دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال(ترجیحا) و یا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

در صورت داشتن علایم شبیه آنفلوانزا، با آب و نمک، دهان خود را شستشو دهید.

      

در روزهای اول بیماری تنفسی، ضمن استراحت در منزل، از حضور در اماکن پر تردد پرهیز کنید.

      

از خوردن مواد غذایی نیم پز و خام خودداری کنید.

      

از بيماران مبتلا به علايم تنفسی (نظير سرفه و عطسه)،حداقل يک متر فاصله داشته باشيد.

      

از تماس دست آلوده به چشم، بینی و دهان خود بپرهیزید.

      

مدت شست و شوی دست ها حداقل به اندازه 20 ثانیه باشد و تمامی قسمت های دست (انگشتتان خصوصا انگشت شصت، کف دست و مچ دست)

      

به طور مداوم و در هر زمان ممکن، اقدام به شست و شوی کامل دست ها با آب و صابون نمایید.

      

دهان و بینی خود را هنگام سرفه و عطسه با دستمال (ترجیحا) ویا قسمت بالای آستین بپوشانید.

      

سردرد، تب و مشکلات تنفسی نظیر سرفه، آبریزش از بینی و تنگی نفس از علائم شایع بیماری کرونا ویروس جدید2019 هستند، در کودکان و سالمندان می تواند همراه با تهوع و استفراغ و دل درد باشد.

      
کد خبر: ۱۶۹۷۶
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۷
ترافیک پرحجم خیابان‌های کلانشهرهای کشور با آغاز فعالیت‌های صنفی که دولت آنها را «کم‌خطر» می‌داند، باعث نگرانی کارشناسان حوزه بهداشت و درمان شده است.

به گزارش آوای خزر، به نقل از روزنامه آرمان ملی ،بسیاری از کارشناسان براین باورند در روزهایی که آمار مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ (به‌نقل از وزارت بهداشت و درمان) کاهش پیدا کرده، اما با بازگشایی بازار تهران و خیابان‌ها با حجم ترافیک بالا که خبری از محدودیت‌های طرح ترافیکی در آنها وجود ندارد، به‌زودی موج جدیدی از اپیدمی کرونا در کشور به راه خواهد افتاد و جان میلیون‌ها نفر را تهدید خواهد کرد.

در حالی پلیس راهور تهران از افزایش ۷۰‌درصدی ترافیک این شهر خبر می‌دهد، که وضعیت در کلانشهرهای دیگر مانند مشهد، اصفهان و تبریز نیز بهتر از خیابان‌ها و معابر پایتخت نیست. روز گذشته محمدرضا مهماندار،‌ رئیس پلیس راهور تهران، اعلام کرد که میزان ترافیک در پایتخت کشور همزمان با اجرای طرح «فاصله‌گذاری هوشمند» نزدیک به دوبرابر نسبت به همین‌ روز در سال گذشته افزایش پیدا کرده است و نسبت به شنبه هفته گذشته در مجموع ۳۵‌درصد افزایش تردد در معابر پایتخت داشته‌ایم.

او از اجرا نشدن طرح کاهش آلودگی هوا و طرح ترافیک در هفته نخست اردیبهشت خبر داد و آن را دلیل افزایش ترافیک به‌صورت غیرمعمول خواند. از سوی دیگر علیرضا زالی،‌ فرمانده ستاد مقابله با کرونا،‌ همزمان نسبت به امکان سرایت ویروس میان شهروندان در وسایل حمل‌ونقل عمومی ابراز نگرانی کرده است.

اما یکی از اتفاق‌های خوب در کشور کاهش آمار مبتلایان به کرونا و مرگ و میر ناشی از آن است که طی هفته گذشته روند نزولی داشته، با این حال بسیاری از کارشناسان بر این باورند که کاهش آمار مربوط به قرنطینه خانگی در ایام نوروز است و اگر تا یک ماه آینده واکسن کرونا کشف نشود، با آغاز فعالیت‌های صنفی باید شاهد روند رشد شدید تعداد مبتلایان باشیم.

طبق اعلام سخنگوی وزارت بهداشت و درمان از جمعه (29 فروردین) تا شنبه (30 فروردین) 1374 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شده‌اند و در طول 24 ساعت گذشته، 73 بیمار جان باختند. با توجه به این آمار، تعداد مبتلایان به کرونا تا روز گذشته به عدد 80868 نفر رسید که از این تعداد تاکنون 5031 جان خود را از دست داده‌اند. 55987 نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند و 3513 نفر از بیماران نیز در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.


نگرانی و هشدار کارشناسان
از روز گذشته (30 فروردین) با توجه به ثبت‌نام اصناف در سامانه وزارت بهداشت و اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند، حدود یک‌میلیون و 200‌هزار واحد صنفی در کشور فعالیت‌شان را آغاز کردند. این در حالی است که دکتر حسن روحانی از وزارت بهداشت خواست شرایط بازگشایی کسب‌وکارهای با ریسک متوسط را نیز مشخص کند، در این شرایط محمدرضا محمدحسن‌پور، معاون خدمات شهری شهرداری شیراز تاکید کرد:

آغاز فعالیت مشاغل و شلوغی شهر در یک ماه آینده می‌تواند فاجعه‌آفرین باشد. بازگشایی شمار بالایی از اصناف در حالی است که قرار بود بازار تهران و پاساژهای سرپوشیده همچنان بسته بمانند. اما از روز گذشته اصناف بازار تهران فعالیت‌شان را آغاز کردند.

ازدحام و افزایش مسافران در مترو و اتوبوس‌ها نیز قابل مشاهده است و مسئولان شهرداری تهران درباره ظرفیت شبکه حمل‌و‌نقل و ممکن نبودن اجرای فاصله‌گذاری در آن هشدار داده بودند. یوسف حجت، سرپرست معاونت حمل‌و‌نقل شهرداری تهران،‌ خط قرمز، مترو را 450هزار نفر اعلام و در روز جمعه این عدد را 350‌هزار نفر عنوان کرده بود و گفت: «با افزایش آمار از این میزان اجرای فاصله‌گذاری غیرممکن خواهد شد».

این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که ایرج حریرچی،‌ معاون کل وزارت بهداشت،‌ اشاره کرده بود: «بیش از 26‌درصد میزان شیوع بیماری کرونا از طریق حمل‌و‌نقل عمومی اتفاق می‌افتد». حریرچی تایید کرده است که اثر بازگشایی‌ها بر افزایش تعداد بیماران در مدت پنج روز بروز خواهد کرد. او زمان بروز اثر این طرح بر شمار افراد بستری را 15 روز و برای مرگ‌ومیر یک‌ماه عنوان کرده بود.

سازمان نظام پزشکی هفته گذشته در بیانیه‌ای انتقادی نسبت به تصمیمات دولت، خواستار ادامه «قاطعانه» فاصله‌گذاری و توقف تعدد مراکز تصمیم‌گیری درباره کرونا شده بود. طبق آخرین مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی و محدودیت تردد بین‌استانی تا پایان فروردین است و به احتمال زیاد خودروهای غیرپلاک بومی، می‌توانند پس از این تاریخ در جاده‌ها تردد کنند، امری که رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک راهور ناجا آن را تایید می‌‌کند و امیدوار است که این طرح تمدید شود. با این حال ترافیک جاده تهران به کرج و پاکدشت در روز گذشته پرحجم گزارش شد.


صف‌های طولانی مقابل دفاتر پیشخوان
اما یکی از اتفاقات عجیب روز گذشته مربوط به صف‌های ثبت‌نام سیمکارت بود، در حالی که یارانه‌های نقدی سال‌هاست به حساب سرپرست خانوار واریز می‌شود، برای وام یک‌میلیون تومانی باید سیمکارت نیز به اسم سرپرست خانوار ثبت شود و همین امر موجب تشکیل ثبت نام سیمکارت در دفاتر پیشخوان دولت در سراسر کشور شد. محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، در صفحه توئیتر خود از اپراتورها خواست به‌صورت آنلاین اقدام به ثبت‌نام‌ متقاضیان کنند و سیمکارت را با پست به منزل آنها ارسال کنند.


21‌درصد تهرانی‌ها در معرض اضطراب‌
طی یک ماه گذشته خبرهایی مبنی بر تشدید آثار اضطراب کرونا در میان شهروندان به گوش می‌رسد و روز گذشته فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: حداقل 21‌درصد شهروندان تهرانی در معرض اضطراب‌زایی ناشی از کرونا قرار دارند.

دکتر علیرضا زالی با استناد به‌نظرسنجی‌های اخیر، اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌های فرح‌بخش توسط نهادهای مدنی و رسانه‌ها در کنار بسته‌های حمایتی اقتصادی به هنگام می‌تواند از بار این معضل بکاهد.

محمد حاتمی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره ایران، هشدار داد اختلالات روانی در دوران پساکرونا نسبت به دوران کرونا و قبل از کرونا افزایش پیدا می‌کند و شیوع آن بسیار بالا خواهد بود. وی افزود:

در دوران کرونا آسیب‌هایی وجود دارد که در دوران پساکرونا باید به آن توجه کرد. برخی آسیب‌ها مانند افسردگی، غم‌زدگی، اختلال سوگ، مختص کسانی که است که یکی از اعضای خانواده‌شان را از دست داده‌اند، شیوع پیدا می‌کند. همچنین خشم، پرخاشگری افزایش می‌یابد، به‌دلیل اینکه در دوران کرونا اختلافاتی در درون خانواده‌ها وجود دارد که در دوران کنونی ممکن است این اختلافات خاموش باشد اما در پساکرونا تشدید می‌شود.

انتهای پیام/1005

برچسب ها: کرونا
نظرات شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربازدیدترین ها
پربحث ترین ها
آخرین اخبار