بسیاری از شالیکاران نیز با تهیه سینی در صدد تهیه بوته شالی برای کشت با دستگاه شدند.

شهیدی فر ادامه داد: اگرچه روستاییان تاکنون به درستی همه موارد را رعایت کردند، ولی از امروز که حدود 60 درصد نشاکاری باید به صورت سنتی و با به‌کارگیری کارگران انجام شود، این موضوع به دغدغه جدی استان تبدیل شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با شروع نشا کاری دغدغه شیوع ویروس کرونا جدی است واگر موارد مهم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله تردد، اسکان، تهیه غذا و صرف آن و مهم‌تر از همه بکارگیری کارگران مورد بی‌توجهی قرار بگیرد، ممکن است شاهد شیوع بیماری باشیم.
 
پرداخت تسهیلات 10 روزه به کشاورزان برای خرید دستگاه نشاکار

وی پرداخت 10 روزه تسهیلات از سوی بانک کشاورزی و خرید دستگاه نشاکار را به عنوان یک اقدام مهم ستاد پیشگیری از ویروس کرونا برای افزایش نشاکاری مکانیزه در استان عنوان کرد.

شهیدی‌فر ممنوعیت استفاده از کارگران غیربومی در کشت برنج را جدی دانست و گفت: طبق برنامه امسال نیمی از کشت برنج استان به صورت کاملا مکانیزه خواهد بود که به نسبت به کارگیری کارگر نیز کم می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران یادآور شد: انجام نشاکاری در سال زراعی جاری را درسطح حدود ۲۱۵ هزار هکتار پیش‌بینی کرد و گفت: حدود ۱۰۰ هزار هکتار به روش کاملا مکانیزه کشت خواهد شد.

بر اساس آمار جهاد کشاورزی مازندران هم اکنون 3 هزار دستگاه نشا کار در مازندران وجود دارد و طبق مصوبه استانداری با تخصیص اعتبار و تسهیلات ارزان قیمت بانک کشاورزی 300 دستگاه نشاکاری آماده تحویل به متقاضیان است.

با احتساب اظهارات شهیدی فر، نیمی از اراضی شالیزاری استان همچنان به صورت سنتی کشت خواهند شد و با توجه به انجام نشای دستی با فاصله کم از هم از سوی نشاکاران، رعایت اصول بهداشتی بسیار مهم و حیاتی است امری که با سهل انگاری، تبعات جبران ناپذیری را بدنبال خواهد داشت.
 
 
مع الوصف، با این اوضاع و شرایط، کاملا پیدا است که نه یک جای کار بلکه تقریبا همه جای کار در فصل زراعی امسال می‌لنگد و باید دید مسئولان برای تعدیل شرایط و حل مشکلات کشاورزان، چاره اندیشی می‌کنند یا باز هم کشاورزان باید نان قلب شان را بخورند، نانی که برای به دست اوردنش حالا و در این روز‌های کرونایی باید هفت خوان رستم را پشت سر بگذارند.

  تنظیم: مجتبی قربانی
 
انتهای پیام/۱۰۰۰
مطالب مرتبط
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار